Gebruikers toevoegen via Contacten op Android

Op uw Android-apparaat kunt u contacten toevoegen vanuit Google Contacten als nieuwe gebruikers van uw Google-service. U gebruikt de Google Beheerdersconsole-app om het contact toe te voegen. Eventuele contactgegevens, zoals e-mailadressen en telefoonnummers, worden ook toegevoegd. Zelfs de foto van de gebruiker wordt toegevoegd.

Als u deze stappen wilt uitvoeren, moet u het juiste recht voor gebruikersbeheer hebben. Zonder dit recht ziet u niet alle benodigde functies.

Ga als volgt te werk om een nieuwe gebruiker toe te voegen vanuit uw contacten:

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Gebruikers.
  4. Tik op Toevoegen and thenContact importeren.

Als u meerdere contacten-apps gebruikt, kiest u de app waaruit u het contact wilt importeren.

5. Tik op de naam van het contact dat u wilt toevoegen.

De naam van het contact wordt geïmporteerd, evenals de foto (indien beschikbaar) en eventuele e-mailadressen en telefoonnummers.

6. Voer het nieuwe e-mailadres van de gebruiker in voor uw Google-service.
  7. Als er aan uw account meerdere domeinen zijn gekoppeld, tikt u op de lijst met domeinen en selecteert u het domein waaraan u de gebruiker wilt toevoegen.
  8. (Optioneel) Stel het beginwachtwoord voor de gebruiker in.

Standaard genereert de Google Beheerdersconsole-app een tijdelijk wachtwoord voor de nieuwe gebruiker. De wachtwoordlengte is groter dan het vereiste minimum (acht) of de minimale wachtwoordlengte die u heeft ingesteld voor uw domein.

• (Optioneel) Als u het beginwachtwoord wilt wijzigen, stelt u Wachtwoord automatisch genereren in op Uitgeschakeld en voert u tweemaal een nieuw wachtwoord in.

Het wachtwoord moet minstens acht tekens lang zijn. Bekijk de hulp voor wachtwoorden voor tips om een sterk wachtwoord te maken.

• (Optioneel) Vereis dat de gebruiker het wachtwoord wijzigt als deze de volgende keer inlogt.

Deze vereiste staat standaard aan.

9. (Optioneel) Voer aanvullende gegevens in, zoals een secundair e-mailadres of telefoonnummer.
  10. (Optioneel) Tik op Meer gegevens toevoegen om aanvullende gegevens toe te voegen of de gebruiker toe te voegen aan een groep.

Deze gegevens zijn zichtbaar in de Google Beheerdersconsole en Gmail-contacten.

11. Tik op Klaar .

Nadat de nieuwe gebruiker is toegevoegd, ziet u een bevestigingsbericht.

12. Tik op Klaar om het bericht te sluiten of tik op Delen om de gegevens van het nieuwe account te versturen via Gmail of Google Drive (als u Google Workspace gebruikt), of via een andere methode om berichten te sturen (als u Google Workspace niet gebruikt).

Google stuurt de nieuwe gebruiker een welkomstmail met de accountgegevens (domeinnaam, gebruikersnaam en wachtwoord). Het bericht bevat ook een link waarmee de gebruiker kan inloggen op het nieuwe account.