Problemen met gebouncete of geweigerde e-mails oplossen

E-mailservers kunnen om verschillende redenen e-mails weigeren die je stuurt. Gmail retourneert een bericht waarin de reactie staat van de server van de ontvanger.

Hieronder zie je algemene foutmeldingen die je misschien te zien krijgt. Deze kunnen je helpen begrijpen waarom het bericht is gebouncet en hoe je het probleem kunt oplossen.

Interpretatie van algemene weigeringsmeldingen

'Het e-mailaccount dat je probeert te bereiken' bestaat niet

Waarom je bericht is gebouncet

Misschien werkt het e-mailadres van de ontvanger niet of bestaat het niet meer. Of je hebt een typfout gemaakt bij het opgeven.

Wat je zelf kunt doen

1. Check op deze veelvoorkomende fouten in het e-mailadres waarnaar je de e-mail wilt sturen:
    • Aanhalingstekens
    • Punten aan het eind van het adres
    • Spaties vóór of na een adres
    • Spelfouten
  2. Zoek in je contacten naar een ander adres dat door dezelfde persoon wordt gebruikt.

Als je deze foutmelding krijgt wanneer je e-mails stuurt naar iemand op je werk, school of in een andere organisatie, overleg dan met je beheerder.

'Bericht gemarkeerd als spam' of 'Bericht tijdelijk geweigerd'

Waarom je bericht is gebouncet

• Je berichttekst of links zien er verdacht uit.
  • Je hebt een grote groep ontvangers toegevoegd aan Cc of Bcc.

Wat je zelf kunt doen

1. Verwijder links naar websites die om persoonlijke informatie vragen.
  2. Als je meerdere mensen wilt e-mailen, kun je een groep maken en met 1 mail iedereen tegelijk bereiken.
    Bekijk meer informatie over hoe je een groep maakt.

'De ontvangende server heeft onze verbindingsaanvragen niet geaccepteerd'

Waarom je bericht is gebouncet

Je ziet deze foutmelding als Gmail geen verbinding kan maken met de e-mailserver van de ontvanger.

Wat je zelf kunt doen

Het probleem verdwijnt meestal snel zonder dat je iets hoeft te doen. Probeer de e-mail later opnieuw te sturen.

Als je de foutmelding nog steeds krijgt, probeer je het volgende:

1. Check of er geen fouten in het e-mailadres van de ontvanger staan.
  2. Neem contact op met het supportteam van de e-mailprovider van de ontvanger.

Als je deze foutmelding krijgt wanneer je e-mails stuurt naar iemand op je werk, school of in een andere organisatie, overleg dan met je beheerder.