Uw voorkeuren voor Google Workspace-meldingen kiezen

Als beheerder van uw organisatie kunt u kiezen welke soorten productmails en e-mails met praktische tips u wilt krijgen van Google.

Productmails

Productmails worden alleen gestuurd naar de primaire beheerder van uw Google Workspace-account. In eerste instantie is de primaire beheerder de persoon die zich heeft aangemeld voor de Google Workspace-service. Meer informatie over hoe u uw primaire beheerder kunt wijzigen.

Typen e-mails die u kunt krijgen:

• Tips en updates
  • Functieaankondigingen
  • Aanbiedingen en promoties
  • Verzoeken om feedback en testen

Uw voorkeuren voor e-mails over producten updaten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenVoorkeuren.
  3. Klik in het gedeelte Communicatievoorkeuren op E-mail.
  4. Selecteer de e-mails die naar uw primaire beheerder zijn gestuurd.
  5. Klik onderaan op Opslaan.

E-mails met praktische tips voor gebruikers

Beschikbaar voor klanten die zich na 1 november 2020 hebben aangemeld voor Google Workspace

Bied uw gebruikers educatieve e-mails over het gebruik van Google Workspace-apps en -functies. De e-mails bevatten praktische tips en functie-updates.

Met deze e-mails kunt u het volgende:

• Gebruikers de voordelen en mogelijkheden van hun nieuwe apps laten zien
  • Zorgen dat gebruikers overstappen naar een nieuwe manier van werken
  • Zorgen dat de overstap vanuit oude systemen moeiteloos verloopt

Hoewel de e-mails over populaire functies gaan, bevat de voettekst van de e-mail toch een disclaimer: Bepaalde functies die in deze e-mail worden behandeld, zijn mogelijk niet geïmplementeerd door uw organisatie.

Instellen dat gebruikers e-mails met praktische tips ontvangen

Gebruikers krijgen e-mails over de Google Workspace-services die aanstaan voor hun account. Als gebruikers toegang krijgen tot een service, krijgen ze wellicht twee keer per week een e-mail over die service (indien beschikbaar). Daarna krijgen gebruikers slechts af en toe een e-mail: 1 keer per week, elke 2 weken of minder. Gebruikers kunnen zich afmelden door op de afmeldlink in een van de e-mails te klikken.

E-mails worden gestuurd naar gebruikers van wie de taal is ingesteld op Engels (Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk), Frans, Hindi, Italiaans, Japans, Portugees (Brazilië) en Spaans (Spanje).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenVoorkeuren.
  3. Klik in het gedeelte Communicatievoorkeuren op E-mail.
  4. Selecteer welke soorten meldingen alleen de primaire beheerder moet krijgen:
    • Tips en updates
    • Functieaankondigingen
    • Aanbiedingen van Google
    • Uitnodigingen voor enquêtes en testen
  5. Als u wilt dat uw gebruikers educatieve e-mails kunnen ontvangen, klikt u op Producteducatie en -updates voor gebruikers.
  6. Klik onderaan op Opslaan.