Ge appar från tredje part tillgång till kataloguppgifter

Om din organisation använder appar från tredje part som integrerar med dina Google-tjänster kan du styra vilka kataloguppgifter de externa apparna kan få åtkomst till.

Om du tillåter katalogåtkomst får användarna en bättre upplevelse av externa appar. Om de till exempel använder en e-postapp från tredje part kan de se domänkontakter och e-postadresser slutförs automatiskt. För att göra detta behöver appen tillgång till katalogen.

Tillåta eller begränsa åtkomst till katalogdata

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avKataloginställningar.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt av Kontaktdelning.
  4. Klicka på Extern katalogdelning
  5. Välj vad som ska delas med externa appar och API-filer (Application Programming Interfaces):
    • Fält för offentlig data och grundläggande profiluppgifter för autentiserade användare – dela offentligt synliga domänprofiluppgifter med externa appar och API:er. Dela även den autentiserade användarens namn, foto och e-postadress så att Inloggning med Google fungerar, om rätt omfattning beviljas. Andra icke-offentliga fält för den autentiserade användaren delas inte. Alla icke-offentliga profiluppgifter för användaren i domänen delas inte.
    • Domänuppgifter och offentliga uppgifter – (standard) alla kataloguppgifter som delas med domänen delas. Dessa uppgifter omfattar profiluppgifter för användare på din domän, delade externa kontakter och profilnamn och foton i Google+.

Användares privata kontakter eller data från privata profiler delas aldrig med externa appar. Inte heller uppgifter om avstängda eller raderade användare delas.

6. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Berörda appar och API-filer

Inställningen Extern katalogdelning gäller bara följande API-filer och App Scripts eller Marketplace-appar från tredje part som använder dem:

Inställningen gäller enbart externa appar, exempelvis iOS Mail och iOS Kontakter (vid registrering på en iOS-enhet via Lägg till konto följt avGoogle), externa kontaktappar (på Android).

Inställningen gäller inte Google-produkter, inklusive mobilappar, som följande

• Gmail, Kontakter (på Android), Inkorgen, Meet och andra Google-mobilappar
  • iOS Mail och iOS Kontakter med Google Sync (vid registrering på en iOS-enhet via Lägg till konto följt av Exchange)
  • Google Calendar Sync för Microsoft Outlook