Om din kostnadsfria testperiod på Google Workspace

Om du har registrerat dig för Cloud Identity Premium kan du läsa om din kostnadsfria testperiod här.

När du registrerar dig för Google Workspace börjar du med en 14 dagars kostnadsfri provperiod. Upp till 10 användare kan utforska funktionerna i Google Workspace, inklusive videokonferenser och onlinelagring.

Så här startar du provperioden

Innan du kan använda Google Workspace måste du slutföra betalningskonfigurationen. Din betalningsmetod debiteras inte förrän den kostnadsfria provperioden har avslutats. Om du använder NetBanking i Indien som primär betalningsmetod måste du göra en förskottsbetalning under konfigurationen för att verifiera ditt konto. Vi tillämpar förskottsbetalningen som en kredit på ditt konto.

Under testperioden

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Se när testperioden löper ut

Ta reda på hur många dagar det är kvar på testperioden på Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.

Bredvid din Google Workspace-prenumeration hittar du de dagar som återstår tills den avgiftsbelagda tjänsten startar.

Lägg till fler än tio användare

Din provperiod på Google Workspace är begränsad till 10 användare. Om du vill lägga till fler än 10 användare måste du konfigurera fakturering. När du lägger till en 11:e användare uppmanas du att avsluta testperioden och den avgiftsbelagda prenumerationen inleds för alla användare.

Byt utgåva

Om du byter version under den kostnadsfria provperioden gäller eventuella outnyttjade dagar i den nya prenumerationen. Om du till exempel byter utgåva den tionde dagen av den kostnadsfria provperioden gäller de sista fyra dagarna av den kostnadsfria provperioden för den nya prenumerationen.

Starta din betalprenumeration

Om du redan har lagt till dina betalningsuppgifter behöver du inte göra något. Din avgiftsbelagda prenumeration startar automatiskt när testperioden har löpt ut.

Så här verifierar du dina betalningsuppgifter:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.

Om provperioden löper ut och du inte har konfigurerat fakturering stängs ditt konto av. Om du vill återaktivera kontot ställer du in fakturering för Google Workspace.

Avbryta provperioden

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Avbryt provperioden (domänen köptes inte under registreringen)

Om provperioden är slut och du inte har konfigurerat fakturering eller verifierat domänen raderas kontot. Du behöver inte köpa eller verifiera en domän om du använder en Business-utgåva med företagets e-post.

Om du har konfigurerat fakturering följer du stegen i Avsluta Google Workspace.

Du kan inte få åtkomst till Google Workspace när du har slutfört stegen.

När du har avslutat Google Workspace kan du skapa ett nytt Google Workspace-konto med den här e-postadressen eller domänen. Det kan hända att du måste vänta upp till 24 timmar innan domänen är tillgänglig för ett nytt konto.

Avbryta testperioden (domän köpt under registreringen)

Om du köpte domänen eller valde en domän som är kostnadsfri i ett år när du registrerade dig för Google Workspace fortsätter du hantera domänen på administratörskonsolen när provperioden löper ut.

Steg 1: Avsluta provperioden

Om provperioden är slut och du inte har konfigurerat fakturering eller verifierat domänen raderas kontot automatiskt.

Om du har konfigurerat fakturering följer du stegen i Avsluta Google Workspace.

Du kan inte få åtkomst till Google Workspace när du har slutfört stegen.

När du har avslutat Google Workspace kan du skapa ett nytt Google Workspace-konto med domänen. Det kan hända att du måste vänta upp till 24 timmar innan domänen är tillgänglig för ett nytt konto.

Steg 2: Hantera domänen

1. Logga in på administratörskonsolen.
  2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomäner.
  3. Klicka på Hantera domäner.

Steg 3: Överför domänen (valfritt)

Om du köpte en ny domän när du registrerade dig för Google Workspace kan du överföra domänen från Google Workspace-kontot till ett annat Google-konto. Läs mer om delning av domänhantering

I annat fall kan du överföra domänen till en annan värd efter 60 dagar från inköpsdatumet (enligt ICANN-regler). Mer information finns i överföra domänen till en annan domänvärd.