Vanliga frågor och svar om migreringstjänsten

Nedan följer vanliga frågor om hur du kör en migrering med datamigreringstjänsten.

Innan du migrerar data

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Finns det ett maximalt antal användare som jag kan migrera?

I de flesta fall fungerar datamigreringstjänsten bäst vid migrering av en grupp på upp till 100 användare. Du kan migrera fler användare samtidigt, men det kan hända att resultatet försämras.

Andra migreringsalternativ finns i produktmatrisen för Google Workspace-migrering.

Kör jag en migrering före eller efter att jag har lagt till domänen?

Kör migreringen efter att du har lagt till domänen Google Workspace. Mer information finns i Konfigurera ditt nya Google Workspace-konto.

Kan jag migrera från flera källor till ett användarkonto?

Inte samtidigt. Datamigreringstjänsten migrerar inte från flera källkonton till ett enda målkonto. Att migrera data till samma målkonto när en migrering redan pågår innebär inte att ytterligare data läggs till i målkontot. Den första migreringen avbryts.

Om du vill migrera från flera källkonton låter du den första migreringen slutföras innan du påbörjar en andra migrering. Den andra migreringen tar bort den andra (slutförda) migreringen från listan över aktiva migreringar, men det påverkar inte några aktiva migreringar eller mappningar.

Exempel — migrera användarkonton

Du migrerar data från source-user1 till target-user1. Sedan lägger du till ytterligare en migrering från source-user2 till target-user1. Target-user1 slutar med data från source-user2 och endast partiell data från source-user1 (snarare än data från båda källkontona). Den andra migreringen avbryter den första migreringen.

Exempel – migrera kalenderdata

• Du konfigurerar en CSV-fil för identitetsmappning där flera källidentiteter mappas till en enskild målidentitet. Efter en migrering används endast en av mappningarna och de andra slängs. Det finns inga fel eller varningar om att detta har inträffat.
  • Du konfigurerar en CSV-fil med identitetsmappning och mappar källidentitet1 till målidentitet1. När du sedan konfigurerar migreringen klickar du på Lägg till användare och mappar källidentitetsidentitet2 till målidentitet1. Under en migrering mappas källidentitet2 till målidentitet1 och identitetsmappningen kasseras utan fel eller varningar.

Om source-identity1 är en användare så överförs inte händelser som har source-identity1 som deltagare eller organisatör till målanvändaren. Målanvändaren blir istället organisatör eller deltagare i händelser som har source-identity2 som arrangör eller deltagare.

Planera en migrering

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur lång tid tar en migrering?

Tidslängden beror på flera faktorer, till exempel:

• hur många användare du migrerar
  • Vilket startdatum du väljer för migreringen – ju längre tidsram, desto längre tid tar migreringen.
  • Antal och storlek på objekt som migreras.

Om du inte migrerar från ett Google Workspace- eller Gmail-konto måste du även ta hänsyn till följande:

• prestanda för källservern som du migrerar från
  • nätverkets dataöverföringsfrekvens
  • latens mellan Google och källservern.
Kan jag ange ett slutdatum för kalenderhändelser eller e-postmeddelanden när jag migrerar?

Nej. Datamigreringstjänsten migrerar e-post- eller kalenderhändelser från startdatum till aktuell dag, med start från de senaste händelserna eller meddelandena. Mer information finns i Uteslut gamla e-postmeddelanden eller kalenderhändelser.

Obs! Du kan inte ändra migreringsinställningarna (inklusive startdatum) när migreringen har startat.

Kan återförsäljare migrera data åt en kund?

Nej, återförsäljare kan inte migrera data för sina kundkonton.

Under en migrering

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur pausar, avbryter eller avslutar jag en migrering?

När du använder datamigreringstjänsten kan du pausa, starta om, avbryta eller avsluta en migrering. Mer information finns i Pausa, avbryta eller avsluta en migrering.

Om du vill ändra migreringsinställningarna under en pågående migrering måste du först avbryta migreringen. Mer information finns i Avbryta en migrering för att redigera inställningarna.

Varför verkar det som om migreringen har fastnat (förloppsindikatorn rör sig inte)?

I vissa fall rör sig förloppsindikatorn inte som förväntat och stannar på en procent (vanligen 0 % eller 99 %). Den här situationen kan uppstå av följande skäl:

• Datamigreringstjänsten behandlar e-postmeddelanden som redan finns i målinkorgen (exempelvis ett meddelande som finns i mer än en mapp på källkontot) och tillämpar etiketter. Förloppet som indikeras av statusfältet ändras inte under den här uppgiften. När etiketterna tillämpas slutförs migreringen och statusen ändras till 100 %.
  • Antalet objekt som har migrerats överskrider det totala antalet identifierade objekt. Förloppsindikatorn visar 99 % tills migreringen har slutförts. Denna process kan ta lite tid.
  • Du har startat migreringen flera gånger. Statusfältet uppdateras inte och om du pekar på fältet visas meddelandet Det gick inte att göra en uppskattning av postlådan med en procentsats som fastnar på 0%. Även om statusfältet inte uppdateras har migreringen inte fastnat. För felsökning ska du övervaka migreringsstatus och notera om några meddelanden inte migreras.

Tips! Du kan kontrollera mätvärdena för en migrering genom att peka på statusfältet. Om migreringen fortsätter ökar antalet objekt som har migrerats eller objekt som inte kunde migreras.

Hur vet jag att migreringen är klar?

När migreringen är klar visas ordet Slutförd i statuskolumnen för en användare i tabellen Migreringar. Om du vill visa statistik om en migrering pekar du på Slutförd i kolumnen Status. Ett verktygstips visar följande statistik:

• Migrerade objekt
  • Objekt som inte migrerades
  • Totalt antal identifierade objekt

Ett annat sätt att kontrollera om en migrering har slutförts är att kontrollera om det finns fel i migreringsrapporten. Mer information finns i Övervaka en migrering.

Obs! När migreringen är klar ska du avsluta den. En migreringsrapport skickas automatiskt till alla avancerade administratörer för kontot och rollkontot för migrering. Mer information finns i Avsluta en slutförd migrering.

Migrera e-postdata

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Kan jag migrera e-postmappar med IMAP som delas eller är offentliga?

Datamigreringstjänsten stöder inte migrering av delade eller offentliga IMAP-mappar.

Finns det en gräns för hur många e-postmeddelanden jag kan importera?

Som standard ger Google dig 15 GB lagringsutrymme för allt som är kopplat till ditt Google-konto. Din lagringsgräns delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto.

Du kan inte importera mer data till Gmail än vad som ryms i ditt befintliga lagringsutrymme. Meddelanden och bilagor, inklusive objekt i mapparna Skräppost och Papperskorgen, räknas in i lagringsutrymmet.

Viktigt! När lagringsgränsen har nåtts för kontot eller om du nedgraderar kontot och filerna nu överskrider lagringsutrymmet kan du inte skicka eller ta emot meddelanden i Gmail.

Mer information om lagringsutrymme finns i Hantera filer i lagringsutrymmet för Google Drive.

Hur säkerställer jag att e-postmeddelandena är RFC-kompatibla?

Meddelanden måste vara RFC-kompatibla för att kunna migreras med datamigreringstjänsten. Om de inte är det får du felmeddelandet ”Vårt system har identifierat att det här meddelandet inte är RFC 2822-kompatibelt” eller också kan meddelandet migreras med fel datum.

Här är några vanliga orsaker till att meddelanden inte är RFC-kompatibla:

• Fältet Från får inte vara tomt och får bara innehålla en enda adress.
  • Domänen i fältet Från får inte vara felaktigt formaterad.
  • Fältet Datum måste innehålla fyra siffror för året, inte två.
  • Klockslaget måste vara i intervallet 00:00:00 till 23:59:60.

Om det går att redigera meddelandet i källpostlådan kan du kanske korrigera meddelandehuvudena och migrera igen. Om detta inte är möjligt rekommenderar vi att du migrerar meddelandena på annat sätt (till exempel genom att vidarebefordra dem till det nya kontot med hjälp av e-postklienten). Om du vill veta mer om att korrigera meddelanden kontaktar du källkontoleverantören.

Vad händer med data i källpostlådan? Finns den kvar eller tas den bort?

Datamigreringstjänsten tar inte bort data från källpostlådan och tar heller inte bort den ursprungliga källpostlådan. All kvalificerad data kopieras under en migrering, flyttas eller raderas inte och data i källpostlådan finns kvar efter en migrering.

Obs! Datamigreringstjänsten migrerar inte meddelanden, inklusive bilagor, som är större än 25 MB. Mer information finns i Skicka bilagor med ditt Gmail-meddelande.

Går det att migrera alla e-postmeddelanden i en enda migrering?

Ja, du väljer ett anpassat startdatum och anger hela perioden som ditt källkonto användes. Om du har många års eller flera gigabyte data rekommenderar vi inte att migrera alla e-postmeddelanden i en migrering. Det tar lång tid att slutföra en migrering av den storleken. Mer information om anpassade startdatum finns i Uteslut gamla e-postmeddelanden eller kalenderhädnelser.

Vad händer med e-post som har tagits emot på källkontot när en migrering körs?

Om du migrerar från Microsoft Exchange eller Exchange Online (Microsoft 365) överförs alla nya meddelanden som levereras till källkontot under migreringen tills du avslutar migreringen. Om du migrerar från en annan plattform migreras inte nya meddelanden som levereras till källkontot under migreringen. Mer information finns i Hur migrerar jag nyligen mottagna e-postmeddelanden?

Användarna kan ställa in automatisk vidarebefordran på sitt källkonto för att se till att nya e-postmeddelanden skickas till deras nya Gmail-konto. I dokumentationen för ditt källkonto finns anvisningar om hur du gör detta. Om du har migrerat från Gmail eller ett annat Google Workspace-konto går du till Vidarebefordra Gmail-meddelanden automatiskt till ett annat konto.

Om MX-posterna inte pekar på Google under migreringsperioden kan du skapa automatisk vidarebefordran till ett testdomänalias. Mer information finns i Gammal server som primär server.

Tillämpas en etikett på migrerade e-postmeddelanden?

Befintliga etiketter importeras från källkontot tillsammans med e-postmeddelanden. Datamigreringstjänsten tillämpar dock inte en ny etikett för att ange att ett meddelande har migrerats från ett annat konto.

Kan jag migrera e-postmeddelanden till Google Grupper?

Nej. Du kan bara migrera e-postmeddelanden till en användares Gmail-konto. Det går inte att migrera e-postdata till Grupper.

Kan jag migrera e-post om Google-källkontot har SSO eller tvåstegsverifiering aktiverad?

Ja. Användning av datamigreringstjänsten kräver inte att du inaktiverar tvåstegsverifiering eller ger åtkomst till mindre säkra appar. Vilken metod som rekommenderas beror på hur många användare du vill migrera:

Du behöver inte göra något mer om målkontot använder SSO eller tvåstegsverifiering. Målkontots autentiseringsmetoder påverkar inte migreringsprocessen.

Kan jag migrera e-postdata för användare som lämnar organisationen till ett annat konto?

Om användare lämnar organisationen men du vill behålla eller lagra deras data med Google Arkiv rekommenderar vi att du tilldelar användarna arkiverade användarlicenser i stället för att importera datan med datamigreringstjänsten. Mer information finns i Spara data för användare som lämnar organisationen.

Köra om en migrering

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Dupliceras e-postmeddelanden om jag kör om en migrering?

Nej. Om du avslutar och kör en migrering igen dupliceras inte meddelanden som redan har migrerats.

Datamigreringstjänsten kontrollerar om varje meddelande redan finns i målpostlådan innan ett försök görs att migrera den. Den hoppar över meddelanden som redan finns.

Dupliceras kalenderhändelser och sekundära kalendrar om jag kör om en migrering?

Nej, om du avslutar och kör om en migrering migreras inte kalenderhändelser och sekundära kalendrar som redan är migrerade.

Om en användare byter namn på en sekundär kalender mellan migreringarna dupliceras däremot kalendern när den migreras igen.

Efter en migrering

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur migrerar jag data från ett tidigare startdatum när jag har migrerat data?

Om du tidigare har migrerat data från ett visst startdatum och senare bestämmer dig för att migrera data från ett tidigare startdatum måste du avsluta migreringen och börja om med det tidigare datumet. Datamigreringstjänsten kontrollerar alla meddelanden innan de migreras, identifierar dubblettmeddelanden och tar bort dem. Den här kontrollen utförs oavsett hur migreringen körs eller hur meddelandet tidigare infogades i kontot. Läs mer i Ange ett startdatum för migreringen.

Hur migrerar jag nyligen mottagna e-postmeddelanden (de som tas emot efter att migreringen har slutförts)?

Om du behöver hämta e-postmeddelanden som tagits emot i källpostlådan efter att migreringen har slutförts måste du starta ytterligare en datamigrering. Mer information finns i Vad händer med e-post som tas emot på källkontot när en migrering körs?

Kan jag återställa en slutförd migrering?

Det finns inget alternativ för att återställa en slutförd migrering. Om du behöver slutföra en annan migrering kan du ta bort alla användare och börja om.

Varför visas fel datum i meddelanden?

Migrerade meddelanden kan visa tid och datum för migrering i stället för tid och datum för det ursprungliga meddelandet.

Det här beror sannolikt på att datumrubriken för det ursprungliga meddelandet inte var kompatibel med RFC 5322. Om ett meddelande har en datumrubrik som inte lagts till korrekt tillämpar Gmail migreringstid och datum på meddelandet.

Varför är antalet meddelanden i källkontots postlåda eller antalet identifierade objekt större än antalet migrerade objekt?

Om det är fler objekt i källkontots postlåda eller det totala antalet identifierade objekt är större än antalet migrerade objekt kan det bero på följande:

• Konversationsfönstret har aktiverats i källkontot. Om så är fallet grupperar Gmail meddelanden i en tråd och det totala antalet meddelanden minskar. Om du vill minska det totala antalet meddelanden i Alla mail inaktiverar du konversationsvyn på Gmail-källkontot. Läs mer i Gruppera e-post i konversationer.
  • Det finns en skillnad mellan mappar på Exchange- och IMAP-postservrar och etiketter i Gmail. När du tilldelar ett meddelande till fler än en mapp dupliceras det i Exchange och på IMAP-postservrar. Efter en migrering tas dubbletter bort i Gmail och olika etiketter tillämpas istället.
  • Uteslutanden har tillämpats på migrerat innehåll från Gmail eller Google Workspace, till exempel att hoppa över skräppost eller att migrera data från en viss tidsperiod. Det totala antalet identifierade objekt omfattar alla objekt i vyn All e-post, oavsett om några uteslutanden tillämpats på migreringen.

Verifiera att alla meddelanden har migrerats i migreringsrapporten för e-postdomänen. Läs mer i Förstå migreringsrapporter.

Om du tror att du saknar meddelanden kontrollerar du följande:

• Är meddelandet större än 25 MB (inklusive bilagor)? Du kan inte migrera meddelanden som är större än 25 MB.
  • Har meddelandet blockerats på grund av en bilaga? Gmail blockerar vissa typer av bilagor, exempelvis körbara filer. Mer information finns i Filtyper blockerade i Gmail.
  • Finns meddelandet i en mapp eller inom ett datumintervall som är en del av migreringen?

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.