Werkt u met externe collega's en collega's op kantoor? Bekijk hoe u productief kunt blijven in hybride werkomgevingen

Wat zijn gedeelde Drives?

Productiviteitshandleiding voor Google Workspace

Gedeelde Drives zijn speciale mappen in Google Drive die u kunt gebruiken om bestanden op te slaan, te doorzoeken en te openen met een team. Bestanden in gedeelde Drives zijn eigendom van het hele team, niet van een individuele gebruiker. Zelfs als leden het team verlaten, blijven de bestanden in de gedeelde Drive staan, zodat de anderen informatie kunnen blijven delen en overal en vanaf elk apparaat kunnen werken.

Belangrijkste functies van gedeelde Drives

" "

• Bestanden en mappen blijven bestaan nadat iemand het bedrijf heeft verlaten

Uw organisatie is de eigenaar van de bestanden in een gedeelde Drive, niet de individuele gebruiker. Als iemand de organisatie verlaat en een beheerder het account verwijdert, blijven de bestanden die deze persoon heeft toegevoegd aan of gemaakt in gedeelde Drives behouden.

• Flexibel delen

Toegang tot bestanden en mappen in gedeelde Drives wordt op 2 manieren verleend: 1) een gebruiker of groep toevoegen als lid van de gedeelde Drive, en 2) leden die bestanden en mappen delen met niet-leden.

1. Eenvoudig en consistent delen voor leden. Alle leden van een gedeelde Drive zien dezelfde content, zodat u geen tijd hoeft te besteden aan het bespreken van deelverzoeken. U kunt een groep toevoegen als lid van een gedeelde Drive. Als een gebruiker vervolgens wordt toegevoegd aan de groep, wordt deze automatisch toegevoegd aan alle gedeelde Drives die de groep bevatten. Leden krijgen toegangsniveaus toegewezen. Deze bepalen wat ze kunnen doen met bestanden en de gedeelde Drive.
    2. Delen op maat voor niet-leden. Leden van een gedeelde Drive kunnen afzonderlijke bestanden en mappen delen met niet-leden, als dit is toegestaan. Met deze optie kunt u alleen bestanden en mappen delen waartoe een niet-lid toegang nodig heeft, zonder alles in de gedeelde Drive te delen.
  • Externe mensen kunnen werken in uw gedeelde Drives (indien toegestaan door uw organisatie)

Als uw organisatie dit toestaat, kunt u externe mensen toevoegen aan een gedeelde Drive, op voorwaarde dat ze een e-mailadres hebben dat is gekoppeld aan een Google-account. Elke content die een externe persoon bijdraagt (bijvoorbeeld het aanpassen van, maken van of uploaden van een bestand) aan een gedeelde Drive die is gemaakt door iemand in uw organisatie, wordt overgedragen aan en is eigendom van uw organisatie.

Mensen voor wie de Google Workspace-versie geen gedeelde Drives bevat, kunnen ze alleen toevoegen met de rol Kijker. U kunt ze wel het recht geven om reacties te plaatsen of te bewerken voor specifieke bestanden in de gedeelde Drive, afhankelijk van de rechten van de map. Hoe u mappen kunt delen in gedeelde Drives.

• Gedeelde Drives synchroniseren met uw desktop

U kunt uw gedeelde Drives openen op uw computer met Google Drive voor desktop.

Gedeelde Drives vergelijken met Mijn Drive

" "

Mijn Drive

Gedeelde Drives

Wie kan bestanden toevoegen?

De eigenaar van de Mijn Drive.

Elk lid met de rol Bijdrager of hoger.

Wie is de eigenaar van bestanden en mappen?

De gebruiker die het bestand of de map heeft gemaakt.

Het team.

Kan ik bestanden en mappen verplaatsen?

Ja, u kunt bestanden en mappen verplaatsen in Mijn Drive.

• Als u de rol Bijdrager of hoger heeft, kunt u bestanden uit Mijn Drive verplaatsen naar een gedeelde Drive.
  • Als u de rol Contentbeheerder of hoger heeft, kunt u bestanden en mappen verplaatsen binnen een gedeelde Drive.
  • Als u de rol Beheerder heeft, kunt u bestanden verplaatsen uit een gedeelde Drive of tussen gedeelde Drives. U kunt ook mappen verplaatsen van Mijn Drive naar een gedeelde Drive.

Kan ik bestanden synchroniseren met mijn computer?

Ja, met Google Drive voor desktop.

Zie Wat kunt u doen met Drive voor desktop voor meer informatie.

Ja, met Google Drive voor desktop.

Hoe werkt delen?

Mensen kunnen verschillende bestanden in een map zien, afhankelijk van hun toegang tot afzonderlijke bestanden.

Alle leden van de gedeelde Drive zien alle bestanden.

Hoelang blijven verwijderde bestanden in de Prullenbak staan?

Bestanden en mappen in de Prullenbak worden na 30 dagen definitief verwijderd. U kunt ook bestanden in de prullenbak verwijderen door Definitief verwijderen te selecteren.

Elke gedeelde Drive heeft een eigen prullenbak.

• Leden met de rol Contentbeheerder of hoger kunnen bestanden naar de prullenbak verplaatsen.
  • Bestanden en mappen in de Prullenbak worden na 30 dagen definitief verwijderd.
  • Leden met de rol Beheerder kunnen bestanden definitief verwijderen voordat de 30 dagen voorbij zijn.

Kan ik bestanden herstellen?

Ja, als u de eigenaar van het bestand bent.

Ja, als u de rol Bijdrager of hoger heeft.