Aktivera eller inaktivera Google Voice

Som administratör för Google-konton för en organisation kan du styra vem som kan använda Google Voice. Aktivera eller inaktivera tjänsten för dessa personer på Googles administratörskonsol. Användare som ska få ett telefonnummer för samtal, sms och röstmeddelanden behöver även ha en Voice-licens.

Innan du börjar

Så här styr du vem som använder Google Voice i din organisation

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av Ytterligare Google-tjänster på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Google Voice.

4. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

5. Så här aktiverar eller inaktiverar du en tjänst enbart för användare i en organisationsenhet:

1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Välj eller Av.
    3. Behåll tjänsten på eller av även om den slås på eller av för den överordnade organisationen genom att klicka på Åsidosätt.
    4. Välj ett alternativ om organisationens status redan är Åsidosatt:
      • Om du väljer Ärv återställs inställningen så att den stämmer överens med den överordnade.
      • Om du väljer Spara sparas din nya inställning (även om den överordnade inställningen ändras).

Läs mer om organisationsstrukturen.

6. Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Anpassa åtkomst till tjänster med åtkomstgrupper.

Nästa steg