Hantera anpassade användarattribut

Om du har den gamla versionen av G Suite uppgraderar du till G Suite Basic för att få den här funktionen.

I en användarprofil kan du lagra organisationsspecifik information om användarna, till exempel plats eller startdatum för anställning, utöver standardinformationen som anställnings-id och befattning. Skapa anpassade attribut om du vill lagra den här ytterligare informationen.

När du skapar ett anpassat attribut kan du ange om informationen är synlig för alla användare i organisationen eller bara för administratörer och den enskilda användaren.

Varning! Använd inte den här funktionen för att lagra känsliga personliga uppgifter, som kontouppgifter, statliga id-nummer, kortuppgifter, bankkontouppgifter, hälsovårdsinformation eller känslig bakgrundsinformation.

Lägg till, redigera eller radera anpassade attribut

Lägg till ett nytt anpassat attribut
Skapa attributkategorier för att organisera anpassade attribut. Låt säga att du vill registrera information om säljteamets bilpark. Du skapar då kategorier, till exempel registrering eller försäkring, där du kan registrera attributvärden, det vill säga text, nummer eller datumvärden.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Hantera användarattribut User attributes överst i användarlistan.
  4. Under Standardattribut granskar du standardattributen i en användares profil.
  5. Högst upp till höger klickar du på Lägg till anpassat attribut.
  6. Under Kategori anger du ett namn för den kategori du vill lägga till.
  7. (Valfritt) Under Beskrivning anger du en beskrivning av din kategori.
  8. Skapa ett anpassat attribut under Anpassade fält:
    1. Namn: Ange etiketten du vill visa på användarens kontosida.
    2. Infotyp: Välj Text, Hela numret, Ja eller nej, Decimaltal, Telefon, E-post eller Datum.

Obs! Du kan inte ändra informationstypen när du har skapat ditt anpassade attribut.

3. Synlighet:
      • Synligt för administratören: Administratörer kan bara se det anpassade attributet i administratörskonsolen. Användaren kan se det i sin egen profil, men det är inte synligt för andra användare.
      • Synligt för domän: Alla användare i organisationen kan se det anpassade attributet i varandras profiler.
    4. Antal värden: Välj Multivärde eller Enskilt värde.

Obs! Du kan inte ändra Multivärde eller Enskilt värde när du har skapat ditt anpassade attribut.

9. (Valfritt) Lägg till ytterligare ett attribut.

Obs! Du kan definiera maximalt 500 attribut för alla appar. Eftersom varje app har ett standardattribut inkluderar totalsumman standardattributet plus eventuella anpassade attribut som du lägger till.

10. Klicka på Lägg till.

Kategorin visas på sidan Hantera användarattribut.

Du kan ange värden för det anpassade attributet på sidan Användarinformation endast för en användare. Du kan inte ange dessa värden genom att ladda upp en fil med användarens kontouppgifter.

Redigera eller ta bort anpassade attribut och kategorier

När organisationsspecifik information ändras måste du kanske uppdatera eller ta bort kategorier eller anpassade attribut, som att göra vissa attributvärden offentliga för alla användare i organisationen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Hantera användarattribut User attributes överst i användarlistan.
  4. Under Anpassade attribut klickar du på den kategori du vill redigera eller ta bort.
  5. (Valfritt) Så här redigerar du en kategori:
    1. (Valfritt) Klicka i ett textfält om du vill redigera text.
    2. (Valfritt) Välj ett annat alternativ i listrutan om du vill ändra attributets synlighet.
    3. (Valfritt) Klicka på Ta bort Ta bort om du vill ta bort ett attribut.
    4. Klicka på Spara.
  6.   (Valfritt) Så här tar du bort en kategori:
    1. Klicka på Ta bort längst ned till vänster.
    2. Läs meddelandet och klicka på Ta bort för att bekräfta.
Lägg till värden för anpassade attribut

Du kan lägga till eller uppdatera värden för anpassade attribut på sidan Användarinformation för en användare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Användarinformation.
  6. Klicka på något av avsnitten för anpassat attribut för att redigera det.
  7. Lägg till eller ändra värden för anpassade attribut.
  8. Klicka på Spara.

Obs! Du kan inte lägga till eller uppdatera anpassade attributvärden genom att ladda upp en fil med användarens kontouppgifter.

Relaterade ämnen