Skapa en testdomän med Google Workspace for Education

Om du har ett Google Workspace for Education-konto och vill testa nya funktioner på en separat domän ansöker du om en testdomän.

Om du inte har ett Google Workspace for Education-konto måste du först registrera dig för Google Workspace for Education.
Mer information finns i Komma igång för grund- och gymnasieskolor och Komma igång för hemundervisning.

Steg 1: Skapa ett testkonto

1. Öppna registreringsformuläret för Google Workspace for Education.
  2. Fyll i detaljerna om din utbildningsinstitution.
  3. När du kommer till Har institutionen en domän? klickar du på Ja, jag har en som jag kan använda.
  4. Ange underdomänen för den befintliga primära Google Workspace for Education-domänen.

Om vårt godkännandeteam ska kunna identifiera din nya underdomän som testdomän måste den ha följande format: gworkspacetest.domain.edu.

Exempel på Google Workspace for Education-domän Ny underdomän för test
    bestschool.com gworkspacetest.bestschool.com
  5. Klicka på Nästa.
  6. Skapa ett användarkonto.
    Du använder det här kontot för att logga in på ditt Google Workspace for Education-konto på testdomänen.
  7. Läs användarvillkoren och klicka på Acceptera och registrera dig.
    Du får ett e-postmeddelande med information om ditt nya konto.

Steg 2: Verifiera att du äger din domän

Du måste verifiera den testdomän som du har skapat. Verifiering säkerställer att ingen annan använder din domän för Google-tjänster utan ditt tillstånd eller skickar e-post som verkar komma från din skola.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

Använd ditt Google Workspace for Education-konto för att logga in.

2. Verifiera att du äger din domän. Mer information finns i Verifiera din domän för Google Workspace.

Du får en 14-dagars kostnadsfri provperiod med ditt provkonto i Google Workspace for Education. Mer information finns i Om din kostnadsfria provperiod på Google Workspace.

När du har skickat in begäran och bekräftat domänen kontrollerar vi om organisationen är behörig. Vi kontaktar dig via e-post med information om ansökans status inom 1–2 veckor.