WordPress.com: Verifiera och konfigurera Google Workspace

Om domänens webbplats har WordPress.com som värd kan du verifiera domänen och konfigurera e-post i Google Workspace samtidigt.

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här verifierar du

Steg 1: Få din unika verifieringspost
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Lämna konfigurationsanvisningarna för Googles administratörskonsol öppna.
  2. Öppna WordPress-webbplatsen på en ny flik eller i ett nytt webbläsarfönster.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från WordPress.
  4. Klicka på Fortsätt.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller återställa kontot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

Om du vill verifiera domänen och konfigurera e-postadressen för Google Workspace nu följer du stegen nedan. Om du bara vill verifiera och konfigurera e-post senare väljer du stegen för att lägga till en TXT- eller CNAME-post.

Verifiera domänen och konfigurera e-post för Google Workspace
  1. Längst upp till vänster på WordPress-webbplatsen klickar du på Min webbplats.
  2. Klicka på Uppgraderingarföljt avDomäner på den vänstra panelen.

I det vänstra navigeringsfönstret för Min webbplats har Hantera > Domäner valts.

3. Klicka på domännamnet som du vill verifiera.
  4. Klicka på Ändra dina namnservrar och DNS-poster.

Namnservrar och DNS har valts.

5. Klicka på Google Workspace.
  6. I textfältet klistrar du in den TXT-post som du kopierade i steg 1.

TXT-verifieringsposten anges i fältet för verifieringstoken för G Suite.

7. Klicka på Konfigurera Google Workspace.

Domänen har verifierats och Google Workspace MX-posterna läggs till i WordPress-domänens DNS-poster.

8. Fortsätt till steg 4.
Verifiera domänen med en TXT-post
  1. Längst upp till vänster på WordPress-webbplatsen klickar du på Min webbplats.
  2. Scrolla ned och klicka på Uppgraderingarföljt avDomäner till vänster.

I det vänstra navigeringsfönstret för Min webbplats har Hantera > Domäner valts.

3. Klicka på domännamnet som du vill verifiera.
  4. Klicka på Ändra dina namnservrar och DNS-poster.

Namnservrar och DNS har valts.

5. Klicka på DNS-poster.

DNS-poster är ett alternativ under Använd namnservrar från WordPress.com.

6. Rulla till slutet av sidan.

Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra DNS-inställningarna kan du bortse från det. Om du lägger till TXT-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

7. Välj TXT på listan Typ.
  8. Lämna fältet Namn tomt.
  9. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Fälten Typ, Namn och Text visas, liksom knappen Lägg till ny DNS-post.

10. Klicka på Lägg till ny DNS-post.

Verifieringsposten har lagts till.

11. Fortsätt till steg 4.
Verifiera domänen med en CNAME-post
  1. Längst upp till vänster på WordPress-webbplatsen klickar du på Min webbplats.
  2. Scrolla ned och klicka på Uppgraderingarföljt avDomäner till vänster.

I det vänstra navigeringsfönstret för Min webbplats har Hantera > Domäner valts.

3. Klicka på domännamnet som du vill verifiera.
  4. Klicka på Ändra dina namnservrar och DNS-poster.

Namnservrar och DNS har valts.

5. Klicka på DNS-poster.

DNS-poster är ett alternativ under Använd namnservrar från WordPress.com.

6. Rulla till slutet av sidan.

Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra DNS-inställningarna kan du bortse från det. Om du lägger till CNAME-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

7. Välj CNAME på listan Typ.
  8. I fältet Namn Värd klistrar du in innehållet i delen Etikett/värd i CNAME-posten från administratörskonsolen i steg 1.
  9. I Alias för (Pekar på) klistrar du in den långa strängen med text och siffror från delen Destination/mål av CNAME-posten från administratörskonsolen i steg 1.

Fälten Typ, Namn och Alias har fyllts i och knappen Lägg till ny DNS-post har valts.

10. Klicka på Lägg till ny DNS-post.

Verifieringsposten har lagts till.

11. Fortsätt till steg 4.
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.