Ändra en konfiguration av lösenordssynkronisering från kommandoraden

I stället för att använda konfigurationsguiden kan du ändra konfigurationen Password Sync från kommandoraden.

När kan jag ändra Lösenordssynkronisering-konfigurationen från kommandoraden?

Du kan ändra en Lösenordssynkronisering-konfiguration från kommandoraden när du använder:

• Lösenordssynkronisering version 1.6 eller senare
  • ett tjänstkonto för Google-autentisering. Läs mer
  • Lösenordssynkronisering-appens säkerhetskontext för att fråga på Microsoft Active Directory.

Andra konfigurationsalternativ finns i Konfigurera Password Sync.

Ändra en Lösenordssynkronisering-konfiguration från kommandoraden

1. Logga in på domänkontrollanten som domänadministratör. Kontot måste vara från domänkontrollantens domän.
  2. Från ett kommandofönster navigerar du till mappen för Lösenordssynkronisering-programmet. Standardplatsen är C:\Program Files\Google\Password Sync.

Exempel: cd C:\Program Files\Google\Password Sync

3. Granska inställningstabellen nedan.
  4. Börja skapa kommandot från kommandotolken på domänkontrollanten.

Börja med följande kommando och lägg till de argument och parametrar som du vill uppdatera. Ange två bindestreck och alla små bokstäver före varje argument. Omge parametrarna med citattecken.

PasswordSync.exe

Obs! Den slutliga versionen ska vara ett kommando utan radbrytningar.

Argument Parameter

--admin_email

E-postadressen till din Google-administratör.

Exempel: --admin_email="admin@solarmora.com"

--base_dn

(Valfritt) Active Directory-domänens unika basnamn (DN).

När den här parametern utelämnas försöker Lösenordssynkronisering automatiskt identifiera bas-DN.

Exempel: --base_dn="OU=users,DC=mydomain,DC=com"

--credentials_file

Den fullständiga sökvägen till tjänstkontots JSON-fil.

Obs! JSON-filen har en nyckel som ger åtkomst till Google-domänen. Ta bort filen från systemet efter autentiseringen.

Exempel:
    --credentials_file="c:\users\administrator\downloads\service_account.json"

--mail_attribute

(Valfritt) Active Directory-attributet som har varje användares Google-e-postadress.

När den här parametern utelämnas använder Lösenordssynkronisering standardattributet ”mail”.

Exempel: --mail_attribute="mail"

--nouse_gui

Kör verktyget från kommandoraden, utan GUI.

Ingen parameter krävs.

--norestart_service

(Valfritt)

När det här alternativet anges hoppar Lösenordssynkronisering över omstarten av tjänsten efter att ha sparat konfigurationen.

Ingen parameter krävs.

--nowait_at_exit

(Valfritt)

När det här alternativet har angetts stänger Lösenordssynkronisering verktyget utan att vänta på Retur-tangenten.

Ingen parameter krävs.

Lösenordssynkronisering-konfigurationsexempel

I det här exemplet är domänadministratörens adress admin@solarmora.com. Bas-DN för Active Directory är OU=user,DC=mydomain,DC=com. Tjänstkontots JSON-fil finns på domänkontrollanten på c:\users\administrator\downloads\service_account.json. Varje användarnamn lagras i Active Directorys mail-attribut. Kör det här kommandot utan att använda GUI.

Obs! Det här exempelkommandot är en kontinuerlig enstaka rad. Radbrytningar som visas här är endast avsedda för sidformatering.

PasswordSync.exe --admin_email="admin@solarmora.com" --base_dn="OU=users,DC=mydomain,DC=com" --credentials_file="c:\users\administrator\downloads\service_account.json" --mail_attribute="mail" --nouse_gui

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.