Cloudflare: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Öppna webbplatsen Cloudflare  på en ny flik. Håll administratörskonsolen öppen på den första fliken.

2. På Cloudflare-sidan anger du e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Cloudflare.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina inloggningsuppgifter återställer du Cloudflare-lösenordet eller kontaktar Cloudflares support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på ditt domännamn på startfliken för Cloudflare.
  2. Klicka på DNS högst upp på sidan.

DNS-ikonen har valts.

3. Klicka på +Lägg till post.

DNS-postfälten öppnas.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. I fältet Typ klickar du på TXT.
    2. Skriv @ i fältet Namn.
    3. I fältet TTL låter du standardvärdet Auto vara.
    4. I fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Alla fält i TXT-posten har fyllts i.

5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I fältet Typ klickar du på CNAME.
    2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Mål anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.
    4. I fältet TTL låter du standardvärdet Auto vara.
    5. Klicka på Proxy-status för att ställa in den på Enbart DNS.

Alla fält i CNAME-posten har fyllts i.

6. Klicka på Spara.
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.