Cloudflare: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher Appsen dan Gmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

• Als u zich in de instelwizard bevindt, gaat u naar de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen. Als u de wizard nog niet heeft geopend, logt u in bij de G Suite-instelwizard. De wizard helpt u Google te laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden en e-mails kunnen worden doorgestuurd naar Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Sluit de G Suite-instelwizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de site van Cloudflare®.
  3. Klik rechtsboven op de Cloudflare-site op Log In (Inloggen).
  4. Voer onder Log in to Cloudflare (Inloggen bij Cloudflare) het e-mailadres en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Cloudflare.
  5. Klik op Log In (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw Cloudflare-wachtwoord herstellen of contact opnemen met Cloudflare-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik op het tabblad Home (Start) van Cloudflare op uw domeinnaam.
  2. Klik bovenaan de pagina op DNS.

Het pictogram

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

Verwijder eerst de huidige MX-records die e-mail verzenden naar uw oude e-mailprovider. Voeg vervolgens nieuwe MX-records toe voor G Suite.

1. Klik naast een bestaande MX-record op Remove Verwijderen (Verwijderen).

Er wordt een te verwijderen MX-record weergegeven.

2. Klik in het pop-upvenster op Delete (Verwijderen) om het verwijderen van de MX-record te bevestigen.

In de volgende stap voegen we nieuwe toe.

3. Herhaal de twee voorgaande stappen tot al uw oude MX-records zijn verwijderd.

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Klik op +Add Record (+Record toevoegen).

De velden met DNS-records worden geopend.

2. Klik in het veld Type op MX.
  3. Voer @ in het veld Name (Naam) in.
  4. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM in het veld Mail Server (E-mailserver) in.

Alle velden van de MX-record zijn ingevuld.

5. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  6. Laat de standaardwaarde Auto (Automatisch) staan in het veld TTL.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Herhaal stap 1-7. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.

Alle MX-records worden weergegeven in een tabel.

9. Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:
    1. Klik in het veld Type op MX.
    2. Voer @ in het veld Name (Naam) in.
    3. Plak in het veld Mail server (E-mailserver) de MX-verificatierecord die u in de G Suite-instelwizard heeft gekopieerd.
    4. Voer 15 in het veld Priority (Prioriteit) in.
    5. Laat de standaardwaarde Auto (Automatisch) staan in het veld TTL.

Alle velden van de MX-verificatierecord zijn ingevuld.

6. Klik op Save (Opslaan).

Stap 5: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.