Google Domains: Skydda din domän

Se till att ingen annan kan använda din domän med Google Workspace

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här fungerar det

Varje domän (som ditt-företag.com) har en uppsättning DNS-poster som kan ses av alla på internet. DNS-posterna talar om för datorer hur de hittar din webbplats och vart din e-post ska dirigeras.

• Du får en verifieringskod från Google Workspace-konfigurationsverktyget.
  • Du loggar in på Google Domains och lägger till verifieringskoden i DNS-posterna för din -domän.
  • När Google Domains har publicerat din verifieringskod vet vi att du äger domänen.

Tänk på att Google inte kan ändra dina DNS-poster åt dig. Det är bara domänens ägare som kan göra detta.

Det är inte enkelt, men vi hjälper dig gärna.

DNS-poster har funnits sedan internet var nytt. Det här är en komplicerad uppgift och stegen är olika för varje person. Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt, men du kan bli frustrerad.

Läs noga så hjälper vi dig med varje steg!

Innan du börjar

Se till att du har e-postadressen och lösenordet som du behöver för att logga in på Google Domains-kontot.

Det här behöver du göra

1

Hämta verifieringskoden från Google Workspace

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

2

Hitta DNS-posterna på Google Domains

1. Öppna Google Domains på en ny flik och logga in med kontot du använde när du köpte domänen.
  2. Klicka på domänen du konfigurerar i dag och klicka sedan på menyn "".
  3. Välj DNS i den vänstra kolumnen.

Under Domänöversikt har DNS valts.

Lägg till verifieringskoden på Google Domains

1. Rulla till Anpassade resursposter.

Avsnittet Anpassade resursposter visas.

2. Lägg till din verifieringskod:

TXT-posten har angetts i fältet Anpassade resursposter.

• För Namn anger du @.
    • Välj TXT för Typ.
    • För TTL lämnar du standardvärdet 1H (1 timme).
    • I Text klistrar du in verifieringskoden som du kopierade i steg 1.
  3. Klicka på Lägg till.

Verifieringskoden sparas nu som en TXT-post och visas snart på andra datorer på internet.

Jag fick ett felmeddelande om att posten redan används

Om du får det här felmeddelandet beror det på att du redan har en TXT-post:
    1. Leta reda på den befintliga TXT-posten och klicka på Redigera

An existing MX record and the edit button are highlighted

2. Klicka på "" bredvid den befintliga TXT-posten.

The plus icon is highlighted next to an existing TXT record

3. Klistra in verifieringskoden som du kopierade i steg 1 och klicka på Spara.

The verification code has been added, and the save button is highlighted next to an existing TXT record.

Be Google Workspace att kontrollera din verifieringskod

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.