Börja använda chatt med klassiska Hangouts

Använd chatt med klassiska Hangouts för att hålla kontakten med kolleger och personer i andra organisationer.

Kom igång med hjälp av följande resurser.

Vad är nytt i klassiska Hangouts?

Här är en sammanfattning av ännu fler fördelar och funktioner med klassiska Hangouts.

Nyheter Beskrivning
Stöd för alla dina enheter

Chattmeddelanden i klassiska Hangouts drar full nytta av det växande antalet enheter som används i arbetet. Om du till exempel startar en konversation på din laptop kan du enkelt fortsätta samma konversation på den mobila enheten.

Google Talk skapades innan många använde flera enheter i arbetet. Till exempel ignoreras inte Google Talk-aviseringar automatiskt på nya enheter.

Chatta med stora grupper

Använd chatt i klassiska Hangouts och chatta med upp till 150 personer som använder en mängd olika enheter, inklusive Gmail, klassiska Hangouts-mobilappen eller Chrome-pluginprogrammet. Du kan också namnge gruppkonversationen, spara den och snabbt bjuda in fler användare. Läs mer

Efter samtalet kan du fortfarande komma åt gruppens meddelandehistorik.

Obs! Kolleger kan bara bli medlem i gruppsamtal med hjälp av klassiska Hangouts. De kan inte gå med via Google Talk eller en en extern meddelandeapp.

Statusmeddelanden för arbetsplats med flera enheter

Med klassiska Hangouts kan andra se om du är online och tillgänglig eller inte. Andra statusmeddelanden, som "inaktiv" eller "upptagen" ingår inte eftersom de inte alltid gäller när en person använder flera enheter. Till exempel kan din dator på jobbet vara inaktiv medan mobiltelefonen i fickan innebär att du fortfarande är tillgänglig.

Du kan fortfarande ange ett eget statusmeddelande.  Läs mer

Om du inte är online:

• Alla meddelanden som skickas till dig sparas och levereras senare.
  • Ett statusmeddelande berättar för andra när du senast sågs på klassiska Hangouts.

Tips! ”Osynlig status” är inte tillgänglig i klassiska Hangouts. Om du vill dölja när du senast använde klassiska Hangouts avmarkerar du Visa när du senast var aktiv på chattinställningsmenyn (klicka på rullgardinsmenyn bredvid ditt namn i Gmail). Det gröna statusfältet eller den gröna pricken visas inte bredvid ditt namn och din sågs senast-status visas inte. Du kan fortfarande skicka och ta emot meddelanden. Läs mer

I klassiska Hangouts kan du spara din konversation

I klassiska Hangouts kan du hantera dina konversationer i realtid. Du (eller administratören) kan automatiskt spara eller slänga alla konversationer eller så kan du välja att spara eller slänga varje enskild konversation.

Google Talk-meddelanden kan dock inte hanteras när de har levererats. Exempelvis kan meddelanden levereras till Adium-chattklienten utan din kontroll.

Det är lätt att dela Du kan dela alla typer av bra saker när du chattar i klassiska Hangouts. Dela en plats på kartan om du diskuterar en konferensplats, dela utkast över dina senaste planer eller visa bilder från ett socialt tillfälle direkt i konversationen i samband med samtalet.
Förbättrad emoji Välj från en utökad uppsättning av emoji och liva upp konversationen. Klassiska Hangouts kan till och med hitta specifika fraser i dina meddelanden som "Grattis på födelsedagen" och erbjuda alternativ för animerade dekaler.
Aktivera klassiska Hangouts i Gmail

Om din organisation byter från Google Talk till klassiska Hangouts kan du bli ombedd att välja att använda funktionen första gången du använder chatten i Gmail.

1. Öppna Gmail.
  2. Leta upp chattlistan till vänster i inkorgen och klicka på pilen bredvid din profilbild.
  3. Klicka på Testa nya Hangouts.
  4. Chatten uppdateras och du ser nu bilder bredvid användarnas namn istället för enbart cirklar.
Om meddelandet inte visas använder du redan klassiska Hangouts-chatten eller uppgraderas automatiskt när du uppdaterar Gmail.
Kom igång med chatt i klassiska Hangouts

Läs igenom följande information för att komma igång med chatten.

Resurs Beskrivning
Installera klassiska Hangouts på alla dina enheter Installera de klassiska Hangouts-apparna på datorn och mobila enheter för att gå med i konversationer var du än är.
Affärsprocesser i klassiska Hangouts Använd dessa vanliga användningsfall när du vill förstå hur chatt i klassiska Hangouts kan förändra ditt arbetssätt.
Vanliga frågor och svar om klassiska Hangouts för G Suite-användare Läs mer om övergången till chatt i klassiska Hangouts.
Läs mer i hjälpcentret för klassiska Hangouts