Om din kostnadsfria testperiod på G Suite

Om du har registrerat dig för Cloud Identity Premium kan du läsa om din kostnadsfria testperiod här.

När du registrerar dig för G Suite börjar du med en testperiod på 14 dagar. Din betalningsmetod debiteras inte förrän testperioden har avslutats. Upp till 10 användare kan utforska alla funktionerna i G Suite, inklusive e-post för företag och onlinelagring.

Under testperioden

Se när testperioden löper ut

Ta reda på hur många dagar det är kvar på testperioden på Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.

De dagar som återstår på G Suite-testperioden visas bredvid din G Suite-prenumeration.

Lägg till fler än 10 användare

Testperioden för G Suite är begränsad till 10 användare. Om du vill lägga till fler än 10 användare måste du konfigurera fakturering. När du lägger till en 11:e användare uppmanas du att avsluta testperioden och den avgiftsbelagda prenumerationen inleds för alla användare.

Din avgiftsbelagda prenumeration startar

Om du redan har lagt till dina faktureringsuppgifter behöver du inte göra något. Din avgiftsbelagda prenumeration startar automatiskt när testperioden har löpt ut.

Så här kontrollerar du dina faktureringsuppgifter:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.

Om testperioden är slut och du inte har angett betalningsuppgifter får du ett e-postmeddelande om att ditt G Suite-konto är avstängt. Du kan fortfarande komma åt administratörskonsolen och all data behålls, men användarna har inte tillgång till e-post, lagring och andra tjänster. Personer utanför domänen har fortfarande åtkomst till filer som du har delat med dem.

Du kan återaktivera ditt konto genom att ange betalningsuppgifter.

Avbryta testperioden

Avsluta testperioden och ta bort kontot

De här instruktionerna gäller G Suite-testperioden. Om din avgiftsbelagda prenumeration har startat finns det separata anvisningar för att avbryta din G Suite-prenumeration.

Obs! Om du köpte din domän när du registrerade dig för G Suite kan du följa stegen nedan.

När du tar bort ditt konto tas all G Suite-data (som Gmail-meddelanden, händelser i Google Kalender och filer som är lagrade på Google Drive) och alla användarkonton tas bort enligt Googles sekretesspolicy. Om du behöver spara användardata exporterar du den innan du tar bort ditt konto. Ta dessutom bort G Suite Marketplace-appar som du kanske har lagt till.

Du kan inte få åtkomst till G Suite eller administratörskonsolen igen när du har genomfört följande steg.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Ta bort andra prenumerationer som du kanske har köpt tillsammans med G Suite, till exempel extra lagringsutrymme på Google Drive.
    1. Bredvid din prenumeration klickar du på Åtgärder och väljer Avsluta prenumeration.
    2. Följ anvisningarna för att avbryta din prenumeration.
  4. Bredvid G Suite-prenumerationen klickar du på Åtgärder och väljer Avbryt prenumeration.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. Markera rutan för att bekräfta att du vill ta bort ditt konto.

När ditt konto har tagits bort:
    • G Suite-kontot och alla användarkonton tas bort.
    • Du kan inte logga in på Googles tjänster med det här kontot.
    • All användardata raderas.
  7. Klicka på Ta bort min domän för att ta bort ditt konto.

Du loggas ut från administratörskonsolen och återvänder till produktsidan för G Suite. Du kan inte logga in på administratörskonsolen efter detta.

Obs! När du har raderat det här kontot kan du skapa ett nytt G Suite-konto med den här domänen. Det kan hända att du måste vänta upp till 24 timmar innan domänen är tillgänglig för ett nytt konto.

Avbryta testperioden (domän köpt under registreringen)

Om du köpte domänen eller valde en domän som är kostnadsfri i ett år när du registrerade dig för G Suite fortsätter du hantera domänen på administratörskonsolen när testperioden löper ut.

Om du vill ta bort ditt G Suite-konto bör du överväga följande:

Steg 1: Avsluta testperioden

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
    Dina prenumerationer på G Suite domänregistrering är listade.
  3. Bredvid G Suite-prenumerationen klickar du på Åtgärder och väljer Avbryt prenumeration.
  4. Bekräfta uppsägningen genom att klicka på Ja, jag är säker.

När du avslutar kontot loggas du ut från administratörskonsolen.

Steg 2: Hantera domänen

1. Logga in på administratörskonsolen.
  2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.

Steg 3: Överför domänen (valfritt)

Om domänen tillhandahålls av Google Domäner kan du överföra domänen till ett annat Google-konto.

I annat fall kan du överföra domänen till en annan värd efter 60 dagar från inköpsdatumet (enligt ICANN-regler). Mer information finns i överföra domänen till en annan domänvärd.