Weebly: Verifiera domänen

Obs! Följ de här anvisningarna om du köpt domännamnet (till exempel dittföretag.com) via Weebly. Om webbplatsen tillhandahålls av Weebly men du har köpt domännamnet via en annan domänvärd följer du anvisningarna för den domänvärden. Om du är osäker på vem som är domänvärd kan du identifiera den här.

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

3. Klicka på Verifiera

A red circle highlights the Verify button on the first step of the wizard.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.A red circle highlights the Continue button at the bottom of the Here
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Weebly® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Logga in på Weebly.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kan du återställa lösenordet eller kontakta support för Weebly.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Från startsidan för Weebly klickar du på Domäner.
  2. Klicka på domänen du vill verifiera med Google-tjänsten.
  3. I avsnittet DNS-poster klickar du på Redigera.

4. Klicka på Lägg till post.

5. Från rullgardinsmenyn Typ väljer du TXT.

6. Ange @ i fältet Värd.

7. Klistra in verifieringsposten du kopierade tidigare i fältet Pekar på.
  8. Klicka på Spara.

Skärmen uppdateras med din nya TXT-post i avsnittet DNS-poster.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.