Squarespace: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Squarespace® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Squarespace.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa ditt konto eller kontakta support för Squarespace.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner högst upp på sidan.
  2. Klicka på domänen du vill verifiera med Google-tjänsten.
  3. Klicka på Avancerade inställningar till vänster.

Advanced Settings is found under the Primary Domain.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj G Suite-verifiering under Lägg till förinställningar.

G Suite Verification is selected at the bottom of the drop-down list.

2. I det öppna fältet klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record field is to the right of the G Suite Verification drop-down option.

3. Klicka på Lägg till.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Rulla ned till Anpassade poster.
    2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj CNAME.

CNAME is selected from the drop-down list.

3. I fältet Värd (www) anger du innehållet från installationsguidens fält Etikett/värde från steg 1.
    4. I fältet Data (ange aliasdata) anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

The G Suite CNAME verification record is entered in the Host and Data fields.

5. Klicka på Lägg till.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.