Övervaka API-kvoter

API-kvoter skyddar Googles infrastruktur från automatiska processer som skickar stora mängder API-begäranden. API-kvoter blockerar trafiken när antalet begäranden når den dagliga API-kvotnivån.

Datamigrering genererar många API-förfrågningar. Din migrering kan överstiga dagliga API-kvotnivåer när du migrerar data till Google Workspace – detta kan orsaka migreringsfördröjningar.För att undvika migreringsförseningar är det viktigt att du gör uppskattningar av och övervakar migreringstrafiken noggrant. Det finns två alternativ för att övervaka API-trafik.

Alternativ 1: API-specifika kvoter

1. Gå till Google Cloud och logga in som avancerad Google Workspace-administratör.
  2. Under Projekt väljer du det projekt du använder för migreringen.
  3. Klicka på API:er och tjänsterföljt avÖversikt till vänster.
  4. Skrolla längst ned på skärmen och klicka på det API du vill övervaka.
    1. På fliken Översikt visas information om API:et.
    2. På fliken Statistik visas API-trafiken över tid.
    3. På fliken Kvoter visas hur mycket du har kvar av din dagliga kvot.

Alternativ 2: Alla projektkvoter

1. Gå till Google Cloud och logga in som avancerad Google Workspace-administratör.
  2. Under Projekt väljer du det projekt du använder för migreringen.
  3. Till vänster klickar du på IAM och adminföljt avKvoter.
    1. Klicka på det API du vill övervaka.
    2. Justera listan efter Kvottyp, Tjänst, Statistik och/eller Plats med hjälp av filtren högst upp på sidan.

Listan ordnas som standard så att den mest använda kvoten visas först (i fråga om användningstoppar under de senaste sju dagarna) så att du lättare kan se vilka gränser du är nära att överskrida. Du kan byta till att visa den minst använda kvoten först genom att välja pilen för 7 Day Peak Usage.

Öka kvoten för ett API

Du kan vilja öka kvoten för ett API utifrån din resursanvändning.

1. Gå till Google Cloud och logga in som avancerad Google Workspace-administratör.
  2. Under Projekt väljer du det projekt du använder för migreringen.
  3. Till vänster klickar du på IAM och adminföljt avKvoter.
  4. Markera en eller flera kvoter som du vill redigera med hjälp av kryssrutorna. Klicka sedan på Edit Quotas.

Det går bara att klicka på kryssrutorna om fakturering är aktiverat för projektet.

5. Fyll i namne-postadress och telefonnummer i formuläret på panelen Edit Quotas till höger och klicka sedan på Nästa.
  6. Välj tjänsten på panelen Edit Quotas för att utöka vyn och redigera sedan kvoterna för den tjänsten till önskad gräns. Klicka på Klar.
  7. Klicka på Submit request.

En ansökan om en ökad kvot garanterar inte godkännande. Ansökningar om ökad kvot behandlas vanligtvis inom två arbetsdagar. Det kan ta längre tid att godkänna stora kvoter.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.