Skapa och hantera grupper med API

Du kan skapa grupper och hantera de flesta inställningar och funktioner med Googles administratörskonsol eller ett relaterat API. Programmeringskunskaper krävs för att använda API:er.

Skapa grupper

Du har två API-alternativ för att skapa grupper. Grupper som du skapar med ett API får specifika standardinställningar.

Directory API

Använd Google Workspace Admin SDK Directory API för att skapa, uppdatera eller radera en grupp och dess medlemmar. Slutför uppgifter som att ändra gruppens namn, tilldela ett e-postalias för gruppen och lägga till eller ta bort medlemmar. Åtkomst till Directory API.

Cloud Identity API

Använd Google Cloud Identity API för att skapa, uppdatera eller radera en grupp. Få åtkomst till Cloud Identity API.

Standardinställningar för API-grupper

Grupper som du skapar med ett API får följande standardinställningar.

Dessa grupper börjar alltid med dessa standardvärden även om du har angett olika värden för organisationens grupper i delningsinställningarna för Groups for Business. Du kan dock redigera dessa värden när gruppen har skapats.

Namn Directory API som standard Cloud Identity API som standard
Visa gruppen i katalogen

Ja

Ja
Vem kan se gruppen Alla i organisationen Alla i organisationen
Vem kan visa medlemmar Alla i organisationen Alla gruppägare, ansvariga och medlemmar
Vem kan gå med i gruppen Alla inom organisationen kan fråga Endast inbjudna användare
Tillåt externa medlemmar

Nej

Nej
Vem kan göra inlägg

Alla på webben

Alla i organisationen
Tillåt inlägg via webben Tillåtna Tillåtna
Vem kan lägga till, bjuda in eller godkänna medlemmar Endast gruppägare och ansvariga Endast gruppägare och ansvariga
Vem kan kontakta ägare Alla på webben Alla i organisationen
Meddelandemoderering Inaktiverat Inaktiverat
Konversationshistorik Inaktiverat Inaktiverat

Redigera grupper

Du kan redigera alla grupper med ett API eller en av flera andra metoder.

Groups Settings API

Använd Admin SDK Groups Settings API för att hantera grupper som att ange behörigheter och aktivera meddelandemoderering. Åtkomst till Groups Settings API.

Övriga alternativ

Du kan även redigera grupper som har skapats med ett API i: