Tillåt resursbokning – ledig/upptagen

När du skapar en ny kalenderresurs på administratörskonsolen och sekundär kalenderdelning är aktiverad (som ledig/upptagen eller se alla detaljer), kan användarna på domänen schemalägga möten i dessa resurser som standard. Som administratör kan du ändra standardinställningen för domänen och välja om du vill tillåta användare att boka resurser som delas som ledig/upptagen.

När den här inställningen är aktiverad kan du dölja känslig händelseinformation från användarna på domänen utan att förhindra dem från att boka dessa resurser.

Obs! Den här ändringen av standardinställningen gäller enbart för nya Google Cloud-domäner som registrerats efter 12 januari 2016. För alla befintliga domäner är denna inställning avstängd. Administratörer kan ändra denna inställning manuellt vid behov.

Administratörer kan följa de här stegen och ändra den här standardinställningen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalender.
  3. Välj Allmänna inställningar.
  4. Öppna Behörigheter för resursbokning och markera rutan Tillåt användare att boka resurser som delas som Visa enbart ledig/upptagen.

Avancerade administratörer kan boka alla resurser på domänen oavsett om den här inställningen är inställd på PÅ eller AV.