API-quota controleren

API-quota beschermen de infrastructuur van Google tegen geautomatiseerde processen die buitensporig veel API-verzoeken verzenden. API-quota blokkeren het verkeer als het aantal verzoeken het dagelijkse API-quotum heeft bereikt.

Gegevensmigratie genereert veel API-verzoeken. Het kan zijn dat uw migratie de dagelijkse API-quota overschrijdt bij de migratie van gegevens naar Google Workspace. Dit kan ertoe leiden dat de migratie wordt vertraagd. Het is belangrijk dat u uw migratieverkeer zorgvuldig inschat en controleert om vertragingen te voorkomen. Er zijn 2 opties om het API-verkeer te controleren.

Optie 1: API-specifieke quota

1. Ga naar Google Cloud en log in als Google Workspace-hoofdbeheerder.
  2. Selecteer onder Project het project dat u gebruikt voor de migratie.
  3. Klik links op API's en servicesand thenDashboard.
  4. Scroll omlaag en klik op de API die u wilt controleren.
    1. Op het tabblad Overzicht ziet u details van de API.
    2. Op het tabblad Statistieken wordt het API-verkeer in de loop van de tijd weergegeven.
    3. Op het tabblad Quota staat hoeveel er nog over is van het dagelijkse quotum.

Optie 2: Alle projectquota

1. Ga naar Google Cloud en log in als Google Workspace-hoofdbeheerder.
  2. Selecteer onder Project het project dat u gebruikt voor de migratie.
  3. Klik links op IAM en beheerand thenQuota.
    1. Klik op de API die u wilt controleren.
    2. Gebruik de filters bovenaan de pagina om de lijst aan te passen op Quotumtype, Service, Statistiek en/of Locatie.

De lijst wordt standaard gesorteerd op het quotum waarvoor het meest is gebruikt (bepaald door piekgebruik in de afgelopen zeven dagen), zodat u kunt zien welke limieten bijna worden overschreden. U kunt instellen dat het quotum waarvoor het minst is gebruikt eerst wordt weergegeven door de pijl Piekgebruik over 7 dagen te selecteren.

Het quotum voor een API verhogen

Afhankelijk van uw gebruik van bronnen kunt u het quotum voor een API verhogen.

1. Ga naar Google Cloud en log in als Google Workspace-hoofdbeheerder.
  2. Selecteer onder Project het project dat u gebruikt voor de migratie.
  3. Klik links op IAM en beheerand thenQuota.
  4. Vink de vakjes aan voor een of meer quota die u wilt bewerken en klik op Quota bewerken.

U kunt de vakjes pas aanvinken als facturering is ingeschakeld voor het project.

5. Vul rechts in het venster Quota bewerken de gegevens Naam, E-mailadres en Telefoonnummer op het formulier in en klik op Volgende.
  6. Selecteer in het venster Quota bewerken de service om de weergave uit te vouwen en bewerk de quota zodat de juiste limiet is ingesteld. Klik op Gereed.
  7. Klik op Verzoek indienen.

Als u een verzoek indient voor een verhoogd quota, betekent dit niet dat het automatisch wordt goedgekeurd. Quotaverzoeken worden doorgaans snel verwerkt, binnen twee werkdagen. Als u een quotum veel wilt verhogen, kan het langer duren voordat dit is verwerkt.