Uw e-mailverkeer scannen met de functie Gegevensverlies voorkomen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus. Als u vóór 31 maart 2017 een van deze licenties had aangeschaft, kon u Gmail DLP blijven gebruiken tot 31 januari 2020, zolang de licentie actief bleef. Versies vergelijken

Met gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP) in Gmail kunt u vooraf ingevulde inhouddetectoren gebruiken bij het scannen van binnenkomende of uitgaande e-mails. Google heeft deze vooraf ingevulde detectoren gemaakt om gevoelige gegevens te vinden, zoals creditcardgegevens, burgerservicenummers of paspoortnummers. Vooraf ingevulde detectoren zijn beschikbaar voor verschillende veelgebruikte Amerikaanse en internationale gegevenstypen. Hier ziet u een lijst met beschikbare vooraf ingevulde inhouddetectoren.

Net als met andere standaardinstellingen voor content-compliance in Gmail, kunt u met DLP-detectoren instellen wat er met berichten moet gebeuren. Berichten kunnen onder andere in de quarantaine worden geplaatst, worden geweigerd of worden aangepast. U kunt nog geavanceerder beleid voor content-compliance maken door vooraf ingevulde detectoren te combineren met zoekwoorden of reguliere expressies.

Meer informatie over de instelling Content-compliance.

Opmerking over nauwkeurigheid

Vooraf ingevulde inhouddetectoren werken niet 100% nauwkeurig, omdat niet alle soorten gegevens kunnen worden gedetecteerd met een hoge vertrouwensdrempel. Creditcardnummers kunnen goed worden gedetecteerd met een hoge vertrouwensdrempel, omdat deze overeenkomen met een goed gedefinieerd patroon en een checksum. ABA-routingnummers worden echter gedetecteerd met een medium vertrouwensdrempel, omdat de detectie ervan alleen afhangt van een checksum op 9 cijfers.

Vooraf ingevulde inhouddetectoren garanderen geen naleving van regelgeving. Als klant moet u bepalen welke gegevens gevoelig zijn en hoe deze het beste kunnen worden beschermd. Test uw instellingen om te controleren of deze voldoen aan uw vereisten en gebruik de quarantaineoptie om overeenkomende berichten te verifiëren.

Tip: Als u voorbeelden van gevoelige content wilt zien en uw eigen content wilt testen, probeer dan de demo Gegevensverlies voorkomen.

Een DLP-instelling maken met vooraf ingevulde inhouddetectoren

Voordat u een DLP-regel voor content-compliance maakt, raden we u aan de beschikbare vooraf ingevulde inhouddetectoren te bekijken.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenCompliance.
  3. (Optioneel) Selecteer links een organisatie-eenheid.
  4. Selecteer Content-compliance:
    • Als de status van de instelling Nog niet ingesteld is, plaatst u de muisaanwijzer op de instelling en klikt u op Configureren.
    • Als de instelling de status Lokaal toegepast of Overgenomen heeft, klikt u op Bewerken of Nog een regel toevoegen om de instelling te bewerken of een nieuwe instelling toe te voegen.
  5. Vul bovenaan een korte omschrijving in, zoals Detector voor creditcardnummers.
  6. Selecteer in het gedeelte E-mailberichten waarop dit van toepassing is de berichten waarop dit van toepassing moet zijn.
    Als u deze instelling wilt beperken tot bijvoorbeeld uitgaande e-mail, haalt u alle vinkjes weg, behalve voor Uitgaand.
  7. Klik in het gedeelte Expressies op Toevoegen.
  8. Selecteer Overeenkomst vooraf ingestelde content in de lijst.
  9. Selecteer de juiste vooraf ingestelde detector in de lijst.
    Als u bijvoorbeeld uitgaande berichten wilt scannen op creditcardgegevens, selecteert u Creditcardnummer.
  10. (Optioneel) Stel de volgende opties in:
    • Minimale aantal overeenkomsten: Het aantal keer dat de opgegeven content moet voorkomen in een bericht voordat de actie wordt getriggerd.Als u bijvoorbeeld de waarde 2 selecteert, moeten er minstens 2 verschillende creditcardnummers in een bericht staan voordat de actie wordt getriggerd. Als hetzelfde creditcardnummer er meerdere keren instaat, wordt de actie niet getriggerd.
    • Vertrouwensdrempel: Een aanvullende maatregel die wordt gebruikt om te bepalen of berichten de actie triggeren. Er zijn twee vertrouwensdrempelniveaus:
      • Hoog: Minder berichten overschrijden de drempel, dus minder berichten triggeren de actie. Dit kan leiden tot meer valse negatieven: er worden meer berichten bezorgd dan zou moeten.Gebruik deze instelling daarom alleen als u het niet erg vindt dat er af en toe berichten worden bezorgd die de actie zouden moeten triggeren.
      • Gemiddeld: Meer berichten overschrijden de drempel, dus meer berichten triggeren de actie. Dit kan leiden tot meer valse positieven: meer berichten triggeren de actie terwijl ze gewoon zouden moeten worden bezorgd. Gebruik deze instelling als u het niet erg vindt dat berichten af en toe de actie triggeren terwijl ze zouden moeten worden bezorgd.
  11. Klik op Opslaan.
  12. Kies of u het bericht wilt bewerken, weigeren of in quarantaine wilt plaatsen. Als u contentovereenkomsten wilt controleren, kunt u de quarantaine-optie proberen.
  13. Klik op Instelling toevoegen of Opslaan om het dialoogvenster te sluiten.

Instellingen die u toevoegt, worden gemarkeerd op de pagina E-mailinstellingen.

14. Klik onderaan op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Gerelateerde informatie

Praktische tips om regels sneller te testen