Geavanceerd beheer van mobiele apparaten instellen

Over geavanceerd beheer van mobiele apparaten

Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, moet u upgraden naar G Suite Basic om deze functie te kunnen gebruiken.

Gebruik geavanceerd beheer om wachtwoorden af te dwingen op apparaten, controle te krijgen over apparaatbeleid, apps op Android en Apple® iOS®-apparaten te beheren en gegevens te kunnen wissen van apparaten. Zie Functies voor mobiel beheer vergelijken voor een volledige lijst met functies.

De manier waarop u geavanceerd beheer instelt, verschilt op Android- en iOS-apparaten. Voor Android-apparaten moet u 'Beheer van Android-apps' inschakelen en voor iOS-apparaten moet u een Apple Push Certificate instellen. Android- en iOS-gebruikers worden gevraagd een Device Policy-app of profiel te installeren, zodat u hun apparaten kunt beheren.

Voordat u begint

• Bekijk welke apparaten worden ondersteund: Ondersteunde apparaten zijn onder andere apparaten met Android en Apple® iOS®, en apparaten waarop Microsoft Exchange® ActiveSync® wordt gebruikt (alleen G Suite). Zie Minimale apparaatvereisten voor meer informatie.
  • Orden uw gebruikers: Gebruik organisatie-eenheden om verschillende instellingen toe te passen op groepen gebruikers. U kunt bijvoorbeeld meldingen ​​op het vergrendelingsscherm toestaan voor managers, maar niet voor andere werknemers. Zie Beleid toepassen op verschillende gebruikers voor meer informatie.
  • Informeer uw gebruikers: Laat uw gebruikers weten dat u de mobiele apparaten gaat beheren die ze gebruiken op het werk. Vertel ze over het beleid dat u gaat gebruiken en hoe ze hun apparaten kunnen inschrijven.