Ange delningsalternativ i Keep för användarna

Som administratör kan du ange om Keep-filer får delas utanför organisationen med delningsalternativen i Drive. Keep har stöd för en deluppsättning av delningsalternativ i Drive:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.

Utgåvor som stöds för detta valfria steg: Business Standard och Business Plus; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus; Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus; G Suite Business; Nonprofits.  Jämför utgåvor

5. Välj följande alternativ under Dela utanför organisationen:

1. Välj AV för att inaktivera fildelning utanför organisationen.
      Då kan inte användarna bjuda in personer utanför organisationen till att visa, kommentera eller redigera filer.

2. (Valfritt) Markera Tillåt att användare i organisationen tar emot filer från användare utanför domänen. Användarna får då tillgång till externa Google-filer men kan inte dela egna filer externt.

6. Välj för att tillåta att användare delar med vem som helst utanför organisationen.
    Obs! Andra PÅ-alternativ stöds inte av Keep.

Obs! Alternativ för tillåtelse stöds för närvarande inte för Keep.