Aan de slag met chatten via de klassieke versie van Hangouts

Chat in de klassieke versie van Hangouts om in contact te blijven met uw collega's en mensen in andere organisaties.

Gebruik de volgende bronnen om aan de slag te gaan.

Wat is er nieuw in de klassieke versie van Hangouts?

Hier ziet u een overzicht van nog meer voordelen en functies in de klassieke versie van Hangouts.

Wat is er nieuw Beschrijving
Ondersteuning voor al uw apparaten

Bij chatberichten in de klassieke versie van Hangouts wordt volledig gebruikgemaakt van het groeiende aantal apparaten dat op het werk wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld een gesprek start op uw laptop, kunt u eenvoudig verdergaan met hetzelfde gesprek op uw mobiele apparaat.

Chatten met grote groepen

Gebruik de klassieke versie van Hangouts om met maximaal 150 mensen te chatten op verschillende apparaten, bijvoorbeeld via Gmail, de mobiele app voor de klassieke versie van Hangouts of de plug-in voor Chrome. U kunt het groepsgesprek ook een naam geven, het opslaan en snel meer gebruikers uitnodigen. Meer informatie

Als u klaar bent met het gesprek, heeft u nog toegang tot de geschiedenis van de groepsberichten.

Statusberichten voor werkplekken met verschillende apparaten

In de klassieke versie van Hangouts kunnen mensen zien of u online en beschikbaar bent. Er zijn geen andere statusberichten beschikbaar, zoals Inactief of Bezet, omdat deze niet altijd van toepassing zijn als mensen meerdere apparaten gebruiken. U bent misschien inactief op uw werkcomputer, maar omdat u een mobiele telefoon op zak heeft, bent u nog wel bereikbaar.

U kunt nog steeds een aangepast statusbericht invoeren.  Meer informatie

Als u niet online bent, gebeurt het volgende:

• Berichten die naar u worden gestuurd, worden opgeslagen en later bezorgd.
  • Een statusbericht laat anderen weten wanneer u voor het laatst bent gezien in de klassieke versie van Hangouts.

Tip: De status Onzichtbaar is niet beschikbaar in de klassieke versie van Hangouts. Als u wilt verbergen wanneer u voor het laatst gebruik heeft gemaakt van Hangouts, haalt u het vinkje weg voor Weergeven wanneer je voor het laatst online was in het menu voor chatinstellingen. De groene statusbalk of -stip wordt niet weergegeven naast uw naam, en de status 'laatst gezien' wordt niet getoond. U kunt nog steeds berichten verzenden en ontvangen. Meer informatie

Gesprekken opslaan in de klassieke versie van Hangouts

In de klassieke versie van Hangouts kunt u gesprekken in realtime beheren. U (of uw beheerder) kunt alle gesprekken automatisch laten opslaan of verwijderen. U kunt er ook voor kiezen elk gesprek individueel op te slaan of te verwijderen.

Delen is eenvoudig U kunt allerlei handige informatie delen als u chat in de klassieke versie van Hangouts. Deel een locatie op de kaart als u het over de plek van een conferentie heeft of laat foto's zien van een bijeenkomst, rechtstreeks in het gesprek.
Verbeterde emoji's U heeft een uitgebreide keuze aan emoji's om het gesprek te verlevendigen. De klassieke versie van Hangouts detecteert zelfs specifieke zinnen in uw berichten, zoals 'Van harte gefeliciteerd', en biedt u vervolgens opties voor stickers met animaties.
Aan de slag met chatten in de klassieke versie van Hangouts

Bekijk de volgende informatie om aan de slag te gaan met Chat.

Bron Beschrijving
De klassieke versie van Hangouts installeren op al uw apparaten Installeer de apps van de klassieke versie van Hangouts op uw desktop- en mobiele apparaten, zodat u altijd en overal kunt deelnemen aan gesprekken.
Bedrijfsprocessen in de klassieke versie van Hangouts In deze veelvoorkomende gebruiksvoorbeelden ziet u hoe u efficiënter kunt werken door te chatten in de klassieke versie van Hangouts.
Veelgestelde vragen over de klassieke versie van Hangouts voor Google Workspace-gebruikers Meer informatie over de overstap naar de klassieke versie van Hangouts.
Meer informatie in het Helpcentrum voor de klassieke versie van Hangouts