Byta namn på användare i stora organisationer

Som G Suite-administratör kan du, om en organisations domän är exempel.com och ändras till solarmora.com, ändra användarnamnen från användarnamn@exempel.com till användarnamn@solarmora.com .

Tips! Du kan räkna med att den här processen tar allt mellan 6 minuter för 240 användare till 10 timmar för 24 000 användare.

Innan du börjar

Tänk på följderna av att ändra ett användarnamn.

Steg 1: Exportera en lista med användare till Kalkylark
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Överst i användarlistan klickar du på Ladda ned Hämta.
  4. Välj följande alternativ:
    • Alla kolumner med användaruppgifter och valda kolumner
    • Google Kalkylark
  5. Klicka på Ladda ned.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för nedladdningen.

Steg 2: Lägg till användaradresser

Efter bearbetningen:

1. Klicka på Öppna i Google Kalkylark under Dina uppgifter.
  2. (Valfritt) Ta bort användare från kalkylarket som du inte vill byta namn på, inklusive användarnamnet som du loggade in med.
  3. Ta bort alla kolumner förutom Namn och E-postadress i kalkylarket.
  4. Lägg till en ny kolumn med namnet Ny primär e-postadress.
  5. Kopiera den fullständiga listan över användaradresser från kolumnen E-postadress och klistra in den i den nya kolumnen.
  6. Markera kolumnen Ny primär e-postadress.
  7. Klicka på Redigera följt av Sök och ersätt.
  8. Ange den gamla primära domänen i Sök.
  9. Ange den nya primära domänen i Ersätt med.
  10. Klicka på Ersätt alla.
  11. Spara kalkylarket som en CSV-fil.
Steg 3: Ladda upp kalkylarket
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. På sidan Användare pekar du på Lägg till ny användare och klickar på Ladda upp Ladda upp.
  4. Bläddra till platsen på din dator och bifoga CSV-filen.
  5. Klicka på Ladda upp.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för uppladdningen. När förloppet är klart får du en e-postrapport.

6. Vid fel anger du informationen som saknas i kalkylarket och laddar upp filen igen.

Läs Lösa vanliga fel för mer information.

Det kan ta upp till 24 timmar för nya användare att få åtkomst till G Suite-tjänster och visas i G Suite-katalogen.

Relaterade ämnen