Lägga till en användares profilbild

Som organisationens administratör kan du lägga till foton av användarna så att det blir enkelt att känna igen alla i organisationen. Du kan göra detta när du skapar det nya användarkontot eller senare. Du kan också ändra eller ta bort en användares bild när som helst.

Var visas användarens bild?

En användares foto visas när du tittar på användaren i Googles administratörskonsol, när användaren kommunicerar eller delar innehåll och när en annan användare håller muspekaren över personens namn i inkorgen, Google Kontakter eller Hangouts Chat-listan.

Om du stänger av kontaktdelning för organisationens G Suite-konto ser du och dina användare inga profilfoton för användare. Mer information finns i Aktivera kontaktdelning.

Krav på fotot

Användarfoton får vara upp till 5 MB stora filer i JPG-, JPEG- eller PNG-format. Bilderna skalförändras automatiskt, så de kan ha vilka mått som helst.

Lägga till, ändra eller ta bort en användares bild

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. (Valfritt) Klicka på Profilbild om du vill lägga till ett foto.

Klicka längst upp till vänster på bilden för att redigera den

6. (Valfritt) Klicka på Ändra foto på om du vill byta bild.
  7. (Valfritt) Klicka på Ta bort foto om du vill ta bort bilden.
  8. Nästa steg när du lägger till eller ändrar ett foto är att leta upp bildfilen på datorn och välja den. Ändringar sparas automatiskt.

Obs! När du ändrar en användares foto kan dess synlighetsinställingar ändras till Visas bara för personer som jag kan chatta med. Läs mer om fotons synlighetsinställningar

Mer information om användarens profilbild

Fotot på en användares Google-konto på myaccount.google.com visas i Google-produkter som använder denna information från användarens Google-konto. Om användarna laddar upp en annan profilbild i vissa Google-produkter kan den visas för dem där även i fortsättningen.