Lås upp domänen

Om du vill överföra domänen eller göra ändringar av domänens namnservrar måste du först låsa upp domänen hos din befintliga domänvärd.

Jag tog med en egen domän till Google Workspace

Ägde du redan din domän när du registrerade dig för Google Workspace? Besök supportcentret för domänvärden om du vill ha instruktioner om upplåsning. Vem är min domänvärd?

Jag köpte min domän när jag registrerade mig för Google Workspace

Om du köpte domänen under registreringen har din domän en Google Workspace-partnervärd.

Följ dessa steg för att identifiera din domänvärd. Välj sedan värden nedan för steg för att låsa upp domänen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomäner.
  3. Klicka på Hantera domäner.
  4. Klicka på Visa detaljer bredvid domänen du vill låsa upp.

Ett fönster öppnas med information om partnervärd och domänregistrering.

Menyerna Information om domänregistrering och Avancerade DNS-inställningar visas.

5. Klicka på Avancerade DNS-inställningar om du vill visa domänregistratorns inloggningsnamn och lösenord och logga in på DNS-konsolen där du kan låsa upp domänen.
GoDaddy

Så här låser du upp din domän:

1. Från de avancerade DNS-inställningarna noterar du ditt inloggningsnamn för GoDaddy, lösenord och pinkod för kundtjänst.
  2. Klicka på Logga in på DNS-konsolen.
  3. Logga in på DNS-konsolen med hjälp av inloggningsnamnet och lösenordet som angavs tidigare.

Sidan Domäner öppnas på en ny flik.

4. Klicka på Mer  följt av Domäninställningar bredvid domänen du vill överföra.

Domäninställningar har valts från Mer-ikonen på rullgardinsmenyn.

Sidan Domäninställningar öppnas på en ny flik.

5. Rulla ned till avsnittet Ytterligare inställningar och klicka på Domänlås för att inaktivera det.

En röd cirkel markerar domänlåset under rubriken Ytterligare inställningar

eNom

Så här låser du upp din domän:

1. Från de avancerade DNS-inställningarna noterar du ditt inloggningsnamn och lösenord för eNom och klickar sedan på Logga in på DNS-konsolen.
  2. Logga in på DNS-konsolen med hjälp av inloggningsnamnet och lösenordet som angavs tidigare.
  3. Under Registrarlås klickar du på Redigera.
  4. Välj Inaktivera och klicka på Spara.

Inaktivera har valts under Redigera registreringslås

domaindiscount24 (key_systems)

Så här låser du upp din domän:

1. Från de avancerade DNS-inställningarna noterar du ditt inloggningsnamn och lösenord för domaindiscount24 och klickar sedan på Logga in på DNS-konsolen.
  2. Logga in på DNS-konsolen med hjälp av inloggningsnamnet och lösenordet som angavs tidigare.

Översiktssidan för domaindiscount24 öppnas på en ny flik.

3. Klicka på Domäner följt av Mina domäner på menyn till vänster.

Meny > Domäner > Mina domäner

En sida med dina domaindiscount24-domäner öppnas.

4. Om domänen du vill överföra har ett lås bredvid klickar du på låset för att låsa upp domänen.

En röd cirkel markerar domänlåset.

Google Domains

Google Domains är en domänregistreringstjänst. Den är separat från Google Workspace.

Så här låser du upp din domän:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Om du har flera domäner klickar du på namnet på domänen du vill överföra.

Obs! Om du inte ser din domän på listan kan du vara inloggad på ett annat konto. Läs mer om att byta konton.

3. Klicka på Registreringsinställningar på sidan Domänöversikt till vänster.

Registreringsinställningar har valts på menyn.

4. Rulla ned på sidan till avsnittet Domänlås. Om domänen är låst inaktiverar du låset.

Domänen är låst.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.