SAML-nyckel och verifieringscertifikat

Skapa och överföra nyckel och verifieringscertifikat

När du konfigurerar SSO med den SAML-instans som har Google som tjänsteleverantör behöver du skapa en uppsättning offentliga och privata nycklar och ett X.509-certifikat som innehåller den offentliga nyckeln. De offentliga nycklarna och certifikaten måste ha skapats med RSA- eller DSA-algoritmen och registrerats hos Google. Vid registreringen överför du nyckeln och certifikatet via Google Administratörskonsol.

Hur du genererar nycklar och certifikat beror ofta på utvecklingsplattformen och programmeringsspråket. X509-certifikat kan genereras med kommandot openssl. Du kan använda OpenSSL, Certificate Creation-verktyget och Pvk2pfx-verktyget i .NET, Keytool i Java och Java Cryptography Architecture för att skapa offentliga och privata nyckelpar. Mer information finns i Generera nycklar och certifikat för SSO.

1. Överför verifikationscertifikatet.

Certifikatfilen måste vara ett certifikat i formatet X.509, med en inbäddad offentlig nyckel.

Certifikatfilen måste innehålla den offentliga nyckeln så att Google kan verifiera inloggningsbegäranden.

Den offentliga nyckeln måste skapas med DSA- eller RSA-algoritmer. Den här knappen används för att verifiera det SAML-svar du skickar till Google – dvs. kom SSO-verifieringen verkligen från dig? Den säkerställer också att SSO-verifieringen inte ändrades under överföringen.

Det är viktigt att den inbäddade offentliga nyckeln i X.509-certifikatet överensstämmer med den privata nyckel som du använder för att signera SAML-svaret.

Kontrollen av att certifikatet har överförts görs bara i Chrome. Den görs inte i andra webbläsare.

2. Alternativt markerar du rutan Använd en domänspecifik utfärdare och aktiverar en domänspecifik utfärdare. Om du aktiverar den här funktionen skickar Google en utfärdare som är specifik för din domän, google.com/a/din_domän.com, där din_domän.com ersätts med ditt faktiska domännamn.

Om du inte markerar kryssrutan för att aktivera en domänspecifik användare när du konfigurerar SSO, skickar Google standardutfärdaren, google.com, i SAML-begäran.

3. Klicka på Spara ändringarna.

Mer information finns i Partnerstyrd SAML SSO-tjänst (enkel inloggning).