Automatische gebruikersregistratie controleren

Als u automatische gebruikersregistratie heeft aangezet voor een SAML-cloud-app, kunt u het aantal gebruikers dat in de afgelopen 30 dagen is gemaakt, opgeschort en verwijderd, en eventuele registratiefouten zien op de profielpagina van de app. Als automatische registratie aanstaat, worden gebruikers elke paar uur gesynchroniseerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op een SAML-cloud-app met Automatische registratie aan in de kolom Details.
  4. Onder Automatische registratie staat het aantal gebruikers dat in de afgelopen 30 dagen is gemaakt, opgeschort en verwijderd. Ook staan er het aantal registratiefouten.
    • Klik op Synchronisatielogboek bekijken om het controlelogboek voor beheerders te openen en specifieke informatie te krijgen over gebeurtenissen voor automatische registratie.
    • Klik op Lijst downloaden om een csv-bestand te downloaden met fouten op gebruikersniveau en de reden voor elke fout.

Als u een gebruiker verwijdert van de serviceprovider, kan deze niet automatisch worden geregistreerd, zelfs niet als u deze herstelt. Ze kunnen ook niet worden geverifieerd in de SAML-app.

Status van automatische registratie

Bovenaan het gedeelte Automatische registratie staat de status van de automatische registratie:

• Actief: Automatische registratie staat aan en is actief. Gebruikersaccounts worden gemaakt in de doel-app voor alle toepasselijke gebruikers, gebaseerd op de organisatie-eenheden waarvoor de app is geselecteerd en eventuele aanvullende groepen waartoe de registratie is beperkt. Als er daarna wijzigingen worden aangebracht aan een gebruiker in Google Cloud Directory, worden de relevante wijzigingen ook aangebracht in het gebruikersaccount in de doel-app.
  • Inactief: Automatische registratie is inactief. Als de gebruikersregistratie deze status heeft, worden er geen wijzigingen aangebracht aan gebruikersaccounts in de doel-app.Opmerking: Het kan 15 minuten duren voordat automatische registratie is gedeactiveerd.
Automatische registratie activeren of deactiveren

Voordat u automatische registratie activeert, moet u verplichte gebruikerskenmerken, kenmerktoewijzingen en eventuele vereiste registratiebereiken instellen. Houd ook rekening met eventuele gevolgen voor licenties voor uw aanvraag.

1. Voer een van de volgende acties uit:
    • Klik onder Automatische registratie op de schuifregelaar voor activering.
    • Klik in het gedeelte Automatische registratie om de instellingenpagina te openen. Klik vervolgens op Status > Aanzetten of Uitzetten.
  2. Klik in het bevestigingsvak op Aanzetten of Uitzetten.

Opmerking: Als u automatische registratie deactiveert, worden gebruikers die al zijn gemaakt in de doel-app niet verwijderd.

Automatische registratie opnieuw autoriseren

Voordat automatische gebruikersregistratie kan werken, moet de doel-app Google toestemming geven om gebruikersaccounts in de app te maken en te updaten. Als beheerder van de doel-app geeft u deze autorisatie tijdens de eerste configuratie van automatische registratie.

Na de eerste configuratie kan de autorisatie soms echter worden ingetrokken. Dit kan komen door inactiviteit, een wachtwoordwijziging in het beheerdersaccount van de app of om andere redenen. In dat geval moet u opnieuw toestemming geven om de automatische registratie weer te laten starten.

Ga voor instructies naar het gedeelte Opnieuw autoriseren in het artikel over automatische registratie van de app.

De doel-apps aan- of uitzetten

Dit gebeurt er met de automatische gebruikersregistratie wanneer een doel-app wordt aangezet:
Single sign-on (SSO) wordt aangezet voor de doel-app. Als de status van de gebruikersregistratie aanstaat, gaat de registratie door en worden accounts gemaakt in de doel-app voor alle toepasselijke gebruikers, gebaseerd op de organisatie-eenheden waarvoor de app aanstaat en eventuele aanvullende groepen waartoe de registratie is beperkt. Als de registratiestatus uitstaat, wordt de status van de accounts in de doel-app niet gewijzigd.

Dit gebeurt er met de automatische gebruikersregistratie wanneer een doel-app wordt uitgezet:
SSO staat uit voor de doel-app. Als de registratiestatus aanstaat, gaat de registratie door. Alle Cloud Directory-gebruikers die eerder zijn gemaakt in de doel-app worden verwijderd. Als de registratiestatus uitstaat, wordt de status van de accounts in de doel-app niet gewijzigd.