Instellingen toepassen op mobiele Android-apparaten

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u bepalen hoe gebruikers toegang hebben tot hun Android-apparaat en wat ze ermee kunnen doen. U doet dit door beleidsinstellingen toe te passen.

Vereisten

Android-instellingen zoeken en instellen

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenAndroid.
  3. Klik op een instellingencategorie en een instelling.U vindt meer informatie over de instellingen in het volgende gedeelte.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Vink het vakje aan of vul de vereiste gegevens in om een instelling toe te passen.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Index van Android-instellingen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Algemene instellingen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Automatisch wissen

Hiermee worden de werk- of schoolgegevens van een gebruiker automatisch gewist van het apparaat als zich een van de volgende situaties voordoet en het probleem niet wordt opgelost door de gebruiker:

De gegevens van de gebruiker worden niet onmiddellijk na de vermelde tijd verwijderd. Eerst krijgt de gebruiker een melding en de tijd om het probleem op te lossen.

Als u automatisch wissen wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor Apparaat wissen als het niet wordt gesynchroniseerd of niet voldoet aan het beleid.

Welke gegevens worden gewist

Welke gegevens worden verwijderd, hangt af van hoe het apparaat is ingesteld:

Android Device Policy

• Apparaten die eigendom zijn van het bedrijf of persoonlijke apparaten waarop de gebruiker heeft ingesteld dat deze alleen voor het werk worden gebruikt (het beheerdersrecht van uw organisatie is Apparaateigenaar): de fabrieksinstellingen worden teruggezet.
  • Voor persoonlijke apparaten met een werkprofiel (het beheerdersrecht van uw organisatie is Profieleigenaar): alleen het werkprofiel wordt gewist. Persoonlijke gegevens en apps blijven op het apparaat staan.

Google Apps Device Policy

Het werk- of schoolaccount wordt verwijderd. Persoonlijke gegevens en apps blijven op het apparaat staan. Als het apparaat echter in de volledig beheerde stand staat en het werkaccount weer wordt toegevoegd, worden alle apps verwijderd van het apparaat.

Werkt met CTS

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger.

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee worden Android-apparaten geblokkeerd die niet voldoen aan de Compatibility Test Suite (CTS). Ga naar Compatibility Test Suite voor meer informatie.

App-controle

Opmerking: De instelling Apps controleren op persoonlijke apparaten zonder werkprofiel is niet meer van toepassing omdat persoonlijke apparaten met geavanceerd mobiel beheer nu een werkprofiel moeten hebben.

Hiermee kunnen beheerders informatie ophalen over apps die zijn geïnstalleerd op persoonlijke apparaten waarop geen werkprofiel staat. Opmerking: Apps worden automatisch gecontroleerd op apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en apparaten met een werkprofiel.

Als u het vakje aanvinkt voor Apps controleren op persoonlijke apparaten zonder werkprofiel, worden de volgende apparaatgegevens weergegeven in de Beheerdersconsole:

Apparaat wissen door gebruikers

Hiermee hebben gebruikers met Android-apparaten toegang tot Android-apparaatbeheer.

Als u het vakje aanvinkt voor Gebruikers toestaan hun apparaat te wissen via Vind mijn apparaat, kunnen gebruikers Android-apparaatbeheer gebruiken om een kwijtgeraakt apparaat te zoeken. Ze kunnen een apparaat ook op afstand bellen, vergrendelen of de gegevens erop wissen. Ga naar Android-apparaatbeheer voor meer informatie.

Oudere Android-apparaten

Hiermee kunnen oudere apparaten worden gebruikt, doordat alleen het beleid wordt afgedwongen dat wordt ondersteund op oudere apparaten.

Als dit is aangezet, kunnen oudere apparaten bedrijfsgegevens blijven synchroniseren zonder versleutelde opslag. Deze apparaten kunnen zelfs gegevens synchroniseren als u versleuteling vereist.

Werkprofiel

Gebruik werkprofielen om de apps van uw organisatie te scheiden van persoonlijke apps. De persoonlijke ruimte op BYOD-apparaten (Bring Your Own Device) blijft privé en is alleen beschikbaar voor de gebruiker. Ga naar Wat is een werkprofiel? voor meer informatie.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Werkprofiel instellen

Opmerking: Werkprofielen zijn nu altijd vereist op persoonlijke apparaten en deze instelling is niet meer van toepassing.

Hiermee wordt een werkprofiel gemaakt op persoonlijke Android-apparaten die worden gebruikt in uw organisatie.

Gebruikers kunnen 1 beheerd account toevoegen aan een apparaat met een werkprofiel. In het werkprofiel kunt u zakelijke apps aanbieden en beheren via de lijst met mobiele apps. Beheerde apps worden na de installatie gemarkeerd als zakelijke Android-app . Zo zijn ze makkelijk te onderscheiden van persoonlijke apps. Ontdek meer informatie over hoe u mobiele apps beheert voor uw organisatie.

Klik naast Werkprofiel instellen op de pijl-omlaag en kies een optie:

• Aanmelden gebruiker: Gebruikers wordt gevraagd een werkprofiel te maken wanneer ze hun apparaat registreren voor beheer. Als gebruikers besluiten geen werkprofiel in te stellen, kunnen ze nog steeds hun bedrijfsgegevens synchroniseren. U (en andere beheerders) kunnen dan echter wel de werk- of schoolgegevens op het apparaat beschermen. Als een apparaat bijvoorbeeld is kwijtgeraakt, kunt u alle gegevens wissen van het apparaat.
  • Afdwingen: Gebruikers moeten een werkprofiel instellen op hun apparaat. Gebruikers kunnen pas bedrijfsgegevens synchroniseren als ze het werkprofiel hebben geaccepteerd. Ze kunnen zich hier niet voor afmelden. Als Android-apparaten zonder werkprofiel al zijn geregistreerd voor beheer, wordt gebruikers gevraagd een werkprofiel te maken. De gegevens worden pas weer gesynchroniseerd met de apparaten als er een werkprofiel is gemaakt. Als werkprofielen niet worden ondersteund op het apparaat, wordt deze instelling niet toegepast. Als u wilt weten of een werkprofiel wordt ondersteund op een apparaat, bekijkt u de apparaateigenschappen in de Beheerdersconsole. Ga naar Mobiele apparaatgegevens bekijken voor meer informatie.
  • Uitzetten: Voorkomen dat apparaatgebruikers een werkprofiel instellen. Dit heeft geen invloed op bestaande werkprofielen op geregistreerde apparaten.
Wachtwoord werkprofiel

Wordt ondersteund op apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger.

Hiermee worden wachtwoordinstellingen alleen afgedwongen voor apps die worden uitgevoerd in het werkprofiel van een gebruiker. Ook kunnen gebruikers hiermee zelf instellingen voor het vergrendelscherm instellen voor hun apparaat. Ga naar Een wachtwoord vereisen op beheerde mobiele apparaten voor meer informatie.

Als u wachtwoordinstellingen wilt afdwingen op het hele apparaat, haalt u het vinkje weg voor Wachtwoordvereisten alleen toepassen voor apps uit het werkprofiel.

Opmerking: Op apparaten met een oudere versie dan Android 7.0 worden wachtwoordinstellingen altijd afgedwongen voor het hele apparaat.

Apps en delen van gegevens

Wordt ondersteund op apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en BYOD-apparaten met een werkprofiel, behalve waar anders aangegeven.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Beschikbare apps

Hiermee kunnen gebruikers alle apps in de Google Play Store vinden of installeren, of alleen toegestane apps.

Opmerking:

• Deze instelling overschrijft de instellingen voor Gebruikerstoegang voor apps op de lijst Web- en mobiele apps.
  • Als u Alle apps selecteert, kunnen gebruikers elke app installeren uit de Google Play Store, inclusief apps waarvoor Gebruikerstoegang is ingesteld op Uitgezet en onbeheerde apps.
  • Als u Alleen toegestane apps selecteert, kunnen gebruikers alleen apps op de lijst Web- en mobiele apps installeren. Onbeheerde apps die al zijn geïnstalleerd, blijven echter op apparaten staan.
Systeem-apps

Wordt alleen ondersteund voor apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Hiermee kunt u gebruikers toestaan alle apps of alleen bepaalde systeem-apps te installeren. Systeem-apps zijn vooraf geïnstalleerde apps, zoals Klok en Rekenmachine. U kunt alle apps toestaan, alle apps blokkeren of specifieke apps selecteren die u wilt toestaan of blokkeren.

Sommige systeem-apps zijn essentieel om het apparaat te laten functioneren. Deze blijven zelfs beschikbaar als u Alles blokkeren selecteert. Als u Alles blokkeren selecteert, hebben gebruikers nog wel toegang tot de apps die u op de lijst Web- en mobiele apps zet.

Ga naar Systeem-apps beheren op mobiele apparaten die eigendom zijn van het bedrijf voor meer informatie.

Screenshot

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger.

Hiermee kunnen gebruikers screenshots nemen op hun mobiele apparaat.

Als u niet wilt dat gebruikers screenshots kunnen nemen in werk-apps, haalt u het vinkje weg voor Screenshots toestaan. Gebruikers kunnen dan alleen screenshots maken in persoonlijke apps.

Delen met andere profielen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger, behalve waar anders aangegeven.

Hiermee kunnen gebruikers gegevens en bestanden uit hun werkprofiel delen met de persoonlijke ruimte op hun apparaat. Met deze instelling kunnen gebruikers geen content delen vanuit hun persoonlijke ruimte naar hun werkprofiel.

Als u het vakje aanvinkt voor Toestaan dat content wordt gedeeld van het werkprofiel met de persoonlijke ruimte, gebeurt het volgende:

• Content uit het werkprofiel kan worden gedeeld met apps in de persoonlijke ruimte van de gebruiker. Een gebruiker kan bijvoorbeeld werkdocumenten toevoegen in zijn persoonlijke Gmail-app.
  • Gegevens van bellers uit het werkprofiel worden getoond in de persoonlijke ruimte bij inkomende oproepen.
  • (Alleen Google Workspace, op apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger) Gebruikers kunnen zoeken naar werkcontacten vanuit de persoonlijke ruimte.
  • URL's worden geopend in de persoonlijke ruimte als er geen browser is in het werkprofiel.
  • Geografische locaties worden geopend met een kaarten-app in de persoonlijke ruimte als er geen kaarten-app is in het werkprofiel.

Opmerking: Als u wilt dat gebruikers zowel privégegevens als werkgegevens kunnen zien in een app, zoals Google Agenda, zet u Configuratie van gekoppelde apps aan voor de app. Zie Android-gebruikers toestaan zowel privégegevens als werkgegevens te zien in een app voor meer informatie.

Kopiëren tussen profielen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger met een werkprofiel.

Hiermee kunnen gebruikers tekst kopiëren uit een app in het werkprofiel en deze plakken in een app in de persoonlijke ruimte.

Als u niet wilt dat gebruikers werkgegevens kunnen kopiëren naar persoonlijke apps, haalt u het vinkje weg voor Plakken tussen het werkprofiel en de persoonlijke ruimte toestaan.

Android Beam

Hiermee kunnen gebruikers content delen tussen Android-apparaten met Android Beam. Deze app gebruikt Near Field Communication (NFC).

Als u niet wilt dat gebruikers gegevens kunnen delen met Android Beam, haalt u het vinkje weg voor Uitgaande Beam toestaan.

Locatie delen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger.

Hiermee kunnen gebruikers de locatieservice van Google aan- of uitzetten. Apps gebruiken locatiegegevens om locatiegebaseerde services te bieden, zoals de mogelijkheid te kijken of er files zijn of restaurants in de buurt te vinden. Met deze instelling kunnen gebruikers ook hun Android-apparaat beheren op de pagina Mijn apparaten.

Als u 'Locatie delen' wilt blokkeren voor alle apps, haalt u het vinkje weg voor Locatie delen toestaan.

Privé-apps van Google Play

Hiermee kunnen Android-gebruikers privé-apps openen en publiceren in Google Play.

• Vink het vakje Gebruikers toestaan privé-apps van Google Play te openen aan om toe te staan dat gebruikers privé-apps kunnen openen die u distribueert.
  • Vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan privé-apps van Google Play te publiceren en updaten als u wilt toestaan dat gebruikers Android-apps voor intern gebruik kunnen maken en updaten en deze binnen uw domein kunnen distribueren.

Ga naar Privé-Android-apps in Google Play beheren voor meer informatie over privé-apps.

Runtime-rechten

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger.

Opmerking: Als u runtime-rechten weigert, werken sommige apps wellicht niet meer goed.

Hiermee wordt de standaard reactie ingesteld op verzoeken om rechten van apps tijdens runtime. Deze instelling wordt overschreven door de voorkeuren voor rechten die zijn ingesteld voor een individuele app in de lijst met beheerde apps. Ga naar Runtime-rechten voor Android-apps instellen voor meer informatie.

App-instellingen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger die eigendom zijn van het bedrijf.

Hiermee kunnen gebruikers apps verwijderen, apps uitzetten, apps (processen) gedwongen stoppen, meldingen weergeven en gegevens, het cachegeheugen of de standaardinstellingen wissen.

Als u niet wilt dat gebruikers app-instellingen kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan app-instellingen te wijzigen.

Apps verifiëren

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger die eigendom zijn van het bedrijf.

Hiermee kunnen gebruikers Google Play Protect (voorheen Apps verifiëren) uitzetten. Play Protect helpt voorkomen dat schadelijke software wordt geïnstalleerd op Android-apparaten. Apparaten worden ook regelmatig gescand op potentieel schadelijke apps. Ga naar Google Play Protect gebruiken om uw apps te beveiligen en uw gegevens privé te houden voor meer informatie.

Als u wilt vereisen dat Play Protect altijd is aangezet, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan Google Play Protect uit te zetten.

Overdracht van bestanden via USB

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger die eigendom zijn van het bedrijf.

Hiermee kunnen gebruikers bestanden van en naar hun mobiele apparaat overzetten met een USB-verbinding.

Als u bestandsoverdracht via een USB-verbinding wilt blokkeren, haalt u het vinkje weg voor Bestandsoverdracht met USB toestaan.

Onbekende bronnen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 8.0 Oreo en hoger.

Deze instelling voorkomt dat gebruikers apps installeren uit andere bronnen dan de Google Play Store in hun werkprofiel. Gebruikers kunnen echter nog steeds apps van onbekende bronnen installeren in hun persoonlijke profiel.

Als u wilt toestaan dat apps uit onbekende bronnen worden geïnstalleerd, haalt u het vinkje weg voor Installatie van apps van onbekende bronnen in het persoonlijke profiel op een apparaat met een werkprofiel blokkeren.

Opties voor ontwikkelaars

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger.

Hiermee kunnen gebruikers opties voor ontwikkelaars gebruiken op hun apparaat.

Als u niet wilt dat gebruikers opties voor ontwikkelaars gebruiken, haalt u het vinkje weg voor Opties voor ontwikkelaars toestaan. Als het apparaat een werkprofiel heeft, kunnen gebruikers nog steeds opties voor ontwikkelaars aanzetten voor de persoonlijke ruimte. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld apps sideloaden (ze downloaden en installeren met een bestandsbeheerder) van hun computer naar hun persoonlijke ruimte, maar niet naar hun werkprofiel.

Netwerken

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger die eigendom zijn van het bedrijf.

Als u wifi-netwerken en mobiele data beperkt, moet u zorgen dat er minstens één wifi-netwerk is toegestaan in de netwerkinstellingen van uw organisatie. Anders kan beleid niet worden gesynchroniseerd op apparaten en raken uiteindelijk alle gebruikers de toegang kwijt.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

VPN-toegang

Hiermee kunnen gebruikers een Virtual Private Network (VPN) op hun apparaat toevoegen, bewerken, verwijderen of er verbinding mee maken. Gebruikers openen de VPN-instellingen op hun apparaat door te tikken op Instellingenand thenDraadloos en netwerkenand thenMeerand thenVPN.

Als u niet wilt dat gebruikers de VPN-configuratie van hun apparaat kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor VPN-configuratie toestaan.

Tethering

Hiermee kunnen gebruikers wifi-hotspots en Bluetooth-tetheringservices instellen en gebruiken.

Als u niet wilt dat gebruikers deze typen verbindingen gebruiken, haalt u het vinkje weg voor Tethering en wifi-hotspots toestaan.

Mobiele netwerken

Hiermee kunnen gebruikers de instellingen voor gegevenstoegang en roaming wijzigen op hun apparaat. Met deze instelling kunnen gebruikers ook de volgende acties uitvoeren:

• De naam van het mobiele netwerk weergeven in de statusbalk
  • De toegangspuntnaam (Access Point Name, APN) wijzigen
  • Een mobiele netwerkoperator kiezen

Als u niet wilt dat gebruikers deze instellingen kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Wijzigingen aan instellingen voor het mobiele netwerk toestaan.

Cell broadcasts

Hiermee kunnen gebruikers op apparaten met een simkaart zich aanmelden voor uitgezonden meldingen, zoals weeralarmen en meldingen over vermiste kinderen (Amber-alerts).

Als u niet wilt dat gebruikers instellingen voor cell broadcasts wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Wijzigingen aan cell broadcast-instellingen toestaan.

Bluetooth

Hiermee kunnen gebruikers de Bluetooth-instellingen wijzigen op hun apparaat.

Opmerking: Als u wilt dat gebruikers op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger Bluetooth-instellingen kunnen instellen, moet u ook Locatie delen toestaan (onder Apps en delen van gegevens).

Als u niet wilt dat gebruikers Bluetooth-instellingen kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Wijzigingen aan Bluetooth-instellingen toestaan.

Wifi

Hiermee kunnen gebruikers de instellingen voor wifi-netwerken wijzigen op hun apparaat.

Als u niet wilt dat gebruikers de instellingen voor wifi-netwerken kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Wijzigingen aan instellingen voor wifi-netwerken toestaan.

Apparaatfuncties

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger die eigendom zijn van het bedrijf.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Fysieke media

Als in het apparaat van een gebruiker een SD-kaart kan worden geplaatst, kunnen gebruikers hiermee gegevens en apps naar een SD-kaart verplaatsen. SD-kaarten worden gebruikt als verwijderbare opslagruimte.

Als u niet wilt dat gebruikers gegevens kunnen kopiëren naar externe SD-kaarten, haalt u het vinkje weg voor Externe SD-kaarten toestaan.

Vertrouwde inloggegevens

Hiermee kunnen gebruikers certificaten van certificeringsinstanties (CA) wijzigen voor hun werkprofiel in Instellingen and thenBeveiliging and thenVertrouwde certificaatgegevens op hun mobiele apparaat.

Als u niet wilt dat gebruikers CA-certificaten kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Wijzigingen aan vertrouwde inloggegevens toestaan. Als dit vakje niet is aangevinkt, kunnen gebruikers de CA-certificaten voor hun werkprofiel nog wel bekijken.

Microfoon

Hiermee kan de microfoon op het apparaat worden gebruikt.

Haal het vinkje weg voor Microfoon toestaan om de microfoon te dempen en te zorgen dat deze niet opnieuw kan worden aangezet. We raden u aan de microfoon uit te zetten, zodat schadelijke apps geen geluid in de buurt van het apparaat kunnen opnemen met de microfoon.

Speaker

Hiermee kunnen de speakers op het apparaat worden gebruikt.

Haal het vinkje weg voor Speakers toestaan om de speaker te dempen voor apps in het werkprofiel en te zorgen dat deze niet opnieuw kan worden aangezet.

Beperkingspincode van de beheerder

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.1 Lollipop en lager.

Als dit vakje is aangevinkt, wordt de gespecificeerde beperkingspincode van de beheerder gesynchroniseerd met de apparaten van gebruikers. De pincode moet 5 of meer cijfers bevatten. Gebruikers wordt gevraagd deze pincode in te vullen als ze proberen de fabrieksinstellingen terug te zetten op de telefoon of als ze wifi- en Bluetooth-instellingen proberen te wijzigen.

Als u niet wilt dat de beperkingspincode van de beheerder wordt gewijzigd, haalt u het vinkje weg voor Beheer op afstand toestaan voor de beperkingspincode van de beheerder. Als u de pincode wilt updaten, moet u het vakje aanvinken om de nieuwe pincode in te stellen en te zorgen dat deze wordt gesynchroniseerd met apparaten.

Fabrieksinstellingen terugzetten

Hiermee kunnen gebruikers de fabrieksinstellingen terugzetten op hun Android-apparaat via de app Instellingen. Als de fabrieksinstellingen worden teruggezet, worden alle apps, gegevens en instellingen verwijderd van het apparaat, inclusief instellingen die door een beheerder via apparaatbeheer zijn ingesteld.

Als u het vakje aanvinkt voor Gebruikers toestaan de fabrieksinstellingen terug te zetten op een apparaat, raden we u aan de optie Bescherming tegen fabrieksinstellingen terugzetten te gebruiken om beheerders toegang te geven tot een gereset apparaat.

Als u het vinkje weghaalt, kunnen gebruikers de fabrieksinstellingen niet terugzetten op hun apparaat via de app Instellingen. Ze kunnen hun apparaat echter nog wel resetten door de aan/uit-knop en de volumeknop ingedrukt te houden.

Bescherming tegen het terugzetten van fabrieksinstellingen

Hiermee kunnen de gespecificeerde beheerdersaccounts inloggen op een apparaat dat eigendom is van het bedrijf nadat de fabrieksinstellingen hierop zijn teruggezet vanuit de Beheerdersconsole. Dit is niet van toepassing op apparaten waarvan de reset op het apparaat zelf plaatsvondt.

Wie kan inloggen nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet op het apparaat, hangt af van hoe het apparaat eigendom is van het bedrijf en welke beheerclient er wordt gebruikt:

Als u een beheerder wilt toevoegen, vult u het e-mailadres in en klikt u op Toevoegen.

Opmerking: Controleer voordat u de fabrieksinstellingen terugzet op het apparaat of u toegang heeft tot de beheerdersaccounts. Support kan een apparaat waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, niet op afstand ontgrendelen of herstellen. Als u problemen heeft met het ontgrendelen van een apparaat waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, moet u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.

Accountvereisten

• U kunt maximaal 10 e-mailadressen invullen. We raden u aan meerdere e-mailadressen in te vullen, voor het geval er problemen zijn met een van de adressen die u invult.
  • Zorg dat de e-mailadressen die u toevoegt actief zijn en nooit zijn verwijderd of opgeschort. Als een account is opgeschort of verwijderd, heeft het wellicht geen toegang tot een apparaat waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, zelfs niet als het account is hersteld.
  • Gebruik geen groepsmailadressen. Groepsaccounts hebben geen toegang tot een apparaat waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.

Voordat u de fabrieksinstellingen terugzet op een apparaat

• Log uit en verwijder het werk- of schoolaccount van de gebruiker.
  • Als de gebruiker het wachtwoord niet meer weet, moet u het resetten. Doe dit voordat u het apparaat wist. Anders moet de gebruiker wellicht 24 uur wachten voordat hij weer kan inloggen op het apparaat.
Tijdstip bewerken

Hiermee kunnen gebruikers de datum en tijd bewerken op hun apparaat.

Als u niet wilt dat gebruikers de datum en tijd kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Gebruiker toestaan de datum en tijd te bewerken.

Dataroaming

Wordt ondersteund op apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger die eigendom zijn van het bedrijf.

Hiermee kunnen gebruikers dataservices gebruiken als het apparaat wordt gebruikt buiten het dekkingsgebied van de mobiele provider.

Als u internettoegang tijdens roaming wilt blokkeren, haalt u het vinkje weg voor Gebruiker toestaan verbinding te maken met dataservices tijdens roaming.

Opstarten in veilige modus

Hiermee kunnen gebruikers hun apparaat opnieuw opstarten in de veilige modus. In de veilige modus werken alleen de standaard, vooraf geïnstalleerde apps en zijn apps van derden uitgezet.

Opmerking: Op Android-apparaten waarop de Google Apps Device Policy-app niet vooraf is geïnstalleerd, wordt de Google Apps Device Policy-app uitgezet. Als deze app niet wordt uitgevoerd, wordt uw beheerbeleid niet meer gesynchroniseerd met het apparaat en wordt de toegang van de gebruiker tot het werk- of schoolaccount op het apparaat uiteindelijk geblokkeerd.

Als u niet wilt dat gebruikers opnieuw opstarten in de veilige modus (aanbevolen), haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan hun apparaat opnieuw op te starten in de veilige modus.

Gebruikers en accounts

Wordt ondersteund op apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en persoonlijke apparaten met een werkprofiel.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Gebruikers toevoegen

Wordt alleen ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow.

Hiermee kan de primaire apparaatgebruiker gebruikersprofielen toevoegen aan het apparaat. Elk gebruikersprofiel heeft een persoonlijke ruimte op het apparaat voor accounts, apps en instellingen.

Gebruikers verwijderen

Wordt alleen ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow.

Hiermee kan de primaire apparaatgebruiker gebruikersprofielen verwijderen van het apparaat. Wanneer een gebruikersprofiel wordt verwijderd, worden alle accounts die aan dat profiel zijn toegevoegd, ook verwijderd.

Accounts

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger.

Hiermee kunnen gebruikers accounts toevoegen aan en verwijderen van hun apparaat. Er kan slechts 1 beheerd account worden toegevoegd aan apparaten met een werkprofiel. Als een gebruiker een beheerd account wil verwijderen, moet deze het werkprofiel verwijderen van het apparaat.

Als u niet wilt dat gebruikers accounts kunnen wijzigen op hun apparaat, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan accounts toe te voegen en te verwijderen. Als u dit vakje niet aanvinkt, kunt u de instelling Google-accounts niet aanzetten en kunnen gebruikers geen beheerde Google-accounts toevoegen aan hun apparaat.

Google-accounts

Wordt ondersteund op apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger.

Hiermee kunnen gebruikers werk- of schoolaccounts toevoegen op hun apparaat. Er kan slechts 1 beheerd account worden toegevoegd aan apparaten met een werkprofiel.

Opmerking: Als u deze instelling wilt aanzetten, moet u eerst de instelling Accounts aanzetten.

Als u niet wilt dat gebruikers Google-accounts kunnen toevoegen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan hun Google-account toe te voegen. Gebruikers kunnen hun account nog steeds toevoegen in hun werkprofiel of op hun apparaat via Microsoft Exchange, IMAP of POP3.

Functies op het vergrendelscherm

Wordt ondersteund op apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en persoonlijke apparaten in de stand Apparaateigenaar met Android 6.0 Marshmallow en hoger.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Overzicht van functies op het vergrendelscherm

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Met functies voor het vergrendelscherm kunt u de beschikbaarheid beheren van deze instellingen op het vergrendelscherm van de gebruiker:

• Camera
  • Ontgrendelen met vingerafdruk
  • Ontgrendelen via gezichtsherkenning
  • Ontgrendelen via irisscan
  • Widgets op het vergrendelscherm
  • Meldingen
  • Meldingsgegevens
  • Periodieke verificatie met een pincode, wachtwoord of patroon
  • Trust agents

Als u functies op het vergrendelscherm wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor Functies op het vergrendelscherm toestaan. Als dit vakje niet is aangevinkt, worden alleen de functies op het vergrendelscherm in deze groep instellingen geblokkeerd. Functies die hier niet worden genoemd, zoals gezichtsherkenning, worden niet geblokkeerd.

Als u individuele functies voor het vergrendelscherm wilt blokkeren, vinkt u het vakje aan voor Functies op het vergrendelscherm toestaan en haalt u de vinkjes weg voor de functies op het vergrendelscherm die u wilt blokkeren.

Camera

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee kan de camera worden gebruikt terwijl het apparaat is vergrendeld.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u niet wilt dat de camera wordt gebruikt vanaf het vergrendelscherm, haalt u het vinkje weg voor Camera toestaan.

Ontgrendelen via gezichtsherkenning

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee kunnen gebruikers de gezichtsherkenningsfunctie van de camera van het apparaat gebruiken om het apparaat te ontgrendelen. Deze optie is alleen beschikbaar op apparaten die ontgrendelen via gezichtsherkenning ondersteunen.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u niet wilt dat het apparaat wordt ontgrendeld met ontgrendelen via gezichtsherkenning, haalt u het vinkje weg voor Ontgrendelen via gezichtsherkenning toestaan.

Deze functie wordt beïnvloed door de instellingen voor Periodieke verificatie met pincode, wachtwoord of patroon.

Ontgrendelen via irisscan

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee kunnen gebruikers de irisscanner van het apparaat gebruiken om het apparaat te ontgrendelen. Dit is alleen beschikbaar op apparaten die ontgrendelen via irisscan ondersteunen.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u niet wilt dat het apparaat wordt ontgrendeld via irisscan, haalt u het vinkje weg voor Ontgrendelen via irisscan toestaan.

Ontgrendelen met vingerafdruk

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee kunnen gebruikers de vingerafdruklezer van het apparaat gebruiken om het apparaat te ontgrendelen.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u niet wilt dat het apparaat wordt ontgrendeld met de vingerafdruklezer, haalt u het vinkje weg voor Ontgrendelen met vingerafdruk toestaan.

Deze functie wordt beïnvloed door de instellingen voor Periodieke verificatie met pincode, wachtwoord of patroon.

Widgets op het vergrendelscherm

Wordt ondersteund op apparaten met Android 4.2 Jelly Bean tot en met 4.4 KitKat.

Hiermee kunnen gebruikers widgets, zoals e-mail- en agendawidgets, toevoegen aan het vergrendelscherm op hun apparaat.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u widgets op het vergrendelscherm wilt blokkeren, haalt u het vinkje weg voor Widgets op vergrendelscherm toestaan.

Meldingen

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee kunnen gebruikers meldingen krijgen terwijl het apparaat is vergrendeld.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u meldingen wilt blokkeren, haalt u het vinkje weg voor Meldingen op het vergrendelscherm toestaan. Als dit vakje niet is aangevinkt, is de instelling Meldingsgegevens ook uitgezet.

Meldingsgegevens

Hiermee kunnen gebruikers meldingsgegevens krijgen terwijl het apparaat is vergrendeld.

Als de instelling Meldingen is uitgezet, is deze functie ook uitgezet.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u meldingsgegevens wilt blokkeren, haalt u het vinkje weg voor Meldingsgegevens toestaan.

Periodieke verificatie met een pincode, wachtwoord of patroon

Ondersteund op Android-versie 8 en hoger

Hiermee kunnen gebruikers die gezichtsherkenning of vingerafdruk gebruiken om te ontgrendelen na een bepaalde periode een veiligere verificatiemethode gebruiken zoals pincode, wachtwoord of patroon.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgezet, is deze functie ook uitgezet. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm aanzet.

Deze instelling wordt afgedwongen voor apps met werkprofielen als het vakje Wachtwoordvereisten alleen toepassen op apps met werkprofielen is aangevinkt in de instellingen voor Werkprofiel.

Trust agents

Niet beschikbaar voor Education Fundamentals

Hiermee kunnen gebruikers Smart Lock gebruiken om hun apparaat in sommige situaties ontgrendeld te houden, bijvoorbeeld als ze hun telefoon in hun zak hebben of als ze thuis zijn. Met Smart Lock hoeven gebruikers de telefoon niet te ontgrendelen met hun pincode, patroon of wachtwoord. Zie Uw Android-apparaat instellen om automatisch te ontgrendelen voor meer informatie.

Als Functies op het vergrendelscherm is uitgeschakeld, is deze functie ook uitgeschakeld. Deze kan pas worden gewijzigd als u Functies op het vergrendelscherm inschakelt.

Als u Smart Lock wilt blokkeren, haalt u het vinkje weg voor Smart Lock toestaan een apparaat ontgrendeld te houden.

Systeemupdates

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

OS-updatebeleid

Wordt ondersteund op apparaten met Android 6.0 Marshmallow en hoger.

Hiermee kunnen beheerders over-the-air-systeemupdates (OTA) instellen en toepassen op de apparaten van uw organisatie.

Beheerders kunnen kiezen wanneer apparaten worden geüpdatet:

• Nooit: OS-updates worden niet automatisch gedownload.
  • Zodra updates beschikbaar zijn: Download de OS-update automatisch zodra deze beschikbaar is.
  • Alleen op gespecificeerde tijden: Download de OS-update binnen een bepaalde periode. Het plannen van een update buiten werktijd kan downtime voor gebruikers voorkomen.
    Opmerking: Als de eindtijd vroeger is dan de begintijd, begint de update op de begintijd en wordt de volgende dag voortgezet.
  • 30 dagen nadat updates voor het eerst beschikbaar zijn: U kunt de OS-update 30 dagen uitstellen. Gedurende deze tijd:
    • Apparaten krijgen geen meldingen over updates
    • Gebruikers kunnen hun apparaat niet handmatig updaten

Beheerders kunnen de bewaarplicht van 30 dagen altijd uitzetten.Het systeem reset het uitstel van 30 dagen als er in de periode een nieuwe update beschikbaar komt.

Nadat er 30 dagen zijn verstreken zonder nieuwe update, vraagt het systeem de gebruiker om alle updates die in behandeling zijn te installeren. Als er later een nieuwe systeemupdate beschikbaar komt, begint de periode van 30 dagen opnieuw.

Opmerking: OS-updates worden gedownload tijdens de lokale tijd van het apparaat, niet op de lokale tijd van de beheerder.

Supportberichten

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Afgedwongen instellingen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger.

Maak een bericht voor de gebruiker en toon het in de instellingenschermen waarin de beheerder functionaliteit heeft uitgezet.

Maak een keuze uit de volgende opties:

• Standaardbericht waarin staat dat de instelling niet kan worden gewijzigd vanwege het organisatiebeleid: Het standaardbericht voor afgedwongen instellingen. Het standaardbericht heeft 2 lengtes:
    • Standaard kort bericht: Deze instelling wordt beheerd door uw organisatie.
    • Standaard lang bericht: Deze instelling wordt beheerd door uw organisatie. Neem bij vragen contact op met de IT-afdeling.
  • Aangepaste berichten: U kunt een aangepast bericht schrijven om aan gebruikers te laten zien waarom een instelling niet kan worden gewijzigd. Het aangepaste bericht heeft 2 lengtes:
    • Aangepast kort bericht: Gebruikers zien het korte bericht in de instellingenschermen waarin de functionaliteit uitstaat. Het bericht mag maximaal 200 tekens lang zijn.
    • Aangepast lang bericht: Het lange bericht wordt weergegeven in het instellingenscherm van de apparaatbeheerder (Instellingenand thenBeveiligingand thenApparaat).

Ga naar de Android Management API voor meer informatie over op gebruikers gerichte berichten.

Werkprofiel wissen

Wordt ondersteund op apparaten met Android 9.0 Pie en hoger.

Hiermee kunnen beheerders een aangepast bericht maken voor gebruikers als ze een werkprofiel verwijderen van een beheerd apparaat.

Maak een keuze uit de volgende opties:

• Standaardbericht waarin staat dat het werkprofiel is verwijderd: Het standaardbericht voor het wissen van een werkprofiel. Als u een werkprofiel verwijdert, ziet de gebruiker het bericht 'Uw werkprofiel is gewist. Neem contact op met uw IT-beheerder als dit niet de bedoeling was'.
  • Aangepast bericht: Beheerders kunnen een aangepast bericht maken om een werkprofiel te wissen. Dit bericht mag maximaal 200 tekens lang zijn.

Opmerking: Het wissen van werkprofielen volgt dezelfde regels als het Beleidstransparantiebeheer