Csv-bestanden gebruiken met de gegevensmigratieservice

Gebruik een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv-bestand) om te zorgen dat brongegevens juist worden toegewezen in uw nieuwe Google Workspace-account met de gegevensmigratieservice. Met een csv-bestand hoeft u niet bij elke gegevensmigratie handmatig gebruikersnamen en agendafaciliteiten op te geven. U kunt er ook meerdere gebruikers en faciliteiten tegelijk mee uploaden en migreren.

Over de csv-bestanden

Er zijn 2 typen csv-bestanden:

• Csv-bestand met identiteitstoewijzingen: Hiermee worden identiteiten (bijvoorbeeld gebruikers en agendafaciliteiten) toegewezen tussen accounts. U heeft dit bestand alleen nodig als u geen agenda-afspraken migreert, maar alleen gebruikers.
  • Csv-bestand voor migratie: Hiermee geeft u de gebruikers en agendafaciliteiten op die u wilt migreren.

Als u agenda-afspraken migreert voor meerdere gebruikers, heeft u mogelijk beide csv-bestanden nodig. Als u echter een grote agendamigratie heeft en niet alle agenda's tegelijk wilt migreren, uploadt u een csv-bestand met identiteitstoewijzingen met alle entiteiten die agenda-afspraken hebben. Maak vervolgens een csv-bestand voor migratie zodat slechts een deel van de entiteiten wordt gemigreerd.

Tip: Als u alle agenda's tegelijk wilt migreren, kunt u het best een bestand met identiteitstoewijzingen gebruiken en dit 2 keer uploaden.

Richtlijnen voor de indeling van bestanden

• Plaats elk item in een nieuwe rij.
  • Voeg geen koprijen toe.
  • Gebruik het volledige e-mailadres (inclusief domein).

Tip: U kunt een lijst met uw gebruikers downloaden vanuit de Google Beheerdersconsole. Zie Een lijst met gebruikers downloaden voor meer informatie.

Een csv-bestand met identiteitstoewijzingen instellen

Wijs alle gebruikers in uw account toe in dit bestand, zelfs als ze op dit moment niet worden gemigreerd, omdat ze kunnen deelnemen aan vergaderingen van andere gebruikers.

Gebruik de volgende indeling:

Voorbeelden

In de volgende voorbeelden is example.com het bronaccount en is solarmora.com het nieuwe Google Workspace-account.

Gebruikers toewijzen

dcruz@solarmora.com,dcruz@example.com

Agendafaciliteiten toewijzen

solarmora.com_37r2903631.resource.calendar.google.com,vergaderruimte-1@example.com

Een csv-bestand voor migratie instellen

Gebruik de volgende indeling:

• Voor gebruikers: Google Workspace-mailadres,Bronmailadres,Wachtwoord

Opmerking: Als u migreert vanuit Microsoft Exchange of Exchange Online (Microsoft 365), hoeft u het wachtwoord niet toe te voegen.

• Als het bronmailadres hetzelfde is als het Google Workspace-mailadres, voegt u het bronmailadres niet toe. Als het e-mailadres hetzelfde is en u een wachtwoord gebruikt, plaatst u 2 komma's tussen het adres en het wachtwoord.
  • Voor agendafaciliteiten: Google Workspace-agendafaciliteit, Bronagendafaciliteit

Zie Waar vind ik het e-mailadres van een agendafaciliteit? voor meer informatie.

Voorbeelden van csv-bestanden voor migratie

In de volgende voorbeelden is example.com het bronaccount en is solarmora.com het nieuwe Google Workspace-account.

E-mails migreren van een IMAP-server naar Google Workspace

dcruz@solarmora.com,dcruz@example.com,Yu64NhKo^

Agendafaciliteiten migreren vanuit Exchange Web Services (EWS)

solarmora.com_37r2903631.resource.calendar.google.com,vergaderruimte-1@example.com

In de volgende voorbeelden is solarmora.com zowel het doel- als het bronaccount en is de gebruikersnaam hetzelfde voor beide accounts.

E-mails migreren van een IMAP-server naar Google Workspace

dcruz@solarmora.com,,Yu64NhKo^

E-mails migreren van EWS naar Google Workspace

dcruz@solarmora.com

Waar vind ik het e-mailadres van een agendafaciliteit?

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Faciliteiten.
  4. Klik op de naam van een agendafaciliteit (bijvoorbeeld AMS-14-12-Vergaderruimte-15) om de gegevens ervan te bekijken.

U ziet het e-mailadres van de agendafaciliteit onder E-mailadres van faciliteit. Bijvoorbeeld solarmora.com_37r2903631@faciliteitagenda.google.com.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.