Een profielfoto toevoegen voor een gebruiker

Als de beheerder van uw organisatie kunt u foto's van uw gebruikers toevoegen om de mensen in uw organisatie gemakkelijk te herkennen. U kunt dit doen wanneer u het gebruikersaccount maakt of daarna. U kunt de foto van een gebruiker altijd wijzigen of verwijderen.

Waar wordt de foto van een gebruiker weergegeven

De foto van een gebruiker wordt weergegeven wanneer u de gebruiker bekijkt in de Google Beheerdersconsole, wanneer de gebruiker met iemand communiceert of content deelt en wanneer een andere gebruiker de muisaanwijzer op de naam van de persoon plaatst in zijn inbox, Google Contacten of Hangouts Chat-lijst.

Als u Contacten delen uitschakelt voor het G Suite-account van uw organisatie, zien u en uw gebruikers geen profielfoto's van gebruikers. Zie 'Contacten delen' inschakelen voor meer informatie.

Vereisten voor foto's

De foto van een gebruiker mag een JPG-, JPEG- of PNG-bestand van maximaal 5 MB zijn. Foto's worden automatisch geschaald. Het maakt dus niet uit hoe hoog of breed deze zijn.

Een foto van een gebruiker toevoegen, wijzigen of verwijderen

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.
  5. (Optioneel) Klik op Profielfoto om een ​​foto toe te voegen.

Klik linksboven op de afbeelding om deze te bewerken

6. (Optioneel) Als u een foto wilt wijzigen, kiest u Foto wijzigen
  7. (Optioneel) Als u een foto wilt verwijderen, kiest u Foto verwijderen
  8. Als u wilt doorgaan met het toevoegen of wijzigen van een foto, zoekt u het juiste afbeeldingsbestand op uw computer en selecteert u het. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Opmerking: Wanneer u de foto van een gebruiker wijzigt, kan de zichtbaarheidsinstelling van de foto worden gewijzigd in Alleen zichtbaar voor personen met wie ik kan chatten. Meer informatie over de zichtbaarheidsinstelling van een foto.

Meer informatie over de profielfoto van een gebruiker

De foto op de Google-accountpagina van een gebruiker op myaccount.google.com wordt weergegeven in Google-producten waarin deze informatie uit zijn Google-account wordt gebruikt. Als gebruikers in bepaalde Google-producten een andere profielfoto uploaden, blijft de foto daar wellicht zichtbaar.