Innan du använder överföringsverktyget

Använd överföringsverktyget för ohanterade användare för att se om du har ohanterade Google-konton och migrera dem till domänen. Anvisningar finns i Migrera ohanterade användare med överföringsverktyget

Innan du kommer igång med överföringsverktyget

• Mer information om ohanterade användare och varför det är viktigt att överföra dem finns i Hitta och lägga till ohanterade användare.
  • Se till att din domän har verifierats med en TXT- eller CNAME-post. Läs mer om att verifiera din domän
  • Om du ändrade MX-posterna innan du skapade ditt Google-konto konfigurerar du en regel för vidarebefordran eller en catch all-adress så att användarna får överföringsbegäran. Läs mer om hur du undviker avvisade meddelanden från nya MX-poster
  • När ett personligt konto överförs till ett hanterat konto gäller alla befintliga Google Workspace-policyer för det hanterade kontot. I vissa fall kan detta leda till förlust av kontodata. Till exempel kan dataförlust uppstå om kontot har tilldelats en otillräcklig licens eller omfattas av lagringsregler.

Vad händer när ett konto överförs?

Personliga Google-konton som överförs till Google Workspace-hanterade användarkonton:

• Det går inte att ändra tillbaka till ett personligt konto.
  • Läggs till rotorganisationsenheten. När kontot har överförts kan du flytta användaren till en annan organisationsenhet. Läs mer om organisationsenheter.
  • tilldelas en Cloud Identity Free-licens.

Överförda användarkonton får åtkomst till följande tjänster om deras administratör tilldelar dem en Google Workspace-licens och konfigurerar tjänsterna åt dem:

Det finns inga garantier för att tjänster som inte anges i ovanstående artiklar fungerar för ett personligt konto som överförs till ett hanterat konto.

Överförda personliga konton kan förlora data och innehåll för vissa Google-tjänster. Det kan vara en god idé att användarna granskar och laddar ned sina personliga kontouppgifter innan de överför sitt konto.

Vad händer när ett konto byter namn?

Användardata – när en användare byter namn på sitt personliga (ohanterade) konto mot en annan e-postadress, finns all data på användarens personliga konto kvar på kontot. Informationen på det personliga kontot är skyddad och endast tillgänglig för användaren.

E-postalias – vissa använder organisationens adress som en alternativ e-postadress (eller e-postalias) för sitt personliga (ohanterade) Google-konto. När en användare byter namn på sitt konto tas aliaset bort från det personliga kontot när du har skapat det hanterade Google-kontot. Användaren meddelas om ändringen nästa gång de loggar in på sina privata Google-konton.