Uw factureringsabonnement overzetten naar Google Domains

Als u uw domein heeft gekocht via Google Domains, wordt de facturering beheerd via uw Google Workspace- of Cloud Identity Premium-account. Als u de vervaldatum van de facturering of de domeinhost wilt wijzigen, moet u het factureringsabonnement van uw domein bij Google Workspace of Cloud Identity Premium opzeggen en de facturering rechtstreeks instellen bij Google Domains. De jaarlijkse registratiekosten en de privacyinstellingen van uw domein blijven hetzelfde in Google Domeinen.

Opmerking: Als u uw bestaande domein heeft meegenomen naar Google Workspace of Cloud Identity Premium, brengt uw domeinhost de kosten in rekening voor uw domein.

Als u het factureringsabonnement van uw domein bij Google Workspace of Cloud Identity Premium opzegt, moet u de facturering voor het domein instellen bij Google Domains om door te gaan met de registratie. Anders kunt u het eigendom van uw domein kwijtraken als de jaarlijkse registratie verloopt.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Stap 1: Het factureringsabonnement van uw Google-domein opzeggen

Als u het factureringsabonnement van uw Google-domein opzegt, raakt u uw domeinnaam kwijt als de jaarlijkse registratie verloopt, tenzij u uw factureringsabonnement instelt bij Google Domains.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinenand thenDomeinen beheren.
  3. Klik naast uw domein op Details weergeven.
  4. Klik op Factureringsabonnement van domein opzeggen.
  5. Klik bij Abonnementen op Domeinregistratie.
  6. Klik op Abonnement opzeggen.
  7. Selecteer een reden voor het opzeggenand thenklik op Doorgaan.
  8. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u de informatie heeft gelezen en wilt doorgaan.
  9. Voer uw beheerdersmailadres in and then en klik op Mijn abonnement opzeggen.
  10. Als u uw factureringsabonnement wilt instellen met Google Domains (zodat u uw domeinnaam niet kwijtraakt wanneer uw registratie verloopt), gaat u naar stap 2 hieronder op deze pagina en voltooit u de stappen.
Stap 2: Uw factureringsabonnement instellen bij Google Domains

U moet de facturering instellen in Google Domeinen, zodat de domeinregistratie niet verloopt en u uw domeinnaam niet kwijtraakt. Als u een factureringsabonnement voor uw domein instelt bij Google Domeinen, kunt u ook het volgende:

• Uw domein overzetten naar een andere host
  • Automatische verlenging van uw abonnement uitschakelen
  • Jaren toevoegen aan uw domeinregistratie

Opmerking: De facturering voor uw domein begint pas bij de volgende jaarlijkse verlenging.

1. Log in bij Google Domains.

Als u uw domein niet ziet, klikt u rechtsboven op uw profielafbeelding en logt u in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft gebruikt toen u uw domein aanschafte.

2. Selecteer het domein.
  3. Klik op Menu and thenRegistratie-instellingen.
  4. Scroll naar Registratie en kies een optie om te betalen met uw Google-account:
    • Als u elk jaar automatisch wilt betalen, klikt u op Automatische verlenging inschakelen.
    • Als u een bepaald aantal jaren wilt betalen, klikt u op Jaren toevoegen and then selecteer het aantal jaren dat u wilt toevoegen.
  5. Kies of u wilt betalen met de creditcard die is opgeslagen of klik op Een creditcard of betaalpas toevoegen om te betalen met een nieuwe creditcard.
  6. Klik op Aanschaffen om de transactie te voltooien.

U kunt uw domein en factureringsabonnement nu volledig beheren met Google Domeinen. Zie Een domein overzetten naar een andere registreerder als u uw domein wilt overzetten naar een andere host.