Optical Character Recognition (OCR) gebruiken om afbeeldingen te lezen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus. Versies vergelijken

Optical Character Recognition (OCR) is een methode om tekst uit afbeeldingen te halen. GIF-, JPG-, PNG- en TIFF-afbeeldingen kunnen worden gescand. Als u OCR inschakelt, valt de opgehaalde tekst onder regels voor content-compliance en aanstootgevende content die u heeft ingesteld voor Gmail-berichten.

Stel dat u uw instelling voor content-compliance zo heeft geconfigureerd dat berichten met creditcardnummers in quarantaine worden geplaatst. Een klant stuurt u een bericht met een PNG-afbeelding in de bijlage waarin een creditcardnummer staat. Als OCR aanstaat, zet Gmail de afbeelding in de bijlage om in tekst, wordt het creditcardnummer gedetecteerd en wordt het bericht in quarantaine geplaatst.

Opmerking: OCR scant geen afbeeldingen die zijn ingevoegd in bijgevoegde bestanden, zoals Adobe-pdf's of Microsoft Word-documenten. OCR werkt ook niet altijd 100% correct. Soms wordt content die een actie in gang moet zetten volgens een compliance-instelling, niet gedetecteerd.

OCR in- of uitschakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenCompliance.
  3. (Optioneel) Selecteer links een organisatie-eenheid.
  4. Scrol in het gedeelte Compliance naar de instelling Optical Character Recognition (OCR).
  5. Vink het vakje aan voor OCR aanzetten voor e-mailbijlagen om OCR aan te zetten of haal het vinkje weg om OCR uit te zetten.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.