Göra om migreringen av innehåll med GWMME

Google Calendar Migration för Microsoft Exchange

Om det inte gick att migrera innehåll med Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) kan du hitta information om felet och göra om migreringen av denna data.

Hitta information om misslyckade meddelanden

Du hittar information om meddelanden som inte kunde migreras i statusloggfilen som finns i en av följande mappar:

• %localappdata%\Google\Google Apps Migration\Tracing\ExchangeMigration\Status
  • C:\Users\ditt_användarnamn\AppData\Local\Google\Google Apps Migration\Tracing\ExchangeMigration\Status

Statusloggfilen innehåller information om migreringen och innehåller följande information om meddelanden:

• FailCount value – antal misslyckade meddelanden
  • MessageTo – mottagarens e-postadress
  • MessageFrom – avsändarens e-postadress
  • MessageSubject – ämne för e-postmeddelande
  • MessageAttachments – namn på e-postbilaga
  • ErrorMessage – orsak till misslyckande

Hitta användare som berörs av migreringsfel

Använd GWMME-migreringsrapporterna för att hitta användare som berörs av ett fel:

1. Klicka på Startföljt avKörföljt avGWMMEföljt avVisa rapporter.
  2. Klicka på värdet bredvid Totalt antal fel.
  3. Leta upp felkoden under Fel på användarnivå.
  4. Klicka på värdet bredvid Berörda användare. E-postadresserna för de användare som berörs av felet visas.

Migrera innehållet igen

Innan du gör om migreringen av ditt innehåll bör du tänka på följande:

e-postmeddelanden

• Konfigurera GWMME för att migrera användarens e-post och välj alternativet Migrera all data .
  • Tidigare migrerade meddelanden dupliceras inte, men deras status kan återställas (exempelvis kan läst e-post bli oläst och gamla etiketter kan tilldelas meddelanden).

Kalenderhändelser

• Radera användarens kalender.
  • Konfigurera GWMME för att migrera användarens kalender och välj alternativet Migrera all data.

Kontakter

• Undvik att migrera kontaktdata som du redan har migrerat. Om du migrerar kontakter igen och väljer Migrera all data skapas dubbletter av kontakter i Google Workspace.
  • Om du behöver migrera kontaktdata igen raderar du först den data du migrerade och kör sedan en ny migrering.
  • Om du skapar dubblettkontakter kan du använda Google Kontakter för att slå samman dem.

Du kan göra om migreringen av innehåll med datorgränssnittet eller kommandoraden.

Alternativ 1: Använd datorgränssnittet

1. Öppna GWMME.
  2. Klicka dig vidare till skärmen Granska GWMEME-inställningar.
  3. Markera rutorna Migrera all data och Migrera.
  4. Klicka på Nästaföljt avStarta.

Alternativ 2: Använd kommandoraden

Mer information om hur du använder kommandoraden finns i Köra GWMME från kommandoraden.

1. Öppna ett kommandotolkfönster (CMD).
  2. Ange cd och navigera till platsen för GWMME-installationen.
  3. Ange kommandot --force_restart.

Obs! Om du vill köra en annan migrering utan att migrera om tidigare migrerad data är det bäst att köra den från samma dator som den ursprungliga migreringen kördes från (ett register skapas lokalt över data som överförts). på barnets mobila enhet.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.