Hantera bakgrunder och tema på startskärmen

Om du vill konfigurera en enhet i taget öppnar du Hantera Google Meet-maskinvara.

Du kan ladda upp anpassade bakgrunder på Googles administratörskonsol och använda dem för att visa företagets logotyp, bilder som är relevanta för dina produkter eller tjänster eller foton med lokala motiv. Du kan även använda en lista med utvalda bakgrunder. Om du inte laddar upp anpassade bilder visas Googles utvalda bilder.

Obs! Bakgrund har bytt namn till startskärm.

Ladda upp en bakgrundsbild

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på Inställningar på panelen Enheter .
  4. Klicka på Enhetsinställningar.
  5. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  6. Klicka på Startskärmföljt av Anpassad – ljus
  7. Ladda upp maximalt 10 filer som du vill använda för dina enheter.
    (Riktlinjer finns nedan.)
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Riktlinjer för bakgrundsbilder

Ladda ned mallar för den anpassade inställningen så att du vet var innehållet i den anpassade bilden ska placeras så att det inte blockeras av gränssnittet.Bilderna visas på enheter i den ordning de laddats upp.

När du använder en anpassad uppladdad bakgrund visas komponenterna i ljust läge. Du kan ladda upp högst tio bakgrundsbilder till Google Meet-maskinvaran. De måste uppfylla följande kriterier:

• JPG- eller JPEG-filer kan endast användas i färgutrymmet sRGB
  • Liggande (horisontell) riktning
  • Upplösning på 1920x1080p
  • 16 MB maximal storlek
  • Inga vattenstämplar eller egna bilder eller egen data
  • Foto som ägs av din organisation
Viktigt! Anpassade bakgrundsbilder får aldrig innehålla privat, privatägd eller konfidentiell information eftersom informationen är synlig för alla som ser bildskärmarna i konferensrummet. Webbadressen för den anpassade bakgrundsbilden kan delas externt och visas.

Välj från en handplockad lista

Om du vill växla mellan handplockade bakgrunder väljer du Canvas – ljus eller Canvas – mörk beroende på om du vill att enheterna ska vara i ljust läge eller mörkt läge.
Mer information finns i The Canvas Project for Google Meet.