Berichten naar groepen met opgeschorte leden worden teruggestuurd

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Berichten van groepen worden automatisch teruggestuurd als meer dan 66% van de groepsleden is opgeschort.

Opgeschorte leden verwijderen uit een groep

Als u een lid uit een groep verwijdert, ontvangt deze geen e-mails meer die naar de groep worden verzonden. Als u een lid verwijdert, wordt het gebruikersaccount niet verwijderd.

Als u de groepseigenaar verwijdert, werkt de groep ook nog steeds. U kunt als beheerder de groep beheren of eigenaarsrechten aan een andere gebruiker toewijzen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. Voer een van de volgende acties uit:
    • Eén lid verwijderen: plaats de muisaanwijzer op het lid en klik op Verwijderen.
    • Meerdere leden verwijderen: vink de vakjes aan naast de leden en klik op Leden verwijderen .
  5. Klik op Leden verwijderen om te bevestigen.

Praktische tips

• Zorg dat grote aantallen opgeschorte gebruikers niet onbeperkt in groepen blijven staan.
  • Verwijder opgeschorte gebruikers uit groepen als u hun account verwijdert.
  • Geef praktische tips door aan eigenaren en beheerders van groepen in uw organisatie.