Övervaka automatisk användaradministration

Om du har konfigurerat automatisk användaradministration för en SAML-molnapp kan du se hur många användare som har skapats, stängts av och tagits bort under de senaste 30 dagarna, samt eventuella administrationsfel i appens profilsida. När automatisk administration är aktiverad synkroniseras användarna med några timmars mellanrum.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på en SAML-molnapp som visar Automatisk administration på i kolumnen Detaljer.
  4. Under Automatisk administration visas antalet användare som har skapats, stängts av och tagits bort under de senaste 30 dagarna, samt antalet administrationsfel.

Om du tar bort en användare hos tjänsteleverantören kan personen inte administreras automatiskt även om den återställs. De autentiseras inte heller i SAML-appen.

Status för automatisk administration

Högst upp i avsnittet Automatisk administration visas status för automatisk administration:

• Aktiv – automatisk administration är på och körs.  Användarkonton skapas i målapplikationen för alla tillämpliga användare baserat på de organisatoriska enheter som applikationen väljs för och eventuella ytterligare grupper som administrationen är begränsad för.  När ändringar har gjorts för en användare i Google Cloud Directory görs relevanta ändringar av användarkontot i målapplikationen.
  • Inaktiv – automatisk administration är inaktiv.  Inga ändringar görs på användarkonton i målapplikationen i denna status.  Obs! Det kan ta upp till 15 minuter innan automatisk administration inaktiveras.
Aktivera eller inaktivera automatisk administration

Innan du aktiverar automatisk administration ska du konfigurera obligatoriska användarattribut, attributmappningar och eventuella administrationsomfattningar som krävs. Tänk också på eventuella licenskonsekvenser för din applikation.

1. Gör något av följande:
    • Under Automatisk administration klickar du på aktiveringsreglaget.
    • Klicka i avsnittet Automatisk administration för att öppna inställningssidan. Klicka sedan på Status > Aktivera eller Inaktivera.
  2. Klicka på Aktivera eller Inaktivera i bekräftelserutan.

Obs! När du inaktiverar automatisk administration tas inte användare som redan har skapats i målappen bort.

Auktorisera automatisk administration på nytt

Innan den kan börja fungera måste målappen auktorisera Google för att skapa och uppdatera användarkonton i appen för automatisk användaradministration. Som administratör för målappen ger du denna auktorisering under den första konfigurationen av automatisk administration.

Efter den första konfigureringen kan dock auktoriseringen ibland återkallas. Detta kan hända på grund av inaktivitet, en lösenordsändring på appens administratörskonto eller av andra skäl. I så fall måste du auktorisera om för att den automatiska administrationen ska kunna startas igen.

Anvisningar finns i avsnittet Omauktorisering i artikeln om automatisk administration för appen

Aktivera eller inaktivera målapplikationer

Så här påverkas automatisk användaradministration när en målapp aktiveras:
Enkel inloggning (SSO) aktiveras för målappen. Om administrationsstatusen är PÅ fortsätter administrationen och konton skapas i målapplikationerna för tillämpliga användare baserat på de organisatoriska enheter som applikationen har aktiverats för och eventuella ytterligare grupper som administrationen är begränsad för. Om administrationsstatusen är AV sker ingen förändring av statusen för konton i målapplikationen.

Så här påverkas automatisk användaradministration när en målapp inaktiveras:
SSO inaktiveras för målappen. Om administrationsstatusen är PÅ fortsätter administrationen och alla Cloud Directory-användare som tidigare skapats i målapplikationen tas bort. Om administrationsstatusen är AV sker ingen förändring av statusen för konton i målapplikationen.