Logga in med enkel inloggning

Inloggningssidan för administratörskonsolen är admin.google.com (vilket omdirigerar till accounts.google.com), medan inloggningssidan för en enskild tjänst från Google är tjänsten.google.com/a/example.com. När du konfigurerar enkel inloggning för domänen beror dessa sidors beteende på om användaren som loggar in har behörighet som huvudadministratör och om domänen har en nätverksmask

Logga in med behörighet som huvudadministratör

Administratörskonsol

När avancerade administratörer försöker logga in på en SSO-aktiverad domän via admin.google.com måste de ange sin fullständiga e-postadress för Google-administratörskontot och tillhörande Google-lösenord (inte användarnamn och lösenord för SSO). och klicka på Logga in för att få direkt åtkomst till administratörskonsolen. Google omdirigerar dem inte till inloggningssidan för enkel inloggning.

Synkroniseringsklient för Google Drive

När avancerade administratörer loggar in på Google Drive-synkroniseringsklienten kringgår de SSO. Google omdirigerar dem inte till SSO-inloggningssidan. Detta gäller inloggningsförsök från webbläsare, mobilappar (exempelvis iOS Drive och Gmail-appar), kontoaktiveringsflödet för Android och så vidare.

Googles tjänster med en domänspecifik webbadress

Som avancerad administratör kan du logga in på en Google-tjänst med en domänspecifik webbadress (exempelvis mail.google.com/a/exempel.com) med SSO om:

• Domänen använder SSO-profilen från tredje part för organisationen. Om domänen använder en nätverksmask måste du dessutom finnas inom nätverksmasken.
  • Inställningen Domänspecifika webbadresser för tjänst är inställd på Omdirigera automatiskt användare till IDP från tredje part och SSO-profilen är inställd på SSO-profil för organisationen{/0 1}

Om du använder en annan SSO-profil (inte SSO-profilen för organisationen) stöds inte inloggning som avancerad administratör på domänspecifika webbadresser via din IdP. Om inställningen Domänspecifika tjänstwebbadresser är inställd på att automatiskt omdirigera användare till den SSO-profilen leder inloggning på en domänspecifik webbadress till ett inloggningsfel.