Een gegevensbron toevoegen in Google Cloud Search

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Search Platform. Neem contact op met uw Google-accountmanager voor meer informatie over hoe u deze functie kunt inschakelen.

Als beheerder kunt u de manier van zoeken instellen voor alle content van uw organisatie. Als u wilt zoeken in opslagplaatsen van derden, moet u een gegevensbron toevoegen in Google Cloud Search. Een gegevensbron is de index van doorzoekbare items in een opslagplaats.

Voordat u begint

U (of uw ontwikkelaar) moet een serviceaccount-ID hebben met toegangsrechten voor de Cloud Search-API voor indexering. Ga naar de website voor Cloud Search-ontwikkelaars voor stapsgewijze instructies om toegang tot de API in te stellen.

Een gegevensbron toevoegen

Als u items uit een opslagplaats van derden wilt indexeren, voegt u een gegevensbron toe in Cloud Search. Als u Google Workspace gebruikt, hoeft u geen gegevensbronnen toe te voegen voor die services, zoals Drive en Gmail.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenCloud Search.
  3. Klik op de kaart Gegevensbronnen van derden.
  4. Klik linksboven op Toevoegen .
  5. Voer in de tekstregel Weergavenaam een naam in. Zie Gereserveerde namen voor namen die u niet kunt gebruiken.

Cloud Search-gebruikers zien deze naam in de zoekfilters bovenaan de pagina met zoekresultaten of in het dropdownmenu Meer. U kunt het brontype toevoegen aan de naam, zodat gebruikers weten wat voor filter dit is.

6. Voer in de tekstregel Korte naam een naam in. Zie Gereserveerde namen voor namen die u niet kunt gebruiken.

Cloud Search-gebruikers kunnen deze naam gebruiken met de zoekoperator source om de zoekresultaten te verfijnen.

7. Selecteer een optie bij Zichtbaarheid:
    • Zichtbaar voor iedereen als u wilt dat iedereen in uw organisatie de resultaten van deze bron kan zien.
    • Zichtbaar voor niemand als u wilt dat niemand in uw organisatie de resultaten van deze bron kan zien.

Als u merkt dat sommige gebruikers resultaten kunnen zien die ze niet zouden moeten kunnen zien, kunt u de resultaten voor iedereen uitschakelen totdat u het probleem heeft opgelost.

• Alleen zichtbaar voor de volgende mensen als u wilt dat alleen specifieke gebruikers of groepen gebruikers in uw organisatie de resultaten van deze bron kunnen zien. Voer de e-mailadressen van de groepen of gebruikers in de tekstregel in.

Als u voor het eerst een gegevensbron toevoegt, raden we u aan de zichtbaarheid uit te zetten voor iedereen, behalve enkele specifieke gebruikers, terwijl u de integratie test. Controleer of gebruikers alleen de zoekresultaten zien waartoe ze toegang hebben.

8. Voeg onder Serviceaccount-ID het e-mailadres toe van het serviceaccount dat indexeren van deze bron autoriseert.

Gebruik het e-mailadres dat is gegenereerd voor de serviceaccount-ID toen uw ontwikkelaar gegevens instelde voor de Cloud Search API.

9. Vink het vakje niet aan voor Schakel de alleen-lezenmodus in. Als u dit vakje aanvinkt, indexeert Cloud Search geen content van deze gegevensbron.
  10. Klik op Toevoegen.

Nadat u de gegevensbron heeft toegevoegd, wordt deze weergegeven in de lijst met gegevensbronnen van derden. Uw ontwikkelaar voegt de bron-ID toe aan de configuratie voor de contentconnector om aan te geven welke gegevensbron er moet worden gebruikt.

Volgende stappen

1. Geef uw ontwikkelaar de gegevensbron-ID zodat deze de ID kan invoeren in de configuratie van de contentconnector.
  2. Uw ontwikkelaar moet een schema maken en registreren (als uw contentopslagplaats gestructureerde gegevens bevat).
  3. Voordat u de zichtbaarheid van een bron inschakelt voor iedereen, moet u controleren of de integratie correct werkt.
  4. Wijs gebruikersidentiteiten toe.

Gereserveerde namen

De weergavenaam of korte naam van een gegevensbron kan niet beginnen met 'Google'. U kunt ook geen gereserveerde naam gebruiken.

Gereserveerde namen voor gegevensbronnen

• Calendar
  • Documenten
  • Drive
  • Gmail
  • Gplus
  • Groepen
  • Keep
  • Mail
  • Sites

Een gegevensbron bewerken of verwijderen

U bepaalt in welke gegevensbronnen verschillende gebruikers kunnen zoeken. U kunt bijvoorbeeld instellen dat uw verkoopteam zoekt in andere opslagplaatsen dan de afdeling Accounting.

U kunt zoekresultaten van een bepaalde gegevensbron verbergen door de zichtbaarheid ervan uit te schakelen. Als u de zichtbaarheid uitschakelt, zien gebruikers geen resultaten van die gegevensbron. De gegevensbron wordt niet definitief verwijderd uit Cloud Search.

Zichtbaarheid aan- of uitzetten

Voordat u begint: Als u de zichtbaarheid in of uit wilt schakelen voor een bepaalde groep gebruikers, plaatst u hun accounts in een groep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenCloud Search.
  3. Klik op de kaart Gegevensbronnen van derden.
  4. Markeer in de lijst de gegevensbron die u wilt wijzigen en klik op Bewerken .
  5. Selecteer een optie bij Zichtbaarheid:
    • Zichtbaar voor iedereen als u wilt dat iedereen in uw organisatie de resultaten van deze bron kan zien.
    • Zichtbaar voor niemand als u wilt dat niemand in uw organisatie de resultaten van deze bron kan zien.
    • Alleen zichtbaar voor de volgende mensen als u wilt dat alleen specifieke gebruikers of groepen gebruikers in uw organisatie de resultaten van deze bron kunnen zien. Voer de e-mailadressen van de groepen of gebruikers in de tekstregel in.
  6. Klik op Opslaan.

Indexeren van nieuwe content onderbreken

U kunt instellen dat nieuwe content tijdelijk niet wordt weergegeven in de zoekresultaten. Als u het indexeren van een bron onderbreekt, zien uw gebruikers geen nieuwe of gewijzigde content van deze bron. Wanneer u het indexeren onderbreekt, geldt dit voor uw hele organisatie. U kunt het niet onderbreken voor individuele organisatie-eenheden.

Opmerking: U kunt indexeren niet uitzetten voor Google Workspace services, zoals Gmail, Drive en Groepen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenCloud Search.
  3. Klik op de kaart Gegevensbronnen van derden.
  4. Markeer in de lijst de gegevensbron die u wilt wijzigen en klik op Bewerken .
  5. Vink het vakje aan voor Schakel de alleen-lezenmodus in.
  6. Klik op Opslaan.

De naam wijzigen die wordt weergegeven in zoekfilters en de zoekoperator

U kunt de naam wijzigen die gebruikers zien in de zoekfilters bovenaan de pagina met zoekresultaten of in het dropdownmenu Meer. U kunt ook de naam wijzigen die kan worden gebruikt met de zoekoperator source.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenCloud Search.
  3. Klik op de kaart Gegevensbronnen van derden.
  4. Markeer in de lijst de bron die u wilt wijzigen en klik op Bewerken .
  5. Voer in het veld Weergavenaam de nieuwe naam in die in de zoekfilters moet worden weergegeven.
  6. Voer in het veld Korte naam een nieuwe korte versie in van de naam.
  7. Klik op Opslaan.

Het serviceaccount updaten

U kunt wijzigen welk serviceaccount content van deze bron kan indexeren. U kunt ook een ander serviceaccount toevoegen. Dit is het serviceaccount dat is gemaakt toen uw ontwikkelaar gegevens instelde voor de Cloud Search API.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenCloud Search.
  3. Klik op de kaart Gegevensbronnen van derden.
  4. Markeer in de lijst de bron die u wilt wijzigen en klik op Bewerken .
  5. Voer onder E-mailadres serviceaccount het e-mailadres in van een geautoriseerd serviceaccount.
    • Als u een e-mailadres wilt verwijderen, klikt u naast het adres op Verwijderen .
  6. Klik op Opslaan.

Een gegevensbron verwijderen

Als uw organisatie niet meer hoeft te zoeken in een gegevensbron, kunt u deze definitief verwijderen. Als u bijvoorbeeld het contract met een serviceprovider beëindigt, heeft u geen toegang meer nodig tot die gegevensbron.

Wilt u dat een gegevensbron tijdelijk niet wordt weergegeven in de zoekresultaten? Of wilt u een bron alleen verwijderen voor bepaalde mensen? Verwijder de bron dan niet zoals hier beschreven. Schakel de zichtbaarheid van de bron uit voor iedereen in uw organisatie of voor bepaalde mensen.

Belangrijk: Als u een gegevensbron verwijdert, wordt ook alle content verwijderd die voor deze bron is geïndexeerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenCloud Search.
  3. Klik op de kaart Gegevensbronnen van derden.
  4. Markeer in de lijst de gegevensbron die u wilt wijzigen en klik op Verwijderen .
  5. Klik op Opslaan.

Nadat u een contentbron heeft verwijderd, kan deze niet meer worden geïndexeerd of doorzocht. Als u later van gedachten verandert, kunt u de bron opnieuw toevoegen en indexeren.