Google Domains: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Google Domains® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in till höger på startsidan för Google Domains.
  3. Ange din e-postadress eller ditt telefonnummer och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Google Domains.

Om du inte känner till dina kontouppgifter klickar du på Glömt lösenord eller Få hjälp med Google-kontot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På sidan Mina domäner klickar du på Hantera bredvid domänen du vill verifiera för Googles tjänster.
  2. Klicka på DNS i den vänstra kolumnen.

Under Domänöversikt har DNS valts.

3. Bläddra ned till avsnittet Anpassade resursposter.

Avsnittet Anpassade resursposter visas.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Skriv @ i fältet Namn.
    2. Välj TXT på listan Typ.
    3. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1H (1 timme).
    4. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

TXT-posten har angetts och knappen Lägg till är markerad.

5. Klicka på Lägg till.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I fältet Underdomän klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1H (1 timme).
    4. I fältet Data/domännamn klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

CNAME-posten har angetts och knappen Lägg till är markerad.

5. Klicka på Lägg till.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.