WordPress.com: domeineigendom bevestigen en Google Workspace instellen

Als de website van uw domein wordt gehost door WordPress.com, kunt u tegelijk uw domeineigendom bevestigen en e-mail voor Google Workspace instellen.

Belangrijk! Gebruik dit artikel om een nieuw domein in te stellen met Google Workspace. Als u Google Workspace al meer dan 3 dagen gebruikt met uw domein, is uw domein al geverifieerd.

Waarom verifiëren?

We willen niet dat iemand anders uw -domein gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace. U kunt ons helpen uw domein veilig te houden door te laten zien dat u de eigenaar bent.

Bevestigen

Stap 1: Uw unieke verificatierecord ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan om uw domeineigendom te bevestigen met een TXT-record.

3. Zoek uw verificatiecode in de installatietool en klik op Kopiëren.

De knop Kopiëren wordt weergegeven naast de Google Workspace-verificatiecode.

Stap 2: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open in een nieuw tabblad of browservenster de site van WordPress.
  3. Voer het e-mailadres of de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein kocht bij WordPress.
  4. Klik op Doorgaan.

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of uw account herstellen.

Stap 3: De verificatierecord toevoegen aan de DNS-records van uw domein

Als u nu uw domeineigendom wilt bevestigen en e-mail voor Google Workspace wilt instellen, volgt u de stappen hieronder. Als u alleen uw domeineigendom wilt bevestigen en e-mail later wilt instellen, volgt u de stappen om een TXT- of CNAME--record toe te voegen.

Uw domeineigendom bevestigen en e-mail voor Google Workspace instellen
  1. Klik links bovenaan de WordPress-site op My Site (Mijn site).
  2. Klik in het linkervenster op Upgradesand thenDomains (Domeinen).

In het linker navigatievenster van 'My Site' (Mijn site) is 'Manage' (Beheren) > Domains (Domeinen) geselecteerd.

3. Klik op de domeinnaam waarvan u het eigendom wilt bevestigen.
  4. Klik op Change your name servers & DNS records (Uw naamservers en DNS-records wijzigen).

'Name Servers and DNS' (Naamservers en DNS) is geselecteerd.

5. Klik op Google Workspace.
  6. Plak in het tekstveld de TXT-record die u in stap 1 heeft gekopieerd.

De TXT-verificatierecord is ingevoerd in het veld 'G Suite Verification Token' (G Suite-verificatietoken).

7. Klik op Set up Google Workspace (Google Workspace instellen).

Uw domeineigendom wordt bevestigd en de MX-records van Google Workspace worden toegevoegd aan de DNS-records van uw WordPress-domein.

8. Ga verder met stap 4.
Uw domein verifiëren met een TXT-record
  1. Klik links bovenaan de WordPress-site op My Site (Mijn site).
  2. Scroll omlaag en klik links op Upgradesand thenDomains (Domeinen).

In het linker navigatievenster van 'My Site' (Mijn site) is 'Manage' (Beheren) > Domains (Domeinen) geselecteerd.

3. Klik op de domeinnaam waarvan u het eigendom wilt bevestigen.
  4. Klik op Change your name servers & DNS records (Uw naamservers en DNS-records wijzigen).

'Name Servers and DNS' (Naamservers en DNS) is geselecteerd.

5. Klik op DNS Records (DNS-records).

'DNS Records' (DNS-records) is een optie onder 'Use WordPress.com Name Servers' (Naamservers van WordPress.com gebruiken).

6. Scroll naar de onderkant van de pagina.

Als u een waarschuwingsbericht krijgt over het wijzigen van uw DNS-instellingen, kunt u dit negeren. Het toevoegen van de TXT-record heeft geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

7. Selecteer TXT in de lijst Type.
  8. Laat het veld Name (Naam) leeg.
  9. Plak in het veld Text (Tekst) de hele verificatierecord die u in stap 1 heeft gekopieerd.

De velden 'Type', 'Name' (Naam) en 'Text' (Tekst) worden weergegeven, evenals de knop 'Add New DNS Record' (Nieuwe DNS-record toevoegen).

10. Klik op Add New DNS Record (Nieuwe DNS-record toevoegen).

De verificatierecord wordt toegevoegd.

11. Ga verder met stap 4.
Uw domein verifiëren met een CNAME-record
  1. Klik links bovenaan de WordPress-site op My Site (Mijn site).
  2. Scroll omlaag en klik links op Upgradesand thenDomains (Domeinen).

In het linker navigatievenster van 'My Site' (Mijn site) is 'Manage' (Beheren) > Domains (Domeinen) geselecteerd.

3. Klik op de domeinnaam waarvan u het eigendom wilt bevestigen.
  4. Klik op Change your name servers & DNS records (Uw naamservers en DNS-records wijzigen).

'Name Servers and DNS' (Naamservers en DNS) is geselecteerd.

5. Klik op DNS Records (DNS-records).

'DNS Records' (DNS-records) is een optie onder 'Use WordPress.com Name Servers' (Naamservers van WordPress.com gebruiken).

6. Scroll naar de onderkant van de pagina.

Als u een waarschuwingsbericht krijgt over het wijzigen van uw DNS-instellingen, kunt u dit negeren. Het toevoegen van de CNAME-record heeft geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

7. Selecteer CNAME in de lijst Type.
  8. Plak in het veld Name (Host) (Naam (host)) de inhoud van het gedeelte Label/Host van de CNAME-record die u in stap 1 in de Beheerdersconsole heeft gekopieerd.
  9. Plak in het veld Alias Of (Points To) (Alias van (Wijst naar)) de lange tekenreeks met tekst en cijfers uit het gedeelte Bestemming/Doel van de CNAME-record die u in stap 1 in de Beheerdersconsole heeft gekopieerd.

De velden 'Type', 'Name' (Naam) en 'Alias Of' (Alias van) zijn ingevuld en de knop 'Add New DNS Record' (Nieuwe DNS-record toevoegen) is geselecteerd.

10. Klik op Add New DNS Record (Nieuwe DNS-record toevoegen).

De verificatierecord wordt toegevoegd.

11. Ga verder met stap 4.
Stap 4: Google Workspace vragen de verificatiecode te controleren
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan.

3. Scroll naar beneden op de pagina en klik op Mijn domein verifiëren.

Belangrijk: Het kan wat langer duren voordat de registreerder de verificatiecode heeft gepubliceerd. Als u in de installatietool een Google Workspace-fout ziet, wacht u een uur voordat u het opnieuw probeert.

Volgende stappen

1. Ga terug naar de Google Workspace-installatietool, waar u het volgende kunt doen:
    • Andere gebruikers toevoegen aan uw account.
    • Gmail activeren voor uw organisatie.
  2. Bekijk de snelstartgidsen om door te gaan met Google Workspace instellen voor uw organisatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.