Visa fel vid automatisk administration

När du konfigurerar automatisk administration för dina SAML-baserade appar kan  dessa fel visas:

Läs nedan om hur du felsöker och åtgärdar dessa fel.

Obs! Om du inte kan lösa ett problem med hjälp av stegen här kontaktar du supporten.

Fel i konfigurationstid

Fel i behörighetskod

Du ser det här felet när auktoriseringskoden inte kunde bytas ut mot en uppdateringstoken. Detta kan hända om din behörighetskod var fel eller om du väntar för länge mellan att auktorisera och klicka på Spara ändringar. Du bör kunna lösa det här felet genom att auktorisera om och spara ändringarna.

Felmeddelande Lösning
Det gick inte att skapa auktoriseringstoken. Försök att auktorisera om och spara ändringarna igen.

Fel med inaktuell sida

Fel med inaktuell sida uppstår när användarens webbläsarsida inte har uppdaterats och konfigurationen har ändrats utanför denna webbläsarsession (antingen från ett annat webbläsarfönster eller en annan användare). Här är de felmeddelanden som kan visas:

Felmeddelande Lösning
Sidan är inaktuell. Det finns en administrationskonfiguration. Uppdatera om du vill åsidosätta befintlig konfiguration.
Sidan är inaktuell. Det finns ingen administrationskonfiguration. Uppdatera om du vill åsidosätta befintlig konfiguration.
Sidan är inaktuell. Det går inte att aktivera en okonfigurerad administration. Uppdatera om du vill åsidosätta befintlig konfiguration.
Sidan är inaktuell. Det går inte att ta bort en okonfigurerad administration. Uppdatera om du vill åsidosätta befintlig konfiguration.

Tillfälliga fel på sida

Dessa fel är tillfälliga och bör lösas om du uppdaterar sidan eller försöker utföra åtgärden igen efter en viss tid.

Felmeddelande Lösning
Det gick inte att hämta administrationskonfigurationen  Uppdatera sidan.
Det gick inte att hämta förkonfigurationen för administration Uppdatera sidan.
Det gick inte att hämta administrationsstatus Uppdatera sidan.
Det gick inte att aktivera administration Försök att aktivera administration igen.
Det gick inte att ta bort administrationskonfiguration Testa att radera konfigurationen.
Det gick inte att skapa administrationskonfiguration Skapa administrationskonfigurationen igen och spara ändringarna.
Det gick inte att uppdatera administrationskonfiguration Uppdatera administrationskonfigurationen igen och spara ändringarna.
Det gick inte att hämta anpassade attribut Testa att spara dina anpassade attribut igen.
Det gick inte att uppdatera attributmappning Uppdatera attributmappning igen.
Det gick inte att uppdatera gruppinställningarna för automatisk administration Uppdatera gruppinställningarna igen.
Det gick inte att uppdatera konfigurationen för att avbryta administration Uppdatera konfigurationen för att avbryta administration igen.
Konfigurationen togs bort men det gick inte att återkalla API-klientåtkomsten.

När du tar bort konfigurationen återkallar vi de behörigheter som tillåter applikationen att komma åt din data från Google sida.

Om detta misslyckas av någon anledning återkallar du manuellt åtkomsten genom att öppna avsnittet Hantera API-klientåtkomst i avsnittet Säkerhet.

Om du har tagit bort konfigurationen och planerar att ställa in den igen behöver du inte göra något.

Ett fel uppstod när administrationskonfigureringen skulle uppdateras Uppdatera sidan.
Autentiseringen misslyckades Autentiseringsuppgifterna (t.ex. bärartoken) som anges i konfigurationen är fel. Ange rätt autentiseringsuppgifter.
Webbadressen för SCIM-slutpunkt är ogiltig Angiven målslutpunkt är ogiltig. Ange rätt webbadress.
Fel vid aktivering av administration Flytta reglaget Automatisk administration till Aktiv
Det gick inte att ta bort administrationskonfiguration
  1. Klicka på Automatisk administration för att öppna Inställningar.
  2. Klicka på Radera under Radera konfiguration
Det gick inte att hämta attribut från din målleverantör
  1. Klicka på Automatisk administration för att öppna Inställningar.
  2. Under Attributmappning klickar du på Redigera.
  3. Redigera mappningar av tjänsteleverantörer efter behov.
Det gick inte att hämta ditt målresursschema Verifiera webbadressen för slutpunkten som anges under konfigurationen av den automatiska administrationen och försök att mappa Cloud Directory-attribut till målapplikationsattribut igen.

Körtidsfel vid automatisk administration

Körtidsfel vid automatisk administration kan uppstå på grund av API-åtkomst-, auktoriserings- eller konfigurationsproblem.

Fel i Googles interna tjänster

Felkod Beskrivning och lösning
17003
17006
17008

Beskrivning:

Det gick inte att autentisera med Googles interna tjänster.

Orsak:

Behörigheter har återkallats från detta klient-id för användaradministration:

910835873219-es01p47a1ks618hgp59q26cnc6sv33r3.apps.googleusercontent.com

Lösning:

Kontrollera att detta id har behörighet till dessa omfattningar:

https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.userschema.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.member.readonly

På administratörskonsolen använder du Hantera API-klientåtkomst under SäkerhetAvancerade inställningar för att verifiera att klient-id har dessa omfattningar eller för att lägga till dessa omfattningar till detta klient-id.

17007

Beskrivning:

Det gick inte att ge åtkomst till appar som har stöd för automatisk administration med domänomfattande delegeringsbehörighet.

Det gick inte att bevilja domänomfattande delegeringsbehörighet till tjänsten för automatisk administration. Detta är nödvändigt för att tjänsten för automatisk administration ska kunna läsa Googles katalog.

Anledningar:

Orsak 1: Behörigheter har återkallats från klient-id för användaradministration.

Lösningar:

På administratörskonsolen använder du Hantera API-klientåtkomst under Säkerhet > Avancerade inställningar för att lägga till följande klient-id och omfattningar:

Klient-id:
910835873219-es01p47a1ks618hgp59q26cnc6sv33r3.apps.googleusercontent.com

Omfattningar:

https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.userschema.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.member.readonly

En alternativ lösning är att radera den aktuella appen och sedan lägga till den igen.

Orsak 2: Oväntade systemfel

Lösning:

I de flesta fall löser sig detta problem automatiskt. Om problemet kvarstår efter några timmar lägger du till klient-id och omfattningar eller raderar och lägger till appen på nytt, som nämnts för orsak 1 ovan.

Fel i autentiseringstoken

Felkod Beskrivning och orsak Lösning
17010

Det finns inte tillräcklig behörighet för anrop till SCIM-slutpunkten.

Orsak: Auktoriseringstoken har återkallats.

Testa att auktorisera om genom att klicka på Automatisk administration och öppna Inställningar. Välj sedan Auktorisera om.
17013

Det gick inte att hämta en åtkomsttoken från operatören.

Orsak: Auktoriseringstoken har återkallats.

Om det här felet inte löser sig automatiskt efter ett tag kan du försöka auktorisera om genom att klicka på Automatisk administration och öppna Inställningar. Välj sedan Auktorisera om.

Fel i åtkomsttoken

Felkod Beskrivning och orsak Lösning
17002
17011

Det gick inte att skapa en åtkomsttoken.

Orsak: Vissa interna Google-tjänster är inte tillgängliga just nu.

Det här felet bör lösas automatiskt efter en tid.
17009 Det gick inte att skapa åtkomsttoken från uppdateringstoken. Testa att auktorisera om genom att klicka på Automatisk administration och öppna Inställningar. Välj sedan Auktorisera om.

Allmänna fel

Felkod Beskrivning och orsak Lösning
1200x

Internt fel

Det här felet bör lösas automatiskt efter en tid.
25001 Googles serversida/tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Konfigurera automatisk administration igen.
25002

Googles serversida/tjänsten är inte tillgänglig för tillfället.

Orsak: Appen har inte installerats för kunden.

Installera applikationen och konfigurera sedan automatisk administration igen.
25005 Googles serversida/tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Det här felet bör lösas automatiskt efter en tid.
25016 Googles serversida/tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Konfigurera automatisk administration igen.
50001 Internt fel Det här felet bör lösas automatiskt efter en tid.
50003 Internt fel Det här felet bör lösas automatiskt efter en tid.
50005 En raderad grupp finns i de konfigurerade gruppfiltren. Ta bort den raderade gruppen från konfigurationen av administrationsomfång.
50006 Internt fel Detta fel bör lösas automatiskt efter en viss tid.

Resursnivåfel

Om avsnittet Automatisk administration på sidan med SAML-appinställningar visar Fel klickar du på Nedladdningslista. I listan över nedladdade filer står alla uppgärder för att skapa, radera eller uppdatera samt en felkod och beskrivning för varje fel.

Dessa fel påverkar bara de angivna resurserna i filen.

Felkod Felbeskrivning Lösning
45003

Begäran om att uppdatera, skapa eller ta bort en resurs godkändes inte av din SCIM-baserade applikation. Titta på detaljerna om felet i felfilen som hämtats.

Möjliga orsaker:

1. Licensgräns överskriden – du har enbart licens för att skapa 5 användare i din SCIM-baserad applikation och du aktiverat automatisk administration för 6 användare.
  2. Värde för långt – ditt värde, exempelvis id för e-post, är för långt och kan inte användas i den SCIM-baserade applikationen.
  3. Måste ha minst en tillskrivning, varav en måste vara ett profil-id.
  4. Användarnamnet finns redan. Det måste vara unikt inom hela organisationen.
  5. Resurs (användare) hittades inte på tjänsteleverantörens sida.
  6. Ogiltigt värde för användar-id för SCIM.
Åtgärda felet och försök igen efter att du sparat ändringarna.
45004

Ett fel har uppstått mellan tjänsteleverantören och Google som identitetsleverantör. Feltexten är ”Internt fel – kvoten har överskridits”.

Möjliga orsaker:

• Ett avbrott som påverkar operatören.
  • Tjänstleverantörens server ligger nere.
Kontakta tjänsteleverantören.
45005 Det går inte att nå den SCIM-slutpunkt som du har konfigurerat. Kontrollera SCIM-slutpunkten som du angav i administratörskonsolen. Åtgärda felet och försök igen efter att du sparat ändringarna.
45006

Begäran om att uppdatera, skapa eller ta bort en resurs godkändes inte av den SCIM-baserade applikationen. Titta på detaljerna om felet i felfilen som hämtats.

Möjliga orsaker:

1. Värde för långt
  2. Otillräckliga licenser
  3. Ogiltig licens
  4. Tillskrivningsvärde finns inte
Åtgärda felet och försök igen efter att du sparat ändringarna.
45016

Begäran om att uppdatera, skapa eller ta bort en resurs godkändes inte av din SCIM-baserade applikation. Titta på detaljerna om felet i felfilen som hämtats.

Åtgärda felet och försök igen efter att du sparat ändringarna.