ClouDNS: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van ClouDNS.
  3. Log in bij ClouDNS.
  4. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met ClouDNS-support.

Stap 2: Naar de ClouDNS DNS-records gaan
  1. Klik onder DNS Zones op het domein waarvan u de MX-records wilt updaten.
  2. Klik op het tabblad MX.
Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen
  1. Klik op het verwijdericoon naast alle bestaande MX-records.
  2. Klik op OK voor elke record om te bevestigen.
Stap 4: Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mails wilt laten doorsturen naar uw Google Workspace-account, moet u nieuwe MX-records toevoegen aan uw domein. U moet de volgende records toevoegen:

MX Serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.
  1. Klik op Add New Record (Nieuwe record toevoegen).
  2. Laat het veld Host leeg.
  3. Voer in het veld Priority (Prioriteit) de prioriteitswaarde 1 in.
  4. Voer in het veld Exchange de waarde ASPMX.L.GOOGLE.COM. in. Vergeet niet de punt (.) aan het einde van de MX-record toe te voegen.
  5. Klik op Save (Opslaan).
  6. Herhaal stap 1-5 en voer de overige records en prioriteitswaarden voor de MX-serveradressen uit bovenstaande tabel in.
Stap 5: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Vink de vakjes aan om het volgende te bevestigen:

1. U heeft accounts gemaakt voor alle bestaande e-mailadressen in uw organisatie.

2. U hoeft geen berichten meer te ontvangen bij uw oude e-mailprovider, ze kunnen nu naar Google Workspace worden gestuurd.

3. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.