Cloudflare: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Öppna webbplatsen Cloudflare ® på en ny flik. Håll administratörskonsolen öppen på den första fliken.

2. På Cloudflare-sidan anger du e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Cloudflare.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina inloggningsuppgifter återställer du Cloudflare-lösenordet eller kontaktar Cloudflares support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på ditt domännamn på startfliken för Cloudflare.
  2. Klicka på DNS högst upp på sidan.

DNS-ikonen har valts.

3. Klicka på +Lägg till post.

DNS-postfälten öppnas.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. I fältet Typ klickar du på TXT.
    2. Skriv @ i fältet Namn.
    3. I fältet TTL låter du standardvärdet Auto vara.
    4. I fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Alla fält i TXT-posten har fyllts i.

5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I fältet Typ klickar du på CNAME.
    2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Mål anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.
    4. I fältet TTL låter du standardvärdet Auto vara.
    5. Klicka på Proxy-status för att ställa in den på Enbart DNS.

Alla fält i CNAME-posten har fyllts i.

6. Klicka på Spara.
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.