WordPress.com: Verifiera och konfigurera G Suite

Om domänens webbplats har WordPress.com som värd kan du verifiera domänen och konfigurera e-post i G Suite samtidigt. Eller också kan du konfigurera e-posten senare och verifiera domänen genom att lägga till en metatagg eller TXT-post.

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post ser du metataggen som du ska använda för att verifiera domänen. Om du behöver verifiera med en TXT-post klickar du på Välj en annan metod och väljer Lägg till en domänvärdpost (TXT eller CNAME).

Red circles highlight the meta tag and Choose a different method option.

2. Kopiera metataggen. Om du verifierar med en TXT-post kopierar du hela den unika verifieringsposten från fältet Värde/svar/destination.

Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för WordPress® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från WordPress.
  3. Klicka på Fortsätt.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller återställa kontot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

Om du vill verifiera domänen och konfigurera e-post för G Suite nu följer du stegen nedan. Om du bara vill verifiera och konfigurera e-post senare väljer du stegen för att lägga till en metatagg eller TXT-post.

Verifiera domänen och konfigurera e-post för G Suite
  1. Längst upp till vänster på WordPress-webbplatsen klickar du på Min webbplats.
  2. Rulla ned och klicka på Hantera följt av Domäner till vänster.

On the left My Site navigation pane,  Manage > Domains is selected.

3. Klicka på domännamnet som du vill verifiera.
  4. Klicka på Namnservrar och DNS.

Name Servers and DNS is selected.

5. Klicka på G Suite.
  6. I textfältet klistrar du in den TXT-post som du kopierade i steg 1.

The TXT verification record is entered into the text field.

7. Klicka på Konfigurera G Suite.

Domänen har verifierats och G Suite MX-posterna läggs till i WordPress-domänens DNS-poster.

8. Fortsätt till steg 4.
Verifiera domänen med en metatagg
  1. Längst upp till vänster på WordPress-webbplatsen klickar du på Min webbplats.
  2. Rulla ned och klicka på WP Admin för att öppna översikten för webbplatsen.

On the My Site left navigation pane, WP Admin is selected.

3. Rulla ned och klicka på Verktyg följt av Tillgängliga verktyg.

On the WP Admin page, on the left, Tools > Available Tools is selected.

4. Rulla till Webbplatsverifieringstjänster.

The Google Webmaster Tools field is empty.

5. I fältet Googles verktyg för webbansvariga klistrar du in verifieringsmetataggen som du kopierade i steg 1.
  6. Klicka på Spara ändringarna.

Verifieringsposten har lagts till.

7. Fortsätt till steg 4.
Verifiera domänen med en TXT-post
  1. Längst upp till vänster på WordPress-webbplatsen klickar du på Min webbplats.
  2. Rulla ned och klicka på Domäner.

On the left My Site navigation pane,  Manage > Domains is selected.

3. Klicka på domännamnet som du vill verifiera.
  4. Klicka på Namnservrar och DNS.

DNS Records is an option under Use WordPress.com Name Servers.

5. Klicka på DNS-poster.
  6. Rulla till slutet av sidan.

Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra DNS-inställningarna kan du bortse från det. Om du lägger till TXT-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

7. Välj TXT på listan Typ.
  8. Lämna fältet Namn tomt.
  9. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The Type, Name, and Text fields are shown, as is the Add New DNS Record button.

10. Klicka på Lägg till ny DNS-post.

Verifieringsposten har lagts till.

11. Fortsätt till steg 4.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.