Lägga till eller bjuda in användare till en grupp

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Som gruppadministratör kan du lägga till medlemmar direkt i någon av organisationens grupper, bjuda in medlemmar att gå med i grupper och svara på begäranden om att gå med i grupper.

Var kan jag göra detta? Du kan lägga till medlemmar direkt i organisationens grupper på administratörskonsolen eller i Google Grupper. Du kan bjuda in medlemmar att gå med i grupper och hantera begäranden om att gå med i Google Grupper.

Google Cloud-administratörer: Mer information om att lägga till ett tjänstkonto i en grupp finns här:

Lägg till en användare direkt i en eller flera grupper

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp med att hitta användaren.
  4. Öppna kontosidan genom att klicka på användarens namn.
  5. Klicka på Grupper högst upp.
    Lägg till grupper.
  6. Klicka på Lägg till användare i grupper.
  7. Sök efter en grupp genom att ange de första tecknen i namnet eller e-postadressen. Markera gruppen som du vill ha.
  8. (Valfritt) Om du vill lägga till användaren i ytterligare en eller flera grupper söker du efter och väljer gruppen.
  9. När du är klar med att välja grupper klickar du på Lägg till.
  10. (Valfritt) Så här ändrar du en medlemsroll i en grupp:
    • Under Roll för användaren du vill ändra klickar du på nedåtpil  följt avoch väljer den nya rollen.
    • Klicka på Spara.

Använda Google Grupper

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Mer information finns i utbildningscentret: Lägg till personer direkt i gruppen.

Lägg till flera användare i en grupp

Välj användare från en lista

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Markera rutan bredvid varje användare som du vill lägga till i en grupp.

Tips! Om alla användare tillhör samma organisationsenhet väljer du den till vänster. Klicka vid behov på Öppnaföljt av för att se organisationsträdet överst till vänster. Läs mer om organisationsstrukturen.

4. Högst upp klickar du på Merföljt avLägg till markerade användare i grupper.
  5. Sök efter gruppnamnet eller e-postadressen genom att ange de första tecknen.
  6. Välj gruppen.
  7. (Valfritt) Lägg till användarna i ytterligare en grupp genom att söka efter och välja gruppen.
  8. Klicka på Lägg till.
Ange användarnas e-postadresser

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på en grupps namn följt avMedlemmar.
  4. Klicka på Lägg till medlemmar.
  5. För användare eller grupper anger du de första tecknen i e-postadressen. Välj önskad användare eller grupp.
    Ange hela e-postadressen för tjänstkonton.
  6. Upprepa föregående steg för att hitta fler medlemmar.
  7. Klicka på Lägg till i grupp.

Alla nya medlemmar får rollen Medlem och e-postprenumerationen Alla.

Ladda upp användare från en CSV-fil

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på en grupps namn följt avMedlemmar.
  4. Peka på Lägg till och klicka på Massöverför medlemmar.
  5. Fyll i en CSV-fil (kommaavgränsad) för gruppen. Formatera CSV-filen korrekt (se nedan).

Tips! Du kan klicka på länken för att ladda ned en tom CSV-mall. Om du vill se en slutförd fil klickar du på länken för CSV-fil med medlemslista.

6. Klicka på Bifoga CSV. Navigera sedan till din CSV-fil och öppna den.
  7. Klicka på Ladda upp.

Formatera CSV-filen

• Inkludera rubriker i CSV-filen. Rubriker är skiftlägeskänsliga.
  • Maximal CSV-filstorlek är 35 MB.
  • Maximalt antal poster per fil är 150 000.

Om filen är större, öppna den i kalkylarkarksprogrammet, dela tabellen i separata filer och spara var och en som en CSV-fil. Inkludera kolumnrubrikerna i alla CSV-filer.

CSV-filexempel

Rubrik: E-post för grupp [Obligatoriskt],E-postadress för medlem,Medlemstyp,Medlemsroll
Post: dingrupp@email.com, medlemsnamn@email.com,ANVÄNDARE,MEDLEM

CSV-rubrik Info
Gruppens e-postadress Gruppens e-postadress, obligatoriskt fält.
E-postadress för medlem Gruppens eller användarens e-postadress. Lämna det här fältet tomt om du anger medlemstypen KUND.
Medlemstyp

Typ av medlem. Medlemstyperna omfattar:

• USER: Används för att lägga till en enskild användare.
  • GROUP: Används för att lägga till en Google-grupp.
  • CUSTOMER: Används för att lägga till alla användare i organisationen. Om du använder den här medlemstypen lämnar du fältet E-postadress för medlem tomt.
  • SERVICE_ACCOUNT: Används för att lägga till ett tjänstkonto.
Medlemsroll Gruppens eller användarens roll. Ange MEMBER, MANAGER eller OWNER. Läs mer om medlemsroller
Medlemsnamn

Medlemmens namn. Endast tillgängligt för interna medlemmar. Externa medlemsnamn visas inte i Googles administratörskonsol.

Obs! Kolumnen för medlemmar visas i en lista över nedladdade medlemmar, men visas inte i CSV-mallen. Du kan inte heller lägga till ett externt medlemsnamn eller ändra interna medlemsnamn genom att ladda upp en CSV-fil med en rubrik för medlemsnamn och medlemsnamn.

Bjuda in användare att gå med i en grupp

Använda Google Grupper

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Utöver att lägga till personer direkt i grupper kan du bjuda in dem att gå med i en grupp och visa statusen för inbjudningar.

Mer information finns i utbildningscentret: Bjud in personer till gruppen

Svara på begäranden om att gå med i en grupp

Använda Google Grupper

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Visa förfrågningar om att gå med i gruppen och godkänn eller avvisa dem individuellt.

Mer information finns i utbildningscentret: Hantera begäranden om att gå med i gruppen

Relaterade ämnen