Gör min migrering snabbare

När du använder datamigreringstjänsten kan du justera migreringshastigheten. Migreringshastigheten anger antalet samtidiga begäranden som migreras åt gången.

Viktigt! Det går inte att ändra migreringshastigheten när data migreras från Google Workspace eller Gmail. Dessa migreringar är alltid inställda på obegränsade samtidiga användare som maximal hastighet.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Justera migreringshastigheten

Innan du börjar

Så här får du åtkomst till Datamigrering på Googles administratörskonsol:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDatamigrering.
Anpassa hastigheten

Migreringshastigheten motsvarar antalet samtidiga förfrågningar till källservern. Det påverkar också hur många användare som migreras.

Antalet användare du migrerar ska vara dubbelt så stort som migreringshastigheten. Om migreringshastigheten exempelvis är inställd på 50 behandlar migreringstjänsten 100 användare i taget. Ett högre värde ökar migreringshastigheten, men den eskalerade belastningen på källservern kan försämra serverprestanda.

Så här ändrar du migreringshastigheten:

1. Klicka på Merföljt avMigreringsinställningar i tabellen Migreringar.

Pause, cancel, or exit a migration.

2. Justera antalet användare och klicka på Spara.

Rekommendationer

• Ställ in migreringshastigheten till hälften av antalet användare du migrerar. Om du till exempel migrerar 100 användare ställer du in migreringshastigheten till 50.
  • Annars låter du standardvärdet (100) för migreringen vara kvar.
  • Välj inte en migreringshastighet som är större än hälften av antalet samtidiga förfrågningar som källservern kan hantera. Om du gör det kan det öka belastningen på din gamla e-postserver för mycket.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.