Squarespace: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Squarespace® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Squarespace.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa ditt konto eller kontakta support för Squarespace.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner högst upp på sidan.
  2. Klicka på domänen du vill verifiera med Google-tjänsten.
  3. Klicka på Avancerade inställningar till vänster.

Advanced Settings is found under the Primary Domain.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj G Suite-verifiering under Lägg till förinställningar.

G Suite Verification is selected at the bottom of the drop-down list.

2. I det öppna fältet klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record field is to the right of the G Suite Verification drop-down option.

3. Klicka på Lägg till.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Rulla ned till Anpassade poster.
    2. Klicka på nedåtpilen "" och välj CNAME.

CNAME is selected from the drop-down list.

3. I fältet Värd (www) anger du innehållet från installationsguidens fält Etikett/värde från steg 1.
    4. I fältet Data (ange aliasdata) anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

The G Suite CNAME verification record is entered in the Host and Data fields.

5. Klicka på Lägg till.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.