Apps van derden toegang geven tot directorygegevens

Als uw organisatie apps van derden gebruikt die integreren met uw Google-services, kunt u bepalen tot welke directorygegevens de apps toegang hebben.

Als u directorytoegang toestaat, werken de externe apps van uw gebruikers beter. Als ze bijvoorbeeld een e-mail-app van derden gebruiken, willen ze domeincontacten kunnen zien en e-mailadressen automatisch laten aanvullen. De app moet hiervoor toegang hebben tot directorygegevens.

Toegang tot directorygegevens toestaan of beperken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenDirectoryinstellingen.
  3. Klik op Instellingen voor delen and then Contacten delen.
  4. Klik op Directory extern delen
  5. Selecteer welke gegevens mogen worden gedeeld met externe apps en Application Programming Interfaces (API's):
    • Openbare gegevens en algemene profielvelden van geverifieerde gebruikers: Openbaar zichtbare domeinprofielgegevens delen met externe apps en API's. De naam, de foto en het e-mailadres van de geverifieerde gebruiker ook delen om 'Inloggen bij Google' aanzetten als het betreffende bereik wordt toegewezen. Andere, niet-openbare profielvelden van de geverifieerde gebruiker worden niet gedeeld. De niet-openbare profielgegevens van andere gebruikers in het domein worden niet gedeeld.
    • Domeingegevens en openbare gegevens (standaard): Alle directorygegevens delen die zijn gedeeld binnen uw domein en openbare gegevens. Deze gegevens bevatten profielgegevens van gebruikers in uw domein, gedeelde externe contacten, en profielnamen en foto's uit Google+.

De informatie die wordt gedeeld met externe apps bevat nooit de persoonlijke contacten van gebruikers of profielgegevens die zijn ingesteld als privé. De informatie bevat ook geen geblokkeerde of verwijderde gebruikers.

6. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Betreffende apps en API's

De instelling Directory extern delen is alleen van toepassing op deze API's en de Apps Scripts of Marketplace-apps van derden die deze gebruiken:

De instelling geldt alleen voor apps van derden, zoals iOS Mail en iOS Contacten (wanneer de gebruiker is ingeschreven op een iOS-apparaat met Account toevoegen and then Google) en contacten-apps van derden (op Android).

De instelling geldt niet voor Google-producten, inclusief mobiele apps, zoals:

• Gmail, Contacten (op Android), Inbox, Meet en andere mobiele apps van Google
  • iOS Mail en iOS Contacten bij gebruik van Google Sync (als de gebruiker is ingeschreven op een iOS-apparaat via Account toevoegen and then Exchange)
  • Google Workspace Sync for Microsoft Outlook