Een HTML-bestand uploaden

Het uploaden van een HTML-bestand naar de webserver van uw domein is één manier om het eigendom van een domein te verifiëren en Google Apps voor uw domein te activeren. Hiervoor geldt dat u toegang moet hebben tot de server en bestanden naar deze server kunt uploaden. Als uw domein geen webserver heeft (u heeft er bijvoorbeeld nooit een website op geïnstalleerd), of als u gebruik maakt van een inhoudsbeheersysteem waarmee u niet naar de server mag uploaden, dan kunt u het eigendom van uw domein op andere manieren verifiëren (andere opties bekijken).

Het HTML-bestand dat u uploadt moet beschikbaar zijn op uw kale domein en overal op internet. Dat wil zeggen dat het bestand zichtbaar moet zijn in uw domein zonder 'www' in de URL, zoals http://uw_domein.nl/uw_bestandsnaam.html en niet http://www.uw_domein.nl/uw_bestandsnaam.html. Het bestand moet ook voor iedereen te openen zijn en niet alleen binnen uw bedrijfsnetwerk.

Het HTML-bestand genereren en uploaden

Als u niet zeker weet hoe u bestanden naar uw webserver moet uploaden, kunt u contact opnemen met de beheerder van uw website voor hulp.

1. Registreer u voor Google Apps en volg de instructies die verschijnen om het eigendom van uw domein te verifiëren.

2. Kies HTML-bestand uploaden uit de verificatieopties. Als het uploaden van een HTML-bestand niet wordt weergegeven als de aanbevolen methode, gaat u naar de tabel Alternatieve methoden om deze te vinden.

3. Klik in de instructies die worden weergegeven op dit HTML-verificatiebestand om het bestand te doanloaden dat door Google wordt geleverd.

Deze zal een naam hebben die lijkt op google4ddabfacdb4f6795.html en inhoud van "google-site-verification:" gevolgd door de naam van het bestand, zoals bij:
    google-site-verification: google4ddabfacdb4f6795.html

4. Laat het browservenster voor het configuratiescherm van Google Apps open en upload het HTML-bestand naar de hoofdmap (bovenste map) van de website van uw domein.

Zorg ervoor dat u het bestand niet uploadt naar een submap. Samenvattend: het bestand moet zichtbaar zijn op http://uw_domein.nl/uw_bestandsnaam.html en niet http://uw_domein.nl/een_submap/uw_bestandsnaam.html.

De naam van de hoofdmap kan verschillen per provider, maar meestal is het public_html, www of wwwroot.

Controleer of het HTML-bestand correct is geüpload

1. Open een willekeurig browservenster.

2. Ga naar het adres van het geüploade bestand op uw website. Dit is de URL van uw site inclusief de bestandsnaam, zoals in:
    http://uw_domein.com/uw_bestandsnaam.html

Zorg ervoor dat u uw_domein.com vervangt door uw daadwerkelijke domeinnaam en uw_bestandsnaam.html door uw daadwerkelijke bestandsnaam.

Als het bestand correct is geüpload, ziet u in uw browser "google-site-verification:" gevolgd door de reeks tekens in het bestand dat u heeft geüpload.

Domeinverificatie voltooien

1. Keer terug naar de verificatie-instructies in uw Google Apps-dashboard.

2. Klik boven aan de pagina op de knop Verifiëren.

Google zal hierna op zoek gaan naar dit HTML-bestand op hetzelfde adres waarop u het hierboven heeft bekeken. Zodra we het bestand hebben gevonden, activeren we Google Apps voor uw domein.

Wilt u dit door iemand laten doen? Laat u bij de installatie helpen door een professional.

U kunt ook contact opnemen met Google Ondersteuning.

Als u problemen ondervindt bij het verifiëren van het domeineigendom via het HTML-bestand, kunt u overwegen een andere verificatiemethode te gebruiken.